HOERA! GewoonSam bestaat 2 jaar!

Afgelopen vrijdag was het een heugelijke dag! Op die dag bestond mijn blog GewoonSam namelijk precies 2 jaar! 2 jaar alweer! Wie had dat van te voren gedacht? Ik in ieder geval niet! Ben je benieuwd naar de statistieken van het afgelopen jaar en of mijn dromen die ik vorig jaar stelde zijn uitgekomen? Lees dan snel verder!

Op 20 april 2016 zag mijn blog GewoonSam het levenslicht. Geboren uit lichte noodzaak, aangezien ik het zat was continue aan iedereen mijn verhaal achter het afvallen te moeten  vertellen. Ik besloot een droom die ik al heel lang had in vervulling te laten gaan en een blog te starten, zodat ik maar 1 keer mijn verhaal hoefde te doen en vervolgens heel veel mensen dit konden lezen. En dat gebeurt! Mijn bezoekerscijfers zijn weer fors gestegen ten opzichte van vorig jaar! Later meer daar over.

En waar mijn blog begon als klankbord en een stok achter de deur met betrekking tot het afvallen, was het vorig jaar vooral een uitlaatklep over de bruiloft en is het dit jaar vooral een plek waar ik meer persoonlijke verhalen vertel dan ooit te voren! En wat worden die verhalen goed gelezen! Het doet me ook zo super goed dat er zo met me mee wordt geleefd als het weer eens wat slechter gaat met m’n buik of als ik vertel over mijn grootste nachtmerrie. Heel erg mijn dank daarvoor!

In het artikel; “HOERA! GewoonSam bestaat 1 jaar! 20/04/2016 – 20/04/2017” vertelde ik jullie aan het einde over mijn doelen qua blog voor de toekomst. Daar schreef ik en ik citeer; “Wat de toekomst brengen zal weet niemand, zo weet ik het ook niet op blog gebied. Aan die unieke bezoekers durf ik me wel te wagen, ik hoop over een jaar, gezien deze stijging, tussen de 3000 en de 3500 te zitten. En wat betreft Facebook, hoop ik binnen afzienbare tijd op de 100 likers van mijn pagina te zitten, een mooi en magisch getal!”
Om te kijken of dat gelukt is, plaats ik nu een rijtje met statistieken:

* Top 5 van de best gelezen artikelen het afgelopen jaar:
1. Catering: HapjesVanSam                    —> 1682 keer
2. Recepten voor borrelhapjes, deel 2    —> 284 keer
3. Pizza met een bodem van tonijn         —> 242 keer
4. After the wedding; onze trouwdag, de taart, borrel en een diner boordevol verrassingen  —> 191 keer
5. After the wedding; onze trouwdag, de laatste uren van onze grote dag                                   —> 189 keer

* Mijn meeste bezoekers komen uit Nederland, namelijk 83,85%. De top 3 bestaat verder uit:
2. Amerika   —> 4,36%
3. Engeland  —> 2,45%

* De top 3 van steden waaruit mijn blog het meeste wordt gelezen binnen Nederland:
1. Dordrecht     —> 14,66%
2. Amsterdam  —> 9,98%
3. Rotterdam    —> 6,12%

* Het artikel met het grootste bereik op Facebook het afgelopen jaar:
Een middagje varen met mijn schoonmoeder —> 1446 personen.
Ik denk dankzij alle collega’s die het zo actief deelden en likten! 😉

* Het meest bekeken filmpje op YouTube het afgelopen jaar:
Kangoo Jump @ Voyage Torba 23 May 2017 —> 206 keer bekeken, afkomstig uit het artikel “Vakantie Turkije 17 t/m 24 mei 2017”

En dan nu, zijn mijn dromen die ik een half jaar geleden stelde uitgekomen?!
*TROM GEROFFEL*

* Like’s op de Facebook pagina van GewoonSam:
BIJ 1-JARIG BESTAAN:                                             BIJ 2-JARIG BESTAAN:
– 84 likers, waarvan 24 onbekend                            – 200 likers, waarvan 125 onbekend

* Een website zoals de mijne wordt als het goed is meerdere keren door dezelfde persoon bekeken. Het cijfer bezoekers (in dit geval sessies) kan dan ook aardig de pan uitrijzen. Objectiever en meer zeggend is het getal unieke bezoekers. Dat zijn mensen die minimaal 1x je site hebben bezocht, maar ook als ze hem meerdere keren hebben bekeken maar als 1x worden geteld. Het aantal pagina weergaven geeft aan hoeveel pagina’s er in totaal bekeken zijn.
Bovenstaande cijfers heb ik verzameld en geven het volgende resultaat:

BIJ 1-JARIG BESTAAN:                                                 BIJ 2-JARIG BESTAAN:
Unieke bezoekers   —> 2.210                                      Unieke bezoekers   —> 5.749                                  
– Sessies                      —> 4.948                                      – Sessies                      —> 12.828
– Paginaweergaven —> 7.364                                      – Paginaweergaven  —> 18.713

Wat een cijfers hé?! Gewoon weer net zoals vorig jaar 1,5x gestegen ten opzichte van het meetpunt ervoor! En de Facebook cijfers zijn helemaal onvoorstelbaar! Ik met mijn droom over het magische getal 100… Gewoon 200! BAM! Ik heb ook echt wel gegild toen in dit haalde hoor! En op dit moment meer “onbekende” dan “bekende” likers! Ik denk dat ik dat zelfs nog iets magischer vind! 🙂

Al met al vormen deze cijfers een mega stimulans om door te gaan, want ik wil natuurlijk meer! 😉 En laat ik eens heel ambitieus doen, want ik stel bij deze mijn doel op 10.000 unieke bezoekers! Oké, misschien is het veel te hoog gegrepen, maar dat zien we dan volgend jaar wel weer! 😉 Wat Facebook betreft, ben ik denk ik ook al mega ambitieus als ik dat aantal op 250 likers zet.

Ik ga in ieder geval met dezelfde moed en drive door om ook deze dromen weer uit te laten komen! Op of rond 20 april 2019 zullen jullie zien of het is gelukt!

Via deze weg wil ik in ieder geval mijn volgers heel erg bedanken voor het vertrouwen dat jullie al 2 jaar in mij hebben! Hoe jullie met mij meeleven, hoe vaak er een artikel wordt gedeeld en hoe jullie over mij spreken, maakt mij zeer trots en doet mij ontzettend goed! Mijn blog gaat nu op naar het derde levensjaar, iets wat ik niet zonder jullie had kunnen realiseren! Ik hoop dan ook dat er nog heel veel mooie jaren GewoonSam volgen! ♥

 

Reacties

Reacties

4 gedachten over “HOERA! GewoonSam bestaat 2 jaar!

 • 30 april 2018 om 21:18
  Permalink

  Hehe Sam wat een super cijfers echt heel tof voor je ga er lekker tegen aan en we horen het graag als je doel heb berijkt gefeliciteerd gr Annie

  Beantwoorden
  • 30 april 2018 om 21:24
   Permalink

   Dank je wel Annie! Ik ga mn best weer doen het aankomende jaar en volgend jaar horen jullie (hopelijk) de resultaten weer! -x-

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.