Gewoon fan van de Breast Clinic

En dan opeens heb ik een harde pijnlijke plek in mijn linker borst. Paniek alom en allerlei scenario’s gaan door mijn hoofd. Benieuwd hoe dit afloopt? Lees dan snel verder!

Eerst even wat uitleg over waarom er vandaag geen koopjeshoek van de maand juni verschijnt, het is immers toch echt de laatste donderdag van de maand!
Aangezien het bloggen er de laatste tijd wat bij in schoot, heb ik er helemaal niet bij stil gestaan dat het alweer tijd was voor een koopjeshoek! Aangezien ik nog geen foto’s heb gemaakt en ik momenteel moeilijk uit de voeten kan door een knieblessure, heb ik besloten juni en juli te combineren. Dat betekend dat er op 26 juli een koopjeshoek verschijnt over zowel de maand juni als juli.

Maar nu verder naar de paniek! Hoe snel kun je van slag zijn?
Op de dag dat wij onze verjaardagen vierden (zaterdag 02 juni) had ik opeens last van een pijnlijke linker borst. Hij voelde zwaar, moe en geïrriteerd aan. ’s Nachts deed het op mijn zij slapen ook pijn. Op de linker kant omdat ik er op lag en op de rechterkant door de zwaartekracht. Het zat me niet lekker. Ik kon het relativeren door te bedenken dat ik 2 drukke dagen had gehad, met op vrijdag bij Live At Wantij een hoop gespring. Wellicht vond mijn linker borst dat gewoon niet zo leuk.

De dagen erna werd de pijn erger en dus besloot ik op maandag te onderzoeken waar die pijn vandaan kwam. Ik bevoelde mijn borst en kwam tot de ontdekking dat er links boven een harde schijf zat, die ik vast kon pakken. Het zat me niet lekker! Ik liep naar de badkamer om Lars ook even te laten voelen. Hij voelde het zelfde. We besloten rustig te blijven en het even aan te kijken. Als het donderdag nog zo was, zou ik contact opnemen met de huisarts.

Na een slechte maandag op dinsdagnacht besprak ik op de groep waar ik mee zat. Zij adviseerden mij allemaal zo snel mogelijk contact op te nemen met de huisarts, vooral door het feit dat ik er slechte nachten van had.
Ik belde de huisarts, lag het voor aan de assistente en zij maakte op haar beurt een afspraak voor die middag.

De huisarts nam het heel serieus en voelde wat ik bedoelde. Ook voelde ze een “knoop” in mijn linker oksel. Ze besloot me door te sturen naar de Breast Clinic van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Ze noemde er nog bij dat het waarschijnlijk een vergrote klier was, maar gezien mijn leeftijd en omdat je zulk soort klachten nu eenmaal altijd serieus moet nemen, verwees ze me door.

Vanuit de auto belde ik direct naar het verkregen telefoonnummer. De dag erna om 16.00uur kon ik al terecht! Wat was ik “blij” dat het zo snel kon! Hoe eerder geen onzekerheid meer, hoe beter! 🙂

Aangezien mijn schoonmoeder helaas ervaring heeft met de Breast Clinic, belde ik haar op om haar bevindingen te horen. Ook zij was “blij” dat ik zo snel terecht kon en informeerde me over de gang van zaken.

De volgende dag om 16.00uur was het zover, Lars en ik kwamen aan bij de balie van de Breast Clinic. Ik meldde me en mocht plaats nemen in de wachtkamer. Al heel snel werd ik geroepen door een medewerkster die me meenam voor de mammografie. Eerst lag ze de gang van zaken uit:

Er werd als eerste van beide borsten vanuit verschillende hoeken een foto gemaakt. Deze foto zou dan direct beoordeeld worden door de radioloog. Als zij niet zeker kon zeggen dat er niets aan de hand is zou er een echo gemaakt worden. Waarna, als er iets gevonden zou worden wat verontrustend is, er een punctie van genomen zou worden. In het geval van zo’n punctie zou de uitslag een paar dagen op zich laten wachten, in alle andere gevallen, zou ik vandaag nog weten waar ik aan toe ben.

Eerst dus de foto’s. Een soort grote bankschroef waar je borst tussen wordt geplet. Lekker is anders, maarja wat moet, dat moet. Links was natuurlijk niet zo leuk, aangezien die van zichzelf al zeer deed…
Na 2 foto’s van iedere kant werd ik verzocht me weer aan te kleden en in de wachtkamer te gaan zitten. Ik zou namelijk van daaruit gehaald worden voor de echo. Ik schrok me rot! Die echo zou toch alleen gemaakt worden als de radioloog niet zeker zou zijn van haar zaak! Had degene die de foto’s maakte dan al wat gezien dat zo overduidelijk was? 😮

Redelijk in paniek lichte ik Lars in. Hij schrok er ook wel van! Lang zenuwachtig zijn was er niet bij, want binnen een paar minuten werd ik alweer geroepen voor de echo. Lars mocht dit keer ook mee.

De radiologe stelde zich voor en lag uit waarom de echo nodig was. Aangezien ik duidelijke klachten had en er ook wat in mijn oksel gevonden was door de huisarts, wilde zij dit doen om echt alles uit te sluiten.
Ze bekeek mijn borst zeer uitgebreid vanuit alle denkbare hoeken en ook keek ze in mijn oksel. Ze zag wat ik en de huisarts bedoelde.
Uiteindelijk concludeerde ze dat het echt klierweefsel was dat wat vergroot was en dat er dus niets engs in mijn borst zat! Mega opgelucht verlieten Lars en ik om 16.17uur de afdeling.

En dat is waarom ik fan ben van de Breast Clinic, mega persoonlijke zorg, waarbij je niet alleen als een van de weinige ziekenhuizen in ons land direct de uitslag weet, maar ook nog is mega snel! In 17 minuten tijd wisten wij waar we aan toe waren en viel er 30, wat zeg ik, 50 kilo van onze schouders!

Terecht is deze afdeling al heel wat keren in de prijzen gevallen, maar van mij verdiend degene die deze super persoonlijke en snelle manier van zorg bedacht heeft echt een lintje!
Ik gun dit echt alle vrouwen! Want hoe vaak gaat het niet fout?! Kijk naar mijn schoonmoeder die niets voelde maar gewoon niets vermoedend mee deed aan het bevolkingsonderzoek! Voorlopig zit zij na hele intensieve behandelingen, ieder jaar op de Breast Clinic. Ook dan weet zij iedere keer direct na de foto’s waar ze aan toe is. Helaas zijn er ook andere voorbeelden in onze familie. Deze dames zitten namelijk 3 dagen in spanning om de uitslag van een foto. Niet te verdragen! Vooral niet als je weet dat het anders kan!

Gelukkig liep het voor mij allemaal met een sisser af! Door de uitstekende zorg die ik gehad heb en de onbekendheid over de afdeling, die ik opmerkte toen ik er anderen over vertelde, zette mij aan tot het schrijven van dit artikel.
Mocht jij of iemand uit je omgeving in dezelfde situatie komen, laat ze dan alsjeblieft vragen om een verwijzing naar de Breast Clinic in Dordrecht, want wat de uitslag ook is, het liefst wil je gewoon zo snel mogelijk van die onzekerheid af! ♥

Reacties

Reacties

Eén gedachte over “Gewoon fan van de Breast Clinic

 • 28 juni 2018 om 17:15
  Permalink

  Jeetje dat was schrikken en fijn dat het gelukkig niets ernstig is pfffff inderdaad een hele rugzak van je rug .
  Beterschap met je knie en ja de breast clinic is echt heel goed .
  Gr Annie

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.