Gewoon fan van het kleine geluk

Het is alweer even geleden dat er een blog online is gekomen, vandaag vertel in je in een nieuwe “Gewoon fan van …” waarom dat zo is en over het belang van het “kleine” geluk. Lees je gezellig mee?

Mijn therapie vergt veel energie. En niet alleen maar op de 3 dagen in de week dat ik de therapie daadwerkelijk volg, maar ook er buiten. Het doel van de therapie is om beter met je emoties om te leren gaan, je kunt je misschien voorstellen, dat de geleerde handvatten dus overal ingezet kunnen worden en niet alleen meer in de veilige omgeving van de therapie. Juist erbuiten, in de grote boze mensen wereld is er heel veel stof tot oefenen. 😉

Doordat ik de laatste weken onder andere bezig ben geweest met een onderzoek naar vrije tijdsbesteding en ik sommige uitkomsten inmiddels ook daadwerkelijk uitoefen, zitten er de laatste tijd iets te weinig uren in een dag. Ik ben jullie dus echt niet vergeten! Maar met een goed lopend eigen bedrijf, wat scheurtjes in de gezondheid (binnenkort vertel ik daar meer over in een nieuw artikel) en een huishouden, schieten sommige dingen er wel eens bij in.  En dat geeft natuurlijk helemaal niets, ik ben dan ook niemand een verantwoording verschuldigd, maar vond het toch even netjes om te vertellen. 🙂

De titel van dit artikel is: “Gewoon fan van het kleine geluk”, er heeft zich de afgelopen 5 maanden namelijk een heuse transformatie voorgedaan. Ja, er is een flink stuk van mijn haar af, maar dat bedoel ik uiteraard niet… 😉 Het gaat namelijk om de innerlijke ik!
Want buiten het feit dat ik beter weet hoe ik mijn emoties de baas moet zijn en hoe ik ze kan handelen, ben ik nu vooral een persoon die veel meer vrijheid voelt en geniet van de kleine dingen in het leven.

Vrijheid, omdat er niet meer elke maandag en donderdag perse een blog online hoeft.
Vrijheid, omdat er ook gewoon een pizza besteld kan worden als ik plotseling geen zin meer heb om te koken.
Vrijheid, omdat je in een huis mag leven en het niet altijd eruit hoeft te zien, alsof elk moment de koningin op de stoep staat.
Vrijheid, omdat ik niet meer volgens een strak regime leef.
En ik kun je vertellen, ik geniet van die vrijheid! En wat baal ik er af en toe stiekem van dat alles bij mij aan regels gebonden was!

Ik geniet nu van de kleine dingen in het leven, de dingen die vaak als zo vanzelf sprekend gezien worden, maar die ook als kleine geluksmomentjes kunnen voelen:

– Ongegeneerd lachen op een verjaardag.
– Gegroet worden tijdens het hardlopen.
– Een vogeltje zich zien wassen in de fontein in de voortuin.
– Jezelf gunnen om in de tuin in de zon te liggen, terwijl je nog zoveel van jezelf moet.
– Een foto van onze aangeklede trouwzaal terug zien in een reclame campagne.
– Een plotselinge knuffel, die je niet had verwacht.
– Je man die spontaan een bos bloemen voor je meeneemt.
– Een kaartje krijgen waarin staat hoe trots mensen op je zijn.
– Een compliment krijgen over je nieuwe kapsel.

Ik geniet oprecht van deze dingen en zeg met volle overgave dank je wel. Dank je wel, omdat ik het kleine geluk waardeer, omdat ik stil sta bij het feit dat ik hele diepe dalen heb gekend en dat gezondheid en geluk in welke vorm dan ook, niet vanzelf sprekend zijn. ♥

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.