Gewoon fan van ovenrisotto

Het is weer donderdag, tijd voor een nieuwe “Gewoon fan van …”! Dit maal gaat het in deze rubriek over een gerecht en wel mijn lievelingseten van dit moment; ovenrisotto! Benieuwd naar het recept en waarom ik dit zo’n overheerlijk gerecht vind? Lees dan snel verder!

Ovenrisotto is een gerecht wat niet mager te noemen is, maar wat op zijn tijd natuurlijk best mag! Het is daar in tegen wel heel machtig. Je hebt er dus niet veel van nodig om vol te zitten.
Ik vond dit heerlijke gerecht gevuld met slechts 5 hoofdingrediƫnten op de Facebookpagina van Lekker en Simpel. Uiteraard staat het ook op hun website, waarnaar ik aan het einde van dit artikel een linkje plaats.

Slechts 5 hoofdingrediĆ«nten dus. En ook nog eens heel snel in elkaar te flansen! Helaas staat het wel een behoorlijk tijdje in de oven, dus even snel iets op tafel zetten is er met dit gerecht niet bij. Wel staat het heel snel, binnen zo’n 15 minuten in de oven, waardoor er gedurende de 50 minuten oventijd genoeg tijd is om nog even iets voor jezelf te doen. šŸ™‚
Prei, spekreepjes, risottorijst, Boursin en groentebouillon zijn de 5 simpele hoofdingrediƫnten van dit gerecht. En doordat ik altijd voorgesneden prei koop, heb ik er echt amper werk aan! Verder voeg je er nog wat Italiaanse kruiden en peper aan toe, laat je de oven zijn werk doen en klaar is je ovenrisotto!

Wel heb ik nog een kleine kanttekening op het originele recept. Zo is het verstandig de risottorijst van Lassie te gebruiken en niet zoals ik de eerste keer die van de Jumbo, die is namelijk op geen manier gaar te krijgen… Ook voegde ik in plaats van 400ml, 500ml water aangemaakt met een heel bouillonblokje toe. Zette ik de ovenschaal niet 45, maar 50 minuten in de oven en roerde ik het geheel na 25 minuten een keer goed door.
Uiteraard werd ook ik door schade en schande wijs en wijst ook dit recept weer uit dat iedere oven anders is. Inmiddels is het gerecht na de aanpassingen 1x helemaal perfect geweest. De andere keren, moesten we net een knauwtje extra geven, aangezien sommige rijstkorreltjes nog wat hard waren…

En toch, ondanks dat het nog niet heel vaak gelukt is, is dit mijn favoriete gerecht van dit moment! Simpelweg omdat de smaken gewoon super zijn en het echt ontzettend smaakvol is!

Hier volgt een linkje naar het recept, mocht je het een keer uit gaan proberen, dan hoor ik graag hoe je het vond!

Ovenrisotto met prei en spek

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.