After the wedding; onze trouwdag, de taart, borrel en een diner boordevol verrassingen!

Vandaag vertel ik weer over een nieuw gedeelte van onze grote dag! Vandaag speelt het artikel zich af tussen 16.00- en 20.00uur. Hierin vertel ik dus onder andere over onze taart, de borrel, de fotoshoot met de daggasten en ons diner, waarbij wij heel veel verrassingen kregen! Benieuwd?! Lees dan snel verder!

Afgelopen maandag vertelde ik over onze van liefde overgoten ceremonie, als je dat nog eens terug wil lezen, klik dan hier.
Toen de ceremonie afgelopen was en de gasten, afgezien van de daggasten, weer huiswaarts gingen, begon er voor ons een ontspannen deel, namelijk eten, eten en nog eens eten! 😉

Als eerste werd er van de taart gegeten, die opgesteld stond in weer een andere ruimte van de Wevershoeve. Een kleine zaal met 2 grote ronde tafels en stoelen rondom in informele setting.
Dit was best nog even spannend, want wij hadden de taart nog niet gezien! Eenmaal om het hoekje snelden Lars en ik gelijk op de tafel af waar de taart opstond. Wat was hij prachtig! En precies zoals we het graag wilden! Aan alles was gedacht, de bordjes met “onze” data, het zeesterren bruidspaar en een L en S in het zand geschreven (rechts onderin).
En toen was het zover! We mochten de taart aansnijden! Helaas werd er aan dit moment weinig aandacht besteedt, wat wij achteraf erg jammer vinden, desalniettemin was het een mooi moment, wat prachtig is vastgelegd op foto en video! ♥

En terwijl de taart werd uitgedeeld nam Lars het woord en bracht hij een toast uit met de inmiddels verkregen (alcoholvrije) tropische cocktails.
Daarna smikkelden we van het drankje en de taart, waar we een hoop complimenten over kregen. Het was allemaal heerlijk, maar o zo machtig en veel, we zaten nu onderhand allemaal al vol! 😉

Hierna volgde een klein uurtje waarin we van de gepersonaliseerde menukaart kozen wat we wilden eten tijdens het diner, we aan iedereen de ringen showden, een praatje maakten en genoten van wat zoutjes en een bitterbal.

Kevin trommelden ondertussen wat sterke mannelijke daggasten op om de ceremonie setting in de zaal om te toveren naar een ware feestzaal! Het gekke is, dat we daar op dat moment echt niets van mee hebben gekregen en dus ook geen mensen hebben gemist, maar dat we dit op de video hebben gezien! We zaten zo in onze bubbel! ♥

Om een uur of vijf werd iedereen opgetrommeld naar de inmiddels verworven feestzaal, voor wat foto’s. Vooraf hebben we hierover een lijstje naar de fotograaf gestuurd, met wie we graag op de foto wilden. Toen we te horen kregen dat we dit lijstje met ongeveer 50 verschillende foto’s terug moesten brengen naar maximaal 10, kregen we het best benauwd…. 😮

Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en hebben we prachtige foto’s! Het maken ervan leverde een hoop lol op, wat er echt aan af te zien is! Het was zo leuk de “making of” op de video te kunnen zien en het uiteindelijke resultaat hier met jullie te delen! Wij krijgen er geen genoeg van, er ging zoveel liefde van deze mensen uit! ♥

Na het maken van deze schitterende foto’s gingen we aan tafel voor een ongeveer 2 uur durend diner. De tafel zag er prachtig uit en was ook weer helemaal volgens ons thema aangekleed, met schelpen, dezelfde bloemen als in mijn bruidsboeket en zelfgemaakte naamkaartjes in een zeester die de tafelschikking aangaven.

We begonnen met een amuse van het huis en genoten daarna van onze zelfgekozen voor- en hoofdgerecht. Het nagerecht was voor iedereen hetzelfde en was door de drie kleine toetjes voor iedereen wat wils. Er werd onderling flink geruild, wat er zelfs in heeft geresulteerd dat sommige van ons 3 schaaltjes chocolademousse wegwerkten… 😉

Op het bijgevoegde briefje van de destijds verstuurde trouwkaart, was duidelijk door de ceremoniemeesters vermeldt dat wij geen stukjes, optredens of sketches wilden tijdens ons trouwfeest. Voor de daggasten was hier echter wel gelegenheid voor tijdens de borrel of het diner. En pas toen we een beamer zagen staan in het diner gedeelte, hadden we er erg in dat nu die “stukjes” wel eens zouden kunnen komen, en dat we er toch niet helemaal onderuit kwamen…

En dat klopte! Wat hebben onze families ons verrast zeg met al die optredens! We hadden amper tijd om te eten! Tussen iedere gang door kwam er iets! Zo leuk!

Lars zijn moeder Sandra en tante Sofia trapten af met een zelfgeschreven lied op de wijs van Guus Meeuwis zijn hit ik tel tot drie. Waarin ze onze liefde voor muziek, voetbal en cabaret aanhaalden, maar ook onze liefde voor elkaar. Het was een te gek lied waar veel om werd gelachen en wat wij erg hebben kunnen waarderen. En oja, het is zoveel gezegd, dat ik het hier ook nog maar een keer benadruk, ze zijn in te huren! 😉

Toen was het de beurt aan mijn zus. Zij vertelde het niet emotioneel te maken, omdat het een vrolijke dag was. En dat ze gehoor gaf aan het nadrukkelijk verzoek van geen abc’s en dergelijke. Daarom had ze  een mooi cadeau voor ons geregeld. Een cadeau waarin Guus Meeuwis centraal staat, aangezien zijn muziek veel voor ons betekend, wat volgens haar ook deze dag weer heel duidelijk was geworden. Helaas was het cadeau alleen niet op tijd binnen gekomen. Ze besloot een stukje e-mailverkeer voor te lezen. Tijdens het voorlezen brak mijn zus en werd duidelijk dat Guus en zijn management graag meewerkten, maar ook dat ze zelfs op onze grote dag nog naar huis is gereden om haar brievenbus te legen net voor het vertrek naar de Wevershoeve, maar er geen post van Guus was. Door dit geweldige idee en alle energie die er tevergeefs was ingestopt, werd ik ook emotioneel, dit was zo verschrikkelijk lief van m’n zus!

Gelukkig is tijdens onze huwelijksreis, om precies te zijn, 4 dagen na het trouwen alsnog de beloofde attentie in de brievenbus gevallen bij mijn zus! Wij zijn dan ook ontzettend blij met deze persoonlijke gelukswens! 😀

Na het voorgerecht werden we weer naar voren gesommeerd door onze ceremoniemeester Manon. En toen we goed en wel op onze plek stonden, hoorden we heel veel gestommel. Met een hoop kabaal kwam Lars zijn broertje Emiel de ruimte ingelopen, volledig verkleed als de bekende oorlogsveteraan uit een sketch van Bert Visscher, jullie misschien wel bekend.
Emiel uhh Bert, of toch Emiel? begon te vertellen op de karakteristieke manier waarop ook Bert Visscher de sketch neerzet. Hij vertelde dat wij al heel pril in de voorbereidingen aangaven geen stukjes te willen en dat hij daar een stokje voor stak, want dat kon natuurlijk niet! Daarom had hij wat kleine presentjes meegenomen; Een puzzel bestaande uit 600 STUKJES, aardbeienyoghurt mét STUKJES, een STUKJE kaas, een pot pindakaas mét STUKJES en een klok! Een klok? Ja, want met de tijd bij de hand, wordt je altijd weer een STUKJE wijzer!
Je snapt het al, we gingen STUK! Dit was zo hilarisch! 😀

Uiteindelijk trok Emiel het jasje uit en trok hij zijn snor af, hij was weer zichzelf. Best eng hoor, zo’n snelle transformatie. Hij praatte opeens ook weer zo normaal! 😉
Hij las een geweldig mooi gedicht voor over wat Lars en ik voor elkaar maar vooral ook voor hem betekenen. Uiteindelijk kregen we dit gedicht gedrukt op een glasplaat met foto. We waren echt onder de indruk! Top cadeau! ♥

Na het hoofdgerecht was het toen de beurt aan Kevin en Manon! Zij hadden een filmpje gemaakt met de hoogtepunten van onze vrijgezellenfeesten, inclusief bewegende beelden van die van Lars, waarop heel veel solex getoeter te horen was! 😉
De afsluiter van dit filmpje is echt goud waard en kijk ik bijna dagelijks! Kevin had namelijk met FC Dordrecht geregeld dat hun een filmpje opnamen om ons te feliciteren! Ik wist niet wat ik zag en hoorde! Ik werd echt gek! FANTASTISCH! 😀

Als klap op de vuurpijl kregen we ook nog een heel mooi boek, waarin van al onze daggasten een persoonlijke boodschap stond. Van de ene in de vorm van een gedicht, van de andere vormgegeven door foto’s en van de kleinste telg van de familie een prachtige tekening! ♥

En toen kwam onze topfotograaf Gabriel ook nog eens met een preview van de eerste foto’s! Ik wist niet meer hoe ik het had toen ik ze zag! Ze waren echt top! Ik bleef dan ook: ohhhh, wauw en zoooo roepen! 😉

En na het toetje was het toen zover om het diner af te sluiten en te gaan plassen en op te frissen voor het feest! De kriebels begonnen nu echt te komen, want wij hadden voor iedereen een hele grote verrassing! Benieuwd wat dit was? Dat lees je de volgende keer!

 

 

Reacties

Reacties

8 gedachten over “After the wedding; onze trouwdag, de taart, borrel en een diner boordevol verrassingen!

 • 23 november 2017 om 16:26
  Permalink

  Wat een prachtige foto’s.. En wat hebben jullie een prachtige dag gehad ?

  Beantwoorden
 • 23 november 2017 om 16:39
  Permalink

  Super leuk ! Al die verassingen. en wat leuk het kaartje van Guus!
  en wat een mooie foto`s

  Beantwoorden
 • 23 november 2017 om 20:09
  Permalink

  Super leuk verslag weer Sam en je ziet het op alle foto’s terug dat jullie zo’n plezier hebben gehad die dag!! Wij trouwens ook hoor ☺️?❤️???????????

  Beantwoorden
  • 23 november 2017 om 20:49
   Permalink

   Dank je wel! ?
   Jah, t straalt er vanaf he?! Echt 1 van de mooiste dagen uit ons leven! ?

   Beantwoorden
 • 24 november 2017 om 18:46
  Permalink

  Echt heel leuk om het allemaal te lezen en zeker op terug te kijken op een fantasche dag voor jullie is iedere keer weer genieten

  Beantwoorden
  • 24 november 2017 om 19:07
   Permalink

   Dank je wel Annie! ? Tis ook zo leuk om te schrijven en vooral al die lieve reacties erop! ?

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.