After the wedding; onze trouwdag, de eerste uren van het feest

Dit keer vertel ik over de eerste 2 uren van het feest tijdens onze huwelijksdag. In deze blog vertel ik dus over alles wat zich afspeelde tussen 20.00- en 22.00uur. Tijdens deze uren kwamen de gasten binnen, kregen we heel veel cadeaus en hadden we een verrassing die bijna niemand aan had zien komen! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Afgelopen donderdag vertelde ik onder andere over ons zeer geslaagde diner en de vele verrassingen die we tijdens dit samenzijn kregen. Heb je dit gemist of wil je het nog eens teruglezen, klik dan hier.
Ik eindigde met het feit dat we ons op gingen frissen voor het feest en dat het bij ons ging kriebelen, omdat we wel een heel bijzondere verrassing hadden. Vanaf hier gaat het verslag nu verder.

Onze ceremoniemeester Kevin had alles weer tot in de puntjes verzorgd; het gastenboek lag klaar, de bedankjes stonden op hun plek en hij had onze DJ Evert van Energy Beatz opgevangen, die er inmiddels helemaal klaar voor was!
Wij hadden via de DJ Snapshot geregeld. Dit is een app, die je installeert op je telefoon, waarmee je foto’s maakt en deze vervolgens via de app naar de DJ stuurt. Naast de booth van de DJ stonden 2 grote televisieschermen waar vervolgens die foto’s op voorbij kwamen.
Het was een fantastische toevoeging aan onze dag waar we veel complimenten over kregen! En doordat de app al openstond vanaf ’s ochtends 01.00uur kwamen er niet alleen van het feest, maar ook van de voorbereidingen en de rit naar de Wevershoeve toe veel foto’s op de schermen voorbij. Tijdens het binnenlopen was het dan ook een heuse eyecatcher die de show stal en waarbij we om sommige foto’s erg hebben moeten lachen, met name als ik weer plassend voorbij kwam… 😉

Vanaf iets over achten druppelden de eerste avondgasten binnen. Ze schreven op een foto afgedrukt op plexiglas, wat als ons gastenboek fungeerde en liepen vervolgens de zaal binnen waar wij klaar stonden.
En waar sommige mensen ons ’s middags al hadden gezien tijdens de ceremonie, was het voor de meeste mensen nog een verrassing hoe we eruit zagen, wat resulteerde in leuke en enthousiaste reacties! 🙂 We ontvingen ontzettend veel mooie en creatieve cadeaus, echt petje af voor hen, want er zat af en toe echt heel veel werk in! 😮 Ook ontvingen we, zoals gevraagd, veel enveloppen met inhoud, die we deponeerden in onze zelfgemaakte enveloppenbox.

Toen rond 21.00uur iedereen binnen was, snelde ik me samen met Manon naar boven. Mijn sluier ging uit mijn haar! Ik nam plaats op een stoel en Manon viste heel professioneel, pijnloos en snel het lange gewaad uit mijn zorgvuldig gekapte kapsel. Hierna was het idee om het nog wat te fatsoeneren, maar na een blik in de spiegel bleek dat niet nodig. Maria had er ook echt zoveel haarlak opgespoten, dat er nu helemaal niets meer over kon zijn van de ozonlaag, dus ik had ook eigenlijk niet anders verwacht! 😉
En als ware filmster met altijd paparazzi op de loer, werd er terwijl ik vanaf ons “terug-trek-hok” terug liep naar de zaal, direct een foto gemaakt van deze transformatie:

En toen besloot ik dat het welletjes was, ik riep Lars en onze ceremoniemeesters Kevin en Manon bij me en we bespraken ons plan omtrent de verrassing. Na een kort overleg met DJ Evert, was iedereen er klaar voor en besloten we te starten.
Lars en Kevin liepen weg naar het “terug-trek-hok”, om Lars zijn andere giletje aan te trekken en ik en Manon vroegen de microfoon aan de DJ, waarna ik het woord nam.
Ik vertelde dat ik heel graag onze dansvloer wilde openen met een dans en dat Lars dit zoals bekend niet wilde, maar dat hij in dit geval geen keus had. Ik vroeg iedereen zo snel mogelijk aan beide zijden van de dansvloer te komen staan, want Lars kon ieder moment weer terug komen natuurlijk! Verbaasd en bezorgd deed iedereen wat ik vroeg. Ik werd nog wel door sommige aangesproken of dit nu wel zo’n goed idee was, Lars zou hier echt niet blij mee zijn…

Het was natuurlijk een uitstekend idee! Lars had namelijk water bij de wijn gedaan! En niet zo’n klein beetje ook, ik denk wel een liter of 1000! Wij zijn namelijk in alle geheim en geheel vrijwillig 😉 op dansles geweest! We hebben zo’n 12 lessen gehad, die zelfs door dat stomme skeelerongeluk nog 6 weken stil hebben gelegen, waarbij we een volledige choreografie hebben geleerd op ons nummer, “Jij bent de liefde” van Guus Meeuwis.

Nadat iedereen goed stond, kwam Lars de trap af gelopen in z’n feest gilet (dezelfde kleur als z’n broek). Hij speelde het direct ontzettend goed en liep stomverbaasd en stamelend de zaal in. Iedereen keek wat schaapachtig en voorzichtig lachend, want ze waren natuurlijk nog steeds bang voor de eerste echtelijke ruzie! 😉
Hij kwam naar me toe en vroeg wat hier de bedoeling van was. Toen ik zei dat we gingen dansen, reageerde Lars heel verbaasd en zei hij dat ik wist dat hij dat niet wilde. Toen hij zei dat hij zeker niets te willen had, stemde ik vastberaden in. Vanuit de zaal werd met gejoeld en met “dat ken je best!” gereageerd op onze schuifelhouding.
Na een teken van Lars startte de muziek! We begonnen in de door de dansleraar genoemde stuntelhouding, waarna Lars mij wild en wat geïrriteerd weg duwde. Ook dit hoorde er allemaal bij! Je hoorde de onthutsing in de zaal! Maar toen wij uiteindelijk de eerste officiële pasjes zetten hoorde je die helemaal! “Ze hebben geoefend hoor” en “dit is allemaal show” werd er gezegd.
Wij gingen ondertussen onverstoord door! 😉 Bij het eerste echt lastige figuurtje begon iedereen te klappen en te joelen, maar toen we daarna de lift inzette, ging het echt los! Dit was zo ontzettend gaaf! Lars en ik glommen ondertussen van trots en dansten rustig door. Ondertussen gingen de mensen om ons heen uit hun dak van enthousiasme en waren de zakdoeken vooral bij de moeders niet aan te slepen! 😉 Alles klopte en het ging zo goed! Ieder pasje kwam precies op het goede moment. Precies zoals het officieel uitgedacht was, maar zoals het bijna nooit lukte, of in ieder geval nooit lukte als er meerdere mensen meekeken. Nu wel, nu lukte alles! Dit was ons moment, onze verrassing voor iedereen en dat lieten we ons niet afpakken!
Toen de laatste tonen wegvloeiden en wij onze laatste pas hadden gezet werden niet alleen de gasten, maar ook wij helemaal gek! We hadden het geflikt! Wat was dit gaaf zeg! 😀

Uiteraard wil ik jullie de dans niet onthouden! Ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als wij dat deden! Veel kijk plezier!

Hierna was het feest natuurlijk nog niet ten einde! Sterker nog, het was pas net begonnen! Alles wat er verder op onze feestavond gebeurde lees je de volgende keer in een nieuw verslag!

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.