HOERA! GewoonSam bestaat 1 jaar! 20/04/2016 – 20/04/2017

Vandaag precies een jaar geleden kwam 1 van mijn dromen uit, ik begon met een persoonlijk blog! Op 20 april 2016 zag GewoonSam het levenslicht!
De naam GewoonSam heb ik al eens verklaard, wellicht heb je dat gemist. Omdat ik Samantha heet, wordt ik vaak Sam genoemd en omdat ik door mijn psychische ziekte een gebruiksaanwijzing heb, maar ik op mijn manier toch “gewoon” mezelf ben, vond ik dit een toepasselijke naam. Tevens is het toepasselijk, omdat ik op mijn blog hele pure artikelen schrijf, die recht uit mijn hart komen. Heel GewoonSam dus. 🙂
En nu bestaat dat persoonlijk blog dus alweer een jaar! Een jaar waarin heel veel gebeurd is! Ik zet alle gebeurtenissen en statistieken voor je op een rijtje, kijk vooruit naar een nieuw blog jaar en sluit dit artikel af met uitleg over een winactie, want wie jarig is trakteert!

Een jaar alweer, heel cliché, maar wat is de tijd gevlogen zeg!
Het jaar 2016 stond vooral bekend om het jaar van het bizarre gewichtsverlies, zo ook op mijn blog! Voor degene die het gemist hebben 😉 , ik ben in iets minder dan een jaar 54 kilo afgevallen met behulp van een veranderd eetpatroon en sporten. Dit alles onder begeleiding van een verschrikkelijk lieve diëtiste.
Mijn blog bestond in het eerste drie kwart jaar dan ook uit veel “afval” verhalen en recepten van gerechten die ik vaak at en nog altijd eet.

Vanaf mei kwam er af en toe een artikel over de bruiloft voorbij. Vanaf januari komt er zelfs iedere donderdag een artikel over het trouwen online!
Er zit dus altijd een “rode draad” door mijn artikelen. Waar dat eerst het afvallen was, is dat nu de bruiloft. Ik heb ook al wat ideeën voor na 07 oktober, maar wat dat wordt, verklap ik natuurlijk nog niet! 😉
Die rode draad van artikelen wordt aangevuld met dingen die ik zoal meemaak. Zo is dat vanaf half januari tot nu vaak mijn lichamelijk ongemak, maar het kan ook een uitje zijn naar een pretpark, een vakantie of een shopsessie!

In het artikel; “HOERA! GewoonSam bestaat een half jaar!”, vertelde ik jullie aan het einde over mijn doelen qua blog voor de toekomst. Daar schreef ik, en ik citeer; “Uiteraard zijn er voor de toekomst nog genoeg dromen, zo ook op blog- gebied. Zo hoop ik op nog meer “onbekende” reacties en like’s en hoop ik dat het aantal unieke bezoekers binnen afzienbare tijd naar de 1500 zou stijgen.”
Om te kijken of dat gelukt is, plaats ik nu een rijtje met statistieken:

* Top 3 van de best gelezen artikelen het afgelopen jaar:
1. Mijn bezoek aan de dietiste, deel 2                                                                                  —-> 258 keer.
2. Een bezoek aan de dietiste                                                                                                —-> 219 keer.
3. Een droom gaat in vervulling; GewoonSam catering “HapjesVanSam”              —-> 214 keer.

* Mijn meeste lezers komen uit Nederland, namelijk 88,4%. De top 3 bestaat verder uit:
2.Rusland           —-> 3,01%
3. Engeland        —-> 2,83%

* De top 3 van steden waaruit mijn blog het meeste wordt gelezen binnen Nederland:
1. Dordrecht        —-> 24,17%
2. Amsterdam     —-> 10,85%
3. H.I. Ambacht  —-> 6,20%

* Het artikel met het grootste bereik op Facebook:
Een bezoek aan de diëtiste —-> 1360 personen.

* Het meest bekeken filmpje op Youtube:
Voyage Torba Atlantis party 2016 —-> 312 keer bekeken, afkomstig uit het artikel “reisverslag vakantie Turkije“.

En dan nu, zijn mijn dromen die ik een half jaar geleden stelde uitgekomen?!
*TROM GEROFFEL*

* Like’s op de facebook pagina van GewoonSam:
BIJ HALFJARIG BESTAAN:                                            BIJ 1-JARIG BESTAAN:
– 62 likers, waarvan 10 onbekend                                   – 84 likers, waarvan 24 onbekend

* Een website zoals de mijne wordt als het goed is meerdere keren door dezelfde persoon bekeken. Het cijfer bezoekers (in dit geval sessies) kan dan ook aardig de pan uitrijzen. Objectiever en meer zeggend is het getal unieke bezoekers. Dat zijn mensen die minimaal 1x je site hebben bezocht, maar ook als ze hem meerdere keren hebben bekeken maar als 1x worden geteld. Het aantal pagina weergaven geeft aan hoeveel pagina’s er in totaal bekeken zijn.
Bovenstaande cijfers heb ik verzameld en geven het volgende resultaat:

BIJ HALFJARIG BESTAAN:                                                           BIJ 1-JARIG BESTAAN:
– Unieke bezoekers   —-> 929                                                          – Unieke bezoekers   —-> 2210
– Sessies                      —-> 1662                                                        – Sessies                       —-> 4948

– Paginaweergaven —-> 2421                                                        – Paginaweergaven  —-> 7364

Nou, ik kan wel stellen dat de dromen uitgekomen zijn! Ik ben echt mega trots op deze cijfers! Gewoon bijna 1,5x meer unieke bezoekers, om over de sessies en paginaweergaven nog maar te zwijgen, want dat is helemaal onvoorstelbaar! 😀
Ook op Facebook gaat het goed, zoals jullie konden zien! Ik bereik steeds meer voor mij onbekende mensen en krijg dan ook steeds meer “onbekende” reacties op berichten! Zo leuk! 😀

Wat de toekomst brengen zal weet niemand, zo weet ik het ook niet op blog gebied. Aan die unieke bezoekers durf ik me wel te wagen, ik hoop over een jaar, gezien deze stijging, tussen de 3000 en de 3500 te zitten. En wat betreft Facebook, hoop ik binnen afzienbare tijd op de 100 likers van mijn pagina te zitten, een mooi en magisch getal!
Misschien is het te ambitieus en helemaal niet realistisch. Op of rond 20-04-2018 krijgen jullie daar antwoord op! Wat klinkt dat ver weg hé april 2018?! Dan ben ik alweer een half jaar getrouwd! 😮

Maar goed, genoeg over wat is geweest, statistieken en dromen, het is tijd om het over de winactie te hebben!
Net als een half jaar geleden hou ik onder mijn trouwe lezers weer een “deel – like – reageer” actie via Facebook. Maar wees gerust, ook de lezers die geen Facebook hebben, kunnen daar aan mee doen. In mijn blog van aanstaande maandag, die geheel in het teken zou staan van deze winactie, leg ik precies uit wat je moet doen om en wat je kunt winnen.
Benieuwd? Hou mijn blog dan in de gaten, doe mee en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!
1 tipje van de sluier; Wie jarig is trakteert, letterlijk… 😉

Als laatste wil ik jullie, mijn lieve en trouwe volgers, heel erg bedanken!
Bedankt voor alle lieve bemoedigende woorden als er weer eens wat tegen zat! Bedankt voor alle woorden van trots na het bereiken van mijn streefgewicht! Bedankt voor woorden van bewondering als ik praat over mijn psychische struggles! En bedankt voor al het overige! Jullie zijn stuk voor stuk toppers! Jullie geven mij de kracht en energie om een artikel te schrijven en geven mij de vrijheid om te schrijven zoals ik dat doe. Ik hoop dat GewoonSam nog heel lang blijft bestaan en ik hoop jullie nog heel vaak te mogen verwelkomen op maandag- en donderdagmiddag! ♥

Reacties

Reacties

Eén gedachte over “HOERA! GewoonSam bestaat 1 jaar! 20/04/2016 – 20/04/2017

 • 21 april 2017 om 22:30
  Permalink

  Wat leuk te lezen dat je zoveel “onbekende” bezoekers hebt. Zo zie ja maar wat een groot bereik je hebt. Ook verrassend dat je blog in Rusland wordt gelezen?
  Hoe dan?????
  Ik hoop nog lang van je blog te mogen genieten. Keep up the good work???❤️

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.