Hoera! GewoonSam bestaat een half jaar! 20/04/16 – 20/10/16

Afgelopen donderdag was het zover! GewoonSam bestond precies een half jaar!
Vandaag dus een artikel om de balans op te maken; hoe staat het met mijn doelen, hoeveel bezoekers heb ik en wat zijn mijn doelstellingen voor de komende periode.
Uiteraard is een halve verjaardag ook reden voor een feestje! En bij feestjes horen cadeautjes, dus ik ga in dit artikel ook wat vertellen over een winactie die ik ga houden onder mijn trouwe volgers! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Als kind was ik al dol op het schrijven van verhalen en kon mij er helemaal in verliezen! Ik schreef steevast over dingen die ik meemaakte met mijn vriendjes en vriendinnetjes en fantaseerde er stiekem over dat ik als ik “groot” zou zijn, mijn verhalen aan een groter publiek kon presenteren….
Die droom zag ik op 20 april 2016 in vervulling gaan! Ik twijfelde al lang, maar besloot toen de stoute schoenen aan te trekken en gewoon is te gaan schrijven over mijn leven en wat ik zoal meemaakte, net zoals ik vroeger ook al deed.

En dat gewoon schrijven over mezelf is ook precies de reden voor het kiezen van de naam GewoonSam voor mijn blog; gewone verhalen, uit mijn leven gegrepen. Uit het leven van Samantha, vaak Sam genoemd.

Toen mijn eerste artikel online stond fantaseerde ik over hoeveel lezers ik hiermee kon bereiken; tientallen, honderden of zelfs duizenden mensen?!
Mijn eerste artikel is inmiddels 133 keer gelezen en staat daarmee op plek 5 van “best gelezen artikelen”.
Honderden mensen is het dus uiteindelijk geworden. Voor de “grote” bloggers en vloggers onder ons een lachertje, maar ik ben er heel erg blij mee!

Ik heb er heel bewust voor gekozen de blog persoonlijk te maken en echt over mijn eigen leven te schrijven. Niet omdat ik nou perse denk dat ik zo’n boeiend leven heb, wel omdat ik het gewoon leuk vindt deze dingen op papier te zetten. Wat ook mee speelde voor het beginnen van m’n eigen blog, is dat er veel aan mij werd gevraagd hoe ik het toch voor elkaar kreeg zo veel af te vallen in redelijk korte tijd. De rode draad was en is voorlopig dan ook mijn afvalrace. Dit zou, zodra ik op gewicht ben en dit allemaal een beetje stabiel is, de bruiloft worden en daarna komt er vast wel weer iets op mijn/ ons pad, wat dan weer de rode draad zou gaan vormen voor mijn artikelen.

Natuurlijk had ik doelen toen ik net aan mijn blog begon. Ik fantaseerde er dan ook flink op los. Hoe vet zou het zijn als een, voor mij, onbekend persoon een artikel “liked” op Facebook, of zelfs mijn pagina van GewoonSam een “vind ik leuk” geeft! Nog niet te denken aan die eerste “onbekende” reactie op een artikel!
Inmiddels heb ik al deze doelen bereikt! Op Facebook zijn 10 van de 62 “likers” voor mij onbekenden en ook heb ik een maand of 2 geleden mijn eerste “onbekende” reactie gehad! Wat heb ik gedanst door de kamer toen ik hier een melding van binnen kreeg! Stuk voor stuk dromen die uitkomen!

Sinds 30 juni ben ik ook de trotse bezitter van Instagram! Inmiddels heb ik daar 53 foto’s geplaatst. Dit is soms een link naar mijn blog, maar zijn vaak ook foto’s van wat ik zoal meemaak en waar ik niet of later een artikel over schrijf. Zeker de moeite waard om mij ook op Instagram te volgen dus! 😉
Inmiddels heb ik daar ook al een redelijke schare trouwe volgers, waarvan er 19 voor mij “onbekend” zijn.

Tijd voor wat cijfertjes! Want hoeveel mensen lezen nu precies mijn artikelen, wat is tot nu toe het best gelezen en waar komen mijn lezers zoal vandaan? Je leest het hier:

* Een website zoals de mijne wordt als het goed is meerdere keren door dezelfde persoon bekeken. Het cijfer bezoekers (in dit geval sessies) kan dan ook aardig de pan uitrijzen. Objectiever en meer zeggend is het getal unieke bezoekers. Dat zijn mensen die minimaal 1x je site hebben bezocht, maar ook als ze hem meerdere keren hebben bekeken maar als 1x worden geteld. Het aantal pagina weergaven geeft aan hoeveel pagina’s er in totaal bekeken zijn.
Bovenstaande cijfers heb ik verzameld en geven het volgende resultaat:
– Unieke bezoekers   —-> 929
– Sessies                      —-> 1662
– Paginaweergaven —-> 2421
Dit betekend dat ik bijna op de 1000 unieke bezoekers zit! Dus toch die bijna, van gedroomde, duizenden! 😮

* Hoe komen mijn bezoekers op mijn site terecht:
– 70% komt via de sociale media, in mijn geval Facebook en Instagram.
– 14,5% komt direct, dus door de URL van de website in te typen.
– 11,5% komt via zoekmachines, zoals Google.
– 4% komt via andere websites die linken naar mijn website.

* De top 3 van de best gelezen artikelen tot nu toe:
1. Mijn bezoek aan de diëtiste, deel 2 —-> 241 keer
2. Een bezoek aan de diëtiste               —-> 212 keer
3. Ik en FC Dordrecht                            —-> 176 keer

* Het artikel met het grootste bereik op Facebook:
Een bezoek aan de diëtiste —-> 1360 personen.

* Het meest gelikede artikel op Instagram:
Recepten voor borrelhapjes, deel 2 —-> 32  keer geliked.

* Het meest bekeken filmpje op Youtube:
Voyage Torba Atlantis party 2016 —-> 276 keer bekeken, afkomstig uit het artikel “reisverslag vakantie Turkije“.

* Mijn meeste lezers komen uit Nederland, namelijk 94%. De top 3 bestaat verder uit:
2. Engeland —-> 4,5%
3. USA          —-> 0.5%

* De top 3 van steden waaruit mijn blog het meeste wordt gelezen binnen Nederland:
1. Dordrecht        —-> 31,8%
2. Amsterdam     —-> 10,1%
3. H.I. Ambacht  —-> 9%
Nu zijn Dordrecht en Ambacht volkomen te verklaren, omdat ik daar respectievelijk geboren ben en dus veel familie heb wonen, en nu woon, en dus veel aangetrouwde familie en vrienden heb wonen, maar Amsterdam?! Daar begrijp ik geen snars van…. 😉

Uiteraard zijn er voor de toekomst nog genoeg dromen, zo ook op blog- gebied.
Zo hoop ik op nog meer “onbekende” reacties en like’s en hoop ik dat het aantal unieke bezoekers binnen afzienbare tijd naar de 1500 zou stijgen. Ook voor deze dromen geldt dat ze vast ooit wel werkelijkheid zullen worden en zo niet, dan ben ik al heel blij met wat ik tot nu toe bereikt heb!

In de inleiding sprak ik over een cadeautje wat ik ga uitdelen in verband met mijn halve verjaardag. Ik leg je daar nu meer over uit:
Het gaat om een “deel – like – reageer” actie via Facebook. Omdat er ook veel mensen mijn blog lezen die geen Facebook hebben en omdat ik hen evenveel kans wil geven om te kunnen winnen heb ik ook voor hun een mogelijkheid om mee te doen.
In mijn blog van aanstaande donderdag, die geheel in het teken zou staan van deze winactie, leg ik precies uit wat je moet doen om en wat je kunt winnen.
Benieuwd? Hou mijn blog dan in de gaten, doe mee en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

Als laatste wil ik jullie, mijn trouwe lezers, heel erg bedanken voor de steun en lieve en bemoedigende woorden die ik het afgelopen half jaar heb mogen ontvangen! Zonder jullie had mijn blog geen zin en zou er geen GewoonSam bestaan!
Ik ben heel erg trots op wat er tot nu toe staat en jullie maken mij door iedere like of reactie nog trotser! DANK JULLIE WEL! ♥

Heb jij naar aanleiding van dit artikel tips of vragen voor mij? Of heb je een suggestie voor een artikel? Laat dat dan gerust achter in een reactie!

feestje-2

 

 

 

Reacties

Reacties

4 gedachten over “Hoera! GewoonSam bestaat een half jaar! 20/04/16 – 20/10/16

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.