GewoonSam’s jaaroverzicht

Aangezien het jaar 2016 er bijna opzit vond ik het wel tijd worden voor een terugblik! Het is nu eenmaal de tijd van de lijstjes en het terugkijken; de mooiste sportmomenten, het opmerkelijkste nieuws, wie is ons allemaal ontvallen, welke artiesten zijn er doorgebroken. Daarom vandaag op mijn blog; “het jaar van GewoonSam!”. En tevens kijk ik aan het einde van dit artikel ook vast even vooruit naar 2017. Benieuwd? Lees dan gezellig mee!

Het eerste weegmomentje van 2016 was op 02 januari. Ik was toen 18,2 kg kwijt. Oorspronkelijk had ik op 04 januari een afspraak staan voor een intake in verband met een maagverkleining, maar die heb ik (aangezien het nieuwe jaar startte in het weekend), nog net in 2015 afgebeld! Mijn doel was in deze 2 maanden tijd ongeveer 10 kg kwijt te zijn, maar het was dus bijna het dubbele! Wow, wat was ik blij en wat begon ik het nieuwe jaar goed! 🙂

Van 15 tot en met 17 januari ben ik samen met Lars een weekendje weg geweest naar Noordwijkerhout. Ik kan me nog herinneren hoe leuk het was, wat een mooi hotel het was, maar vooral hoe koud het was! We hebben toen menig hagelbuitje te verduren gehad! We hebben onder andere het spelers hotel van het Nederlands elftal kunnen bekijken, zo gaaf! 🙂

Op 05 februari maakte ik mijn eerste entree aan de Krommedijk in 2016. FC Dordrecht nam het op tegen NAC, het werd; 0-2. 🙁

14 februari was een bijzondere dag! Nee, niet vanwege Valentijn, maar vanwege de World cup shorttrack die ik toen samen met mijn zus heb bezocht in Dordrecht! Helaas heb ik mijn held Sjinkie niet in actie gezien, door een val eerder in dat toernooi, maar ik heb hem wel mogen aanschouwen tijdens het ophalen van zijn medaille en ik ben zelfs nog met hem op de foto geweest! 😉

17 februari  bereikte ik mijn eerste target; er was 25 kg af! Toen maakte Lars ook de eerste foto’s van mij om het verschil aan te geven.

04 maart had ik mijn eerste afspraak bij de fysiotherapeut. Vanaf deze datum begon ik officieel met sporten.

Op woensdag 09 maart beleefde ik een bijzondere avond. Ik ging namelijk naar de kwalificatie wedstrijd voor de Olympische spelen in Rio van het Nederlandse vrouwen voetbalelftal! Lars en ik hebben dat cadeau gegeven aan mijn zus, omdat we bij haar oud en nieuw vierden en nu was het eindelijk zo ver! Nog nooit ging ik naar een wedstrijd van het nationale elftal, laat staan een vrouwenteam! Helaas wonnen ze niet en plaatsten ze zich dus niet voor de Olympische spelen, maar ondanks dat, was het een geweldige avond! 🙂

Zondag 20 maart verraste ik mijn zus met een high tea, gewoon omdat ze zo lief is! 🙂

Op 12 april startte ik met de voorloper van de cursus die ik nu volg. 8 dinsdagmiddagen lang volgde ik deze training met veel inzet en plezier! 🙂

Op 14 april kreeg ik van de huisarts te horen dat ik mocht stoppen met mijn bloeddruk medicatie! Na nooit anders dan hoge getallen gehoord te hebben, hoorde ik nu de woorden keurig in combinatie met het woord bloeddruk! Echt een hele nieuwe ervaring! Voor de geïnteresseerden onder ons, hij was; 120/80! 😉

18 april had ik een afspraak met de diëtiste en kreeg ik te horen dat ik mijn 2e target had bereikt! 35 kg was eraf, tijd voor een nieuw foto momentje!

20 april is een dag die ik niet snel zou vergeten! GewoonSam werd leven in geblazen en was vanaf deze dag online! Wat was en ben ik nog altijd, super trots op wat er staat en op de bezoekerscijfers! 😀

Vanaf 28 april startte Lars en ik onze zoektocht naar een trouwlocatie. Inmiddels hebben we die, zoals jullie al uitgebreid hebben kunnen lezen, vastgelegd. Waar het is, blijft nog even geheim!

Ook 01 mei was een bijzondere dag! Mijn oma werd 80 jaar! We vierden dit met een etentje met de familie. Aangezien ik nog maar 1 oma heb, is dit een moment om te koesteren!

Van 19 tot en met 26 mei genoten Lars, mijn zus en ik van een geweldige vakantie in Turkije! Je kon er alles over lezen in het artikel; Reisverslag vakantie Turkije!

Tijdens deze vakantie, om precies te zijn op 21 mei, mocht ik 29 kaarsjes uitblazen! 🙂

Op 19 juni haalde ik mijn volgende target; 42 kg was eraf!

Zaterdag 25 juni vierden we dat ik 29 was geworden en dat Lars 27 zou gaan worden, met onze familie en vrienden. Het was een gezellig dag! Je kon er alles over lezen in het artikel; 25-06-2016; een echte feestdag!

Op 10 juli, toen Lars echt officieel mocht zeggen dat hij 27 jaar was geworden, vierden we in een zonovergoten achtertuin met een klein clubje vrienden en familie, (nogmaals) zijn verjaardag.

Op 15, 16 en 17 juli, genoot ik van een fantastisch weekend vol met muziek, gezelligheid en lekker eten, tijdens Big Rivers 2016! Ik schreef er een artikel over, misschien leuk om het nog eens te lezen, of alsnog!

Van 28 tot en met 31 juli genoten Lars en ik van een korte vakantie toen wij op bezoek gingen bij Lars z’n ouders op hun vakantieadres in Egmond aan den Hoef! Het was super gezellig, we waren er echt even uit! Uiteraard hebben we genoten van het strand, een hapje en een drankje op zijn tijd en maakten we als klap op de vuurpijl een geweldige rit door Noord – Holland op de scooter! Wat tevens mijn scooter ontgroening betekende! 😉

05 augustus was ik helemaal in mijn sas, want we mochten weer naar het stadion! Oss was de tegenstander van mijn favoriete FC! Er werd met 1-1 gelijkgespeeld.

Tevens begon er op 05 augustus een andere belangrijk sportief evenement, namelijk de Olympische spelen! Deze duurde tot 21 augustus en ik heb echt de ruime 2 weken bijna letterlijk aan de buis gekluisterd gezeten! Soms zelfs ’s nachts! Want wie zet nu niet z’n wekker als Dafne Schippers geschiedenis kan schrijven op het koningsnummer van de sprint?! Nou ik wel! Aangezien er erg veel Nederlandse topsporters ver in het toernooi kwamen, speelde er op het einde veel wedstrijden zich ter gelijkertijd af. Ook daar had ik uiteraard een oplossing voor! Aangezien ik niets wilde missen stond de ene wedstrijd aan op de tv en keek ik de andere via het tweede scherm op mijn telefoon! Je moet er maar gek van zijn! 😉
Uiteindelijk heeft de Nederlandse equipe een mooie 11e plaats gehaald in het medailleklassement, met maar liefst 19 medailles! 😀

Op 21 augustus haalde ik alweer mijn een na laatste target! 49 kg was eraf! Tijd voor nieuwe foto’s!

Op 9 september verlosten we eindelijk onze tuin van de “slotgracht”! De tuin ziet er nog niet uit zoals ons ideaalbeeld, maar beter dan het was, is het zeker! (Al was dat ook niet zo moeilijk…) 😉

21 september startte ik met de cursus, die ik nu nog steeds volg. Ik volg deze cursus om beter om te leren gaan met mijn psychische klachten. Ik heb nu even 2 weekjes vakantie, waar ik ook echt aan toe was, maar normaliter volg ik de cursus met veel inzet en enthousiasme! 🙂

07 oktober was een bijzondere dag! ’s Ochtends legden we de ambtenaar voor onze bruiloft vast, ’s avonds zat ik met zuslief bij de EK kwalificatie wedstrijd Nederland – Wit Rusland in de Kuip! Zo schrijf en klaag 😉 ik over het feit dat ik nog nooit een wedstrijd van het nationale elftal heb gezien en zo zie ik er 2 in een jaar! Het was super vet en we hebben maarliefst 4x kunnen juichen! Eindstand; 4-1.

Van 10 tot en met 13 oktober genoten Lars en ik van een korte vakantie in Valkenburg! Ik schreef er een artikel over, wat je eventueel nog even terug kunt lezen als je dat leuk vindt 🙂 .
Het waren 4 top dagen! We genoten van de omgeving, het goede maar koude weer en elkaar! ♥

De gebeurtenis van 29 oktober vergeet ik never nooit meer! Ik ging namelijk mijn trouwjurk uitzoeken! Wat een ontzettende gave onderneming was dat! Ik paste 6 jurken en vond uiteindelijk mijn droomjurk, waardoor iedereen in tranen was! Als verrassing voor de moeders en zus sloten we de dag af met een lekker high tea!

Op 31 oktober stond ik te springen op de weegschaal, want ik bereikte m’n streefgewicht! Er was 54 kg af! En dat binnen een jaar! Om precies te zijn binnen 1 jaar min 5 dagen! 😉

21 november beleefde ik samen met m’n moeder en m’n zus een gezellig dagje in de Jaarbeurs in Utrecht. We gingen naar de Margriet Winterfair! 🙂

Van 23 tot en met 26 november ging ik samen met mijn zus op vakantie naar Coevorden. Ik schreef er het artikel; zussen vakantie over. We beleefden de wildste avonturen en bezochten onder andere Wildlands, de Emmerdennen, het plaatsje Gees en Orvelte. Kun je het je niet meer herinneren of wil je het nog eens terug lezen? Klik dan op de link in dit stukje tekst!

Op 9 december genoten Lars en ik van een dagje Winter Efteling! Vorige week verscheen daar een artikel over.

Vrijdag 16 december speelde FC  Dordrecht zijn laatste wedstrijd voor de winterstop. Het tot nu toe tegenvallende seizoen werd afgesloten met een lekkere thuis overwinning! 3-0! 😀
En omdat wij de regel hebben gesteld, dat we bij winst mogen “snacken” genoten we van een lekker broodje hamburger!

Dit was mijn jaar in een overzicht! Over de kerstdagen komt binnenkort een apart artikel.
Als ik erop terug kijk kan ik niet anders zeggen dan dat ik een hartstikke goed jaar heb gehad! Gestopt met bepaalde medicijnen, 54 kilo afgevallen en de beginnende voorbereidingen voor de bruiloft! Uiteraard speelt de lancering van GewoonSam ook een rol! Ik krijg namelijk zo ontzettend veel energie van al die positieve reacties! Er is dan ook nog nooit een ongetogen woord gevallen! Ik hoop dat we dat samen in 2017 voort kunnen zetten!

Ik heb aan het begin van dit artikel ook beloofd vooruit te kijken naar 2017. Ik doe dit kort, anders wordt dit artikel wel een beetje erg lang ben ik bang….
Maar er staat een hoop moois op stapel! Er zijn namelijk een aantal mooie mijlpalen qua verjaardagen en huwelijksdagen!
Zo wordt ik 30, mijn vader en schoonvader 60, zijn mijn ouders 40 jaar getrouwd en hopen Lars zijn opa en oma hun 60ste huwelijksdag te vieren! Allemaal mega bijzonder!
Maar als klap op de vuurpijl leven wij natuurlijk het meeste toe naar 07 oktober; onze  trouwdag! We hebben de afgelopen weken vele kerstkaarten ontvangen waarin mensen het aanhalen en dan voel je gewoon dat wij niet de enige zijn waarvoor het bijzonder is! Zoveel mensen leven met ons mee, zijn benieuwd en kijken uit naar de dag! Ik kan al die lieve mensen alleen maar beloven dat we ons uiterste best doen om er een schitterende dag van te maken, uiteraard niet alleen voor jullie, maar vooral heel erg voor ons zelf!

Jaar 2017, ik kijk naar je uit en heb zin in je!

Al mijn lieve volgers wil ik via deze weg een veilige jaarwisseling wensen met een hoop gezelligheid, lekker eten en mooi vuurwerk!
Ik hoop dat al jullie wensen in het nieuwe jaar uit mogen komen en wens jullie veel gezondheid, geluk en liefde!

Tot volgend jaar!

Reacties

Reacties

Eén gedachte over “GewoonSam’s jaaroverzicht

 • 26 december 2016 om 17:27
  Permalink

  Wat een terugblik veel gebeurd en heel veel leuke en spannende dingen maar wat een kanjer ben jij zeg .
  Wens jullie fijne dage en uiteraad een super 2017 met als hoogte punt jullie huwelijk.
  G Annie

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.