25-06-2016; een echte feestdag!

Afgelopen zaterdag was het zo ver, het vieren van onze verjaardagen!
Tijdens onze vakantie naar Turkije ben ik 29 geworden en Lars hoopt in juli 27 te worden. Dit vierden wij dit weekend met onze familie en vrienden.

De voorbereidingen begonnen al half mei. We prikten een datum waarop we het wilden vieren. Dat is, sinds we samen wonen, altijd een zaterdag in juni, mooi tussen de 2 verjaardagsdata in. Daarna maakte ik een groepsapp aan om onze vrienden en familie uit te nodigen.

De afgelopen week stond bijna geheel in het teken van de verjaardagsvoorbereidingen; bedenken welke hapjes en taarten we wilden, boodschappen lijstjes maken, stoelen regelen, boodschappen ophalen, in en om het huis opruimen en schoonmaken en de bedachte taarten en hapjes maken.

We besloten samen dat 4 taarten genoeg zou zijn voor de plus minus 30 gasten die zouden komen. We kozen voor een aardbeien kwarktaart, een cookie en cream taart en 2 boterkoeken. Ik zou ze, in tegenstelling tot de voorgaande jaren, zelf maken. Geheel tegen mijn principes in, besloot ik om de taarten te maken met behulp van pakjes en zakjes. Eigenlijk alleen omdat ik nog niet zo’n gevorderde bakster ben…. 😉 . Ook koos ik ervoor 2 van de 4 baksels zo caloriearm mogelijk te maken. Bij een boterkoek is dat natuurlijk onbegonnen werk, maar bij de andere 2, is dat me door middel van extra magere Franse kwark en half volle melk, aardig gelukt 🙂 .

Vrijdagmiddag heb ik 4 uur in de keuken gestaan om 4 taarten in elkaar te flansen. Het heeft me behoorlijke pijn in m’n rug opgeleverd, maar het resultaat mocht er zijn! Hier een collage van het bakavontuur en de resultaten:

Verjaardag vieren

Na een avondje en nacht uitgerust te hebben, was het zaterdagochtend tijd voor de hapjes. Ik heb daarbij hulp gekregen van mijn zus Tamara. Samen hadden we het in een uurtje gefikst. Ik was dan ook super blij met de goede hulp!
Helaas ben ik door de drukte en stress helemaal vergeten om foto’s te maken van het maak proces en de resultaten.
Aanstaande donderdag staat mijn recepten blog in het teken van deze hapjes. Ik zou daarom, om toch wat beeldmateriaal te kunnen tonen, opzoek gaan naar foto’s op het web van hapjes die er het dichtst bij in de buurt komen.

Rond 1 uur stond de eerste visite voor de deur. De aanloop van mensen kwam om half 3 echt op gang en wat later op de middag hadden we “een huis vol”.
Met een gezelschap van 11 personen aten we ’s avonds een broodje kroket en frikadel en na het avondeten ging het vieren weer verder.
’s Avonds was er een behoorlijk gezelschap en genoot ik tussen het koffie inschenken, taart snijden en het rond gaan met de hapjes met volle teugen. Naast het helpen met maken van de hapjes heeft mijn zus heel de dag voor ons klaar gestaan en gezorgd dat niemand wat te kort kwam. Ook beide moeders stonden ons af en toe bij om een vaatwasser te vullen of leeg te halen of om er voor te zorgen dat wij even “uit konden rusten”.

Een grote “trekpleister” deze dag was onze garage. Deze is namelijk in de afgelopen weken door Lars totaal verbouwd. Af en toe heeft hij hier wat hulp bij gehad van zijn vader die al vele jaren timmerman is. En die genen zijn overduidelijk doorgegeven, want het is er prachtig geworden! Ik ben dan ook super trots op mijn eigen Bob de Bouwer!
Lars leidde iedereen trots rond. Zij keken op hun beurt hun ogen uit en de oh’s en ah’s waren niet van de lucht!
Ook het dartbord, die op een prominente plaats hangt in de garage, trok veel bekijks. Er zijn maar weinig mensen geweest die niet even een pijltje gooiden. Menig records zijn dan ook verbroken! 😉

20160626_173906

Na middennacht, toen iedereen weg was, hebben we nog een keer al onze cadeaus bekeken, de kaarten gelezen en onze centjes geteld. Wat waren we verwend! En wat hebben we een verschrikkelijk leuke dingen gehad! We zijn overal heel erg blij mee en inmiddels hebben de kaarten, tekening, plant en bloemetjes een mooi plekje in ons huis gekregen.
Ik heb alle cadeaus vastgelegd op de gevoelige plaat en deel ze dan ook graag met jullie:

Verjaardag vieren1

Via deze weg wil ik nogmaals iedereen die is geweest en heeft geholpen en er dus mede voor heeft gezorgd dat deze dag zo geslaagd is verlopen, enorm bedanken! Wat zijn familie en vrienden toch kostbaar!

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.