Dagje quality time met Lars

Lars en ik zijn druk, heel druk. Het is een beetje een tendens de laatste maanden van het jaar. En ik heb begrepen dat wij ook echt de enige niet zijn!
Sinds een paar maanden heb ik de vorige iphone van Lars en is hij in het bezit van een nieuwer model. Sinds die tijd hebben wij ook een gekoppelde agenda, waarbij hij een melding krijgt als ik er iets in zet en andersom. Reuze handig! Maar ook reuze leuk! Want toen ik een paar weken geleden de melding kreeg; “Lars heeft het volgende agenda punt toegevoegd; 9 december dagje winter Efteling”, was ik natuurlijk mega verrast! Hij vond het wel weer eens tijd voor een dagje quality time, aangezien we soms amper door hebben dat we samen in 1 huis wonen…. Nou daar had ie helemaal gelijk in! ๐Ÿ™‚

1,5 week geleden was het zover! We gingen samen een dagje naar de winter Efteling!
Onderweg regende het best flink, en hoe dichter we bij Brabant kwamen, hoe harder het leek te gaan…. Maar bijna in Kaatsheuvel stopte het gelukkig en hebben we de rest van de dag heel mooi weer gehad! ๐Ÿ™‚
Wat ons opviel op de weg ernaartoe was de aangepakte aanrij route. Grote pluim voor de betrokken gemeentes en provincie, want wat is dit veranderd naar een goede maar vooral veilige en overzichtelijke situatie zeg!

Aangekomen in het park besloten we als eerste naar een, voor ons, nieuwe attractie te gaan; “de baron 1898”!
Na een korte wachttijd, namen we plaats op de meest linkse stoeltjes van de voorste rij.
En in mum van tijd waren we alweer terug in het station! Onze eerste reactie? “Wat was dit belachelijk kort!” Natuurlijk, het was ook wel gaaf hoor. Je stort loodrecht naar beneden met grote snelheid en ook de rest van de baan is best spectaculair, maar hij had van ons echt wel wat langer gemogen!
Tot overmaat van ramp was ook mijn bril, die ik af moest doen, nog kwijt! Net op het moment dat ik me bedacht dat de rest van de dag heel wazig zou gaan verlopen, werd hij gelukkig gevonden! Je moet er toch niet aan denken! ๐Ÿ˜ฎ

Nee, geef ons maar “Joris en de draak”!
We gingen zowel een ritje in “vuur” als “water”, om goed te kunnen vergelijken welke baan ook al weer leuker was. We kwamen tot de gezamenlijke conclusie dat “water” toch echt het vetst is! ๐Ÿ™‚
Uiteraard “wonnen” we allebei de ritten, want ja, met ons in de trein heeft de tegenstander bij voorbaat al verloren! ๐Ÿ˜‰
Heel de trein juichte en met mijn vingers in de vorm van een “L” op mijn voorhoofd, wreef ik bij de andere trein er nog even extra in wat voor “lozers” hun waren…. ๐Ÿ˜‰

Daarna was het nog de beurt aan een rondje “Python”. Na een korte rij (we hebben 1 rit moeten wachten), was het tijd voor een ronde in de aloude achtbaan. Wel kwamen we samen vrij snel tot de conclusie dat een opknapbeurtje de baan niet zou misstaan. Kort hierna kwamen we tot de ontdekking dat dit binnenkort ook zou gebeuren en dat dit 1 van de laatste dagen was dat de baan open was.
De route na afloop van de rit vanaf het station verliep voor mij wat “dronken”. Lars lachte me uit, ik concludeerde dat ik echt oud werd….

Voorlopig had ik het dus wel even gehad met al dat wilde gedoe! Ik kon gewoon niet meer rechtdoor lopen! Ik word aankomend jaar toch echt pas 30….. ๐Ÿ˜ฎ

Op het plein van “Ruigrijk” was een vreugdevuur aangelegd. Ik besloot daar op een bankje maar even bij te gaan komen. Lars haalde ondertussen een lekker broodje voor ons.
En terwijl we daar zaten en stonden, werden we ook nog “verblijdt” met een optreden van de “vuur prins” en “sneeuw prinses”. Ze hadden van ons dit vreugdevuur best over mogen slaan, maar ach de aanwezige kinderen vonden het zichtbaar heel erg leuk! ๐Ÿ˜‰

Toen we, maar vooral ik was bijgekomen en onze magen weer gevuld waren, liepen we richting “Reizenrijk”. En laat nou net op de route daar naartoe mijn favoriete winter Efteling attractie liggen!
’s Ochtends, toen ik met geen stok het bed uit te slaan was, zette Lars het muziekje van deze attractie al op. Direct helemaal enthousiast, begon ik me, al langlauf bewegingen makend, door de slaapkamer te verplaatsen!
Je raadt het vast al, maar ik doel natuurlijk op de langlaufbaan “’t Hijgend hert”!
Wat had ik weer een lol! Ik ben ook zo makkelijk blij te maken! Geen me een borstelbaantje, ski’s en stokken en ik zet een brede grijns op! ๐Ÿ˜‰ Lars kwam al sjokkend, met zijn net te kleine skischoenen, achter me aan. Tja, met zijn schoenmaat had ie er misschien ook beter voor kunnen kiezen om te gaan waterskien! ๐Ÿ˜‰
Toen we halverwege, weer terug waren bij het beginpunt, klaar voor het laatste stuk, probeerde ik al swingend op de muziek, die daar lekker hard staat, maar toch langlaufend mezelf te verplaatsen. Dat ging even goed, maar toen we net voorbij het gebouwtje waren ging het mis! Ik verloor mijn evenwicht! Daar lag ik dan; ski’s in de lucht, stokken half onder me en mijn lichaam overdwars op de baan! Lars, die kort achter me zat, dacht maar aan 1 ding; “dat moet vastgelegd worden”! En in plaats van mij uit mijn “benarde” positie te helpen, schoot hij onderhand heel z’n camera vol! ๐Ÿ˜‰ Ik lag ondertussen nog steeds op de baan! Uiteraard schaterend van de lach, want best komisch was het wel! Gelukkig kwam de nobele prins in Lars toen toch naar boven en hij hielp mij overeind. Behalve een beetje last van mijn pols had ik nergens last van. Maar ook dat was gelukkig na korte tijd weer over. ๐Ÿ™‚ Uiteraard maakte we de baan nog even verder af en leverde ik vervolgens beteuterd de spullen weer in…. Ik kan niet wachten tot ons volgende dagje winter Efteling! ๐Ÿ˜‰

Na een ritje “Vogel Rok”, besloten we in de attractie met verreweg het irritantste muziekje te gaan; “Carnaval Festival”! ๐Ÿ˜‰ In een recordtijd zaten we in het karretje! We hebben gewoon echt niet hoeven wachten! Wat hadden we toch een goede dag uitgekozen! ๐Ÿ™‚
Eenmaal op de baan, wen je gelukkig snel aan het muziekje en dus genoten we samen van de mooie reis door de diverse werelddelen. We maakten foto’s van al het moois onderweg en, daar kwamen we later achter, ook van elkaar. Zo zag ik mezelf opeens, heel geconcentreerd foto’s makend, terug op Lars z’n telefoon! En zag Lars op mijn foto’s dat hij niet altijd even vrolijk kijkt als hij aan het fotograferen is! ๐Ÿ˜‰

Hierna liepen we door naar het “Marerijk”. Daar kwamen we erachter dat binnen een kwartier de show “Raveleijn” zou beginnen. En dat wilden we natuurlijk niet missen! ๐Ÿ˜‰
Het was erg leuk. En wat ik vooral erg knap vind, ik heb de show nu zo’n 4x gezien, dat geen 1 show hetzelfde is. Er komen iedere keer wel weer nieuwe aspecten in voor. Zo was er nu meer gedaan met vuur. Er waren sowieso veel “vuurspugende” apparaten en ook kwam er iemand op een paard voorbij die in “brand” stond! Best spectaculair allemaal!

Aangezien bijna iedereen die in het park aanwezig was, samen met ons bij “Raveleijn” gezeten had, besloten we als een speer naar “droomvlucht” te gaan. Want ja, mochten al die mensen dat in hun hoofd hebben, dan zouden we wel even moeten wachten!
Gelukkig viel het allemaal reuze mee en belandde we snel in het karretje die ons een weg zou banen door de “droomwereld”. ๐Ÿ™‚
Ik vind dit altijd zo’n mooie attractie! Ik genoot er nu ook weer heel erg van!

Op onze weg van “Droomvlucht” naar de volgende attractie liepen we zomaar Pardijn tegen het lijf! Ik moest natuurlijk even met haar op de foto!

En toen begon er een lange zoektocht. De zoektocht naar de warme wafel met warme chocola รฉn slagroom! We verheugen ons hier al op sinds ons vorige bezoek aan de winter Efteling vorig jaar! Normaal gesproken hebben we er ons vaste adresje voor, namelijk een tentje op het Anton Pieck plein. Daar liepen wij na de “droomvlucht” dan ook met hoge verwachtingen naartoe! Maar met open mond en grote ogen staarden we naar de deur en het bordje met “under construction” erop ervoor! Hij was dicht! ๐Ÿ˜ฎ
Nou daar stonden we dan, zwaar teleurgesteld en het allerbelangrijkste; zonder wafel!
Maar we gaven het natuurlijk niet zomaar op, we pakten de plattegrond en de speciale Efteling app erbij en gingen op onderzoek uit! We besloten richting de “Bob” te lopen, want dan zouden we onderweg nog wel het een en ander tegen komen. Nou en dat was ook zo!ย  Want laat er nou tegenover de gesloten “Piranha” een tentje zijn waar ze het verkopen! Weliswaar niet zoals we het van dat andere zaakie gewend zijn, maar ook erg lekker hoor! Onze dag was weer goed! ๐Ÿ™‚

Na de wafel genoten we van een ritje in de “Bob” en de “Fata Morgana”. Daarna was het de beurt aan de “PandaDroom”! Al in de voorhal begon het feest! Wat worden wij toch altijd mega melig van dat liedje! Om precies te zijn het liedje; “In this together” van Trijntje Oosterhuis! We stonden nu ook weer zo’n partij gek te doen! Mee te blรจren met de muziek (Look around, you all you see…. But do you care? YEAAH!!!!), gekke bekken trekken en dat allemaal met die malle brilletjes op! En ik had ook nog eens een hele onopvallende kleur! ๐Ÿ˜‰
De “PandaDroom” zelf blijft mooi, maar wij bedachten dat het wel eens tijd wordt voor een ander filmpje en iets modernere effecten!
Gelukkig maakt de voorhal voor ons al een hele hoop goed en dat straalt zeker van de foto’s af! ๐Ÿ™‚

Toen we uit het gebouw van de “PandaDroom” kwamen viel de avond in. Al snel werd het echt donker en genoten we van alle prachtige lichtjes en andere (kleur)effecten.
We hadden alle attracties die we graag wilde doen wel gedaan en dus besloten we een rondje te gaan lopen en mooie foto’s te maken.
Niet veel later besloot ik dat ik inmiddels wel genoeg was bijgekomen voor nog een rondje “Joris en de Draak” en dus liepen we die richting op.
Onderweg genoten we van al het moois, poseerde ik nog wat en keken we onze ogen uit! Wat is het toch een prachtig park! Vooral als de lichtjes aan gaan! ๐Ÿ™‚

Nu was het heel de dag al best rustig en hebben we weinig hoeven wachten, maar als je alleen, maar dan ook echt helemaal als enige in het station van “Joris en de Draak” staat, weet je dat je een unieke situatie meemaakt! Wat was dit gaaf zeg! We maakten 4 ritjes, konden of blijven zitten of via het station naar de andere baan lopen! Er werd niet moeilijk over gedaan, want er was niemand aan het wachten! Of we nou voorin, achterin of in het midden wilden zitten, we hadden het allemaal voor het uitzoeken! Echt te gek! Wat genoten wij van dat alleenrecht zeg! Heel af en toe kreeg er is iemand het hele rare idee om ook nog even in de achtbaan te gaan, maar over het algemeen was de baan van ons en oja, ook nog een beetje van de medewerkers! ๐Ÿ˜‰

Om 17.50uur besloten we toch echt dat het mooi was geweest en zeiden we met pijn in ons hart de “Joris en de Draak” gedag. Ja, het schept toch een band, als je continue samen bent… ๐Ÿ˜‰
We liepen richting het water waar “Aquanura” plaats ging vinden. Onderweg scoorden we nog wat te drinken en precies om de starttijd van de show kwamen we bij het water aan. We vonden het al verdacht rustig en toen we ook nog eens een medewerker het woord “helaas” hoorden zeggen terwijl hij naar het water wees, vreesden wij met grote vrezen! We vroegen wat er aan de hand was en we hadden niet voor niets gevreesd; er was een storing! De watershow “Aquanura” ging niet door! ๐Ÿ™
Best een jammer einde van zo’n leuke dag dachten wij! Maar om het toch leuk af te sluiten stond er een speciale Efteling koets waar je in mocht en mee op de foto mocht! Dat deden we en zo werd de te gekke dag toch nog op een leuke en vooral liefdevolle manier afgesloten! โ™ฅ

Dag winter Efteling! Tot volgend jaar!

 

 

 

Reacties

Reacties

Eรฉn gedachte over “Dagje quality time met Lars

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.