Appelsnack

Vandaag verschijnt (voorlopig) mijn laatste recept op mijn blog. (Je leest er meer over onderaan dit artikel.) Maar we gaan eruit met een knaller! Ik plaats namelijk mijn eerste, maar dus ook laatste, recept voor een snack! Een magere snack welteverstaan. Er zijn wat opties waardoor je het nog lekkerder, maar tevens ook wat calorierijker maakt, die ik ook benoem, maar dat hoeft natuurlijk niet!

Ik ben gek op appeltaart. Nu is het dus heel jammer dat appeltaart 1 van de calorierijkste taartsoorten is! Maar met deze snack waan je je in een wereld met appeltaart, maar dan zonder de calorieën! Wat een uitvinding hé?! 😉
Uiteraard is het weer heel makkelijk om te maken en het kost ook nog is niet veel tijd. De ideale “late night snack” dus!
De geur die uit de magnetron komt (je eet de snack warm), laat je het water uit de mond lopen!
Ben je net zo’n appeltaart fan als ik? Dan zal ik het zeker even uitproberen!

Heel veel maak, maar vooral eetplezier!

Appelsnack

Benodigdheden voor 1 tussendoortje:
– 1 zoetzure appel (bijvoorbeeld Jonagold of Elstar)
– 1 desertlepel kaneel

Optioneel:

– Handje rozijntjes
– Handje (ongezouten) noten (bijvoorbeeld walnoten)

Bereidingswijze:
– Schil de appel, snij hem in kwarten, verwijder het klokhuis en snij hem vervolgens in (niet al te kleine) blokjes.
– Doe de blokjes appel in een magnetron bestendige schaal.
– Verdeel de kaneel over de appel en roer het goed door.
– Dek de schaal af met magnetronfolie en prik er enkele gaatjes in.
– Zet de schaal 1 minuut op vol vermogen in de magnetron.
– Haal de schaal er na de minuut uit, haal de folie er voorzichtig af en roer de blokjes appel even door.
– Dek de schaal weer af met de folie en plaats hem voor nog 1 minuut op vol vermogen in de magnetron.
– Na deze minuut is je snack klaar! Haal de schaal (met pannenlappen!) uit de magnetron, roer de blokjes nog even door en genieten maar! Wel goed blazen en niet te gulzig wezen, want het is warm!!! 😉

Optioneel:
– Wil je rozijntjes en/of noten toevoegen? Doe dit dan nadat de stukjes appel klaar zijn. Voeg de rozijntjes en noten toe aan de warme stukjes appel, roer het goed door en laat even staan. Let wel op dat het nu wat calorierijker is dan zonder de rozijntjes en de noten.

EETSMAKELIJK!

MEDEDELING:
Dit was voorlopig het laatste recept wat ik zal publiceren. Vanaf 05 januari start ik namelijk op donderdag met de wekelijkse rubriek; “The wedding countdown”, waarin ik samen met jullie aftel naar de bruiloft en wekelijks nieuwtjes, wensen en feiten over onze grote dag plaats.
Het eerste artikel op 05 januari zal vooral uit uitleg bestaan, waarna op 12 januari voor het eerst afgeteld wordt!
Uiteraard gaat de rubriek “mijn favoriete producten bij…. ” nog verder, want jullie missen nog het avondeten en de tussendoortjes. Deze zullen een keer op de maandag voorbij gaan komen.
En mocht ik nog een keer een recept tegenkomen wat ik echt met jullie moet delen, dan zou deze ook op de maandag voorbij komen.

Wat vinden jullie ervan dat ik stop met mijn recepten rubriek? Hebben jullie er inspiratie uit kunnen halen en wat vond je het lekkerst? Ik ben heel benieuwd!
Mocht je graag nog een recept willen zien met een bepaald ingrediënt erin, laat dat dan ook  gerust achter! Ik zal dan mijn best doen om zo snel mogelijk een passend recept te publiceren!

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.