Zussen vakantie

Zoals de meeste van jullie wel weten heb ik 1 zus. En wat voor 1! Ik ben echt heel gelukkig met mijn lieve zus! Alhoewel ze 6 jaar ouder is, zijn we echt 4 handen op 1 buik. We lezen en schrijven met elkaar, 1 blik is doorgaans voldoende voor ons.
Ik waak er dan ook voor, dat ik ondanks mijn relatie, vrienden en redelijk drukke leven, tijd blijf hebben om leuke dingen te doen met m’n zus.
Er zijn tijden geweest dat we samen een ruime week op vakantie gingen naar Griekenland, tegenwoordig zoeken we het wat dichter bij huis en is het vaak ook wat korter. Afgelopen maand stond er weer een paar daagjes quality time op het programma en gingen wij van 23 tot en met 26 november samen naar Coevorden!

Dag 1
Na mijn cursus fietste ik snel naar huis. Mijn tassen had ik de avond ervoor al gepakt, dus ik was helemaal klaar voor de lange rit richting het noorden!
Onderweg stopte we om wat te lunchen bij Routiers Nunspeet. Na een onderbreking van zo’n 40 minuten vervolgden we onze reis en na een autorit van in totaal 2,5uur kwamen we aan bij onze thuishaven voor de komende dagen; Landhotel en b&b Aquamarijn in Stieltjeskanaal (gemeente Coevorden).
Ondanks dat de b&b op een prachtige plek lag en dat het nog amper schemerde, hielden we nu ons hart al vast voor de autoritten die we ’s avonds af zouden moeten leggen, het lag namelijk echt in de middle of nowhere! En dan die landweggetjes! Mega smal, bochtig, een water erlangs en geen hekje of vangrails te bekennen en er dan ook nog 80 mogen rijden! Eerst maar is een nachtje slapen, voordat we ons hier aan gaan wagen! 😉
De gastvrouw liet ons het hotelhuisje zien waar wij de komende dagen zouden verblijven. De b&b beschikte namelijk niet over alleen maar kamers in hun huis, er lagen ook 5 huisjes en een minicamping op het stuk land naast hun woning. En 1 van die huisjes was de komende 4 dagen dus voor ons! 🙂
Het zag er prachtig uit! Ruim en huiselijk, een lekker groot en vooral hoog bed (we hadden een trapje nodig om erin te komen 😉 ), een leuk zithoekje met heerlijk zittende stoelen en een mooi uitzicht over de rest van het (platte)land.

fotos3

s’ Avonds besloten we lekker dicht bij ons honk te blijven en dus te eten in de b&b. Toen mijn zus hoorde wat er die dag op het menu stond, kon ik ook niet anders dan ja zeggen. Bij het woord schnitzel komt er al een glimlach op haar gezicht, maar bij de woorden reuze schnitzel, gaat hij er voorlopig ook niet meer vanaf! Dus ik offerde me maar op 😉 en rond 19.00uur liepen we naar de woning van onze gastheer en vrouw. Daar genoten we van een heerlijke verse maaltijd en zo kan ik nu concluderen, ook zeker weten 1 van de lekkerste maaltijden van deze vakantie! Het was tot in de puntjes verzorgd; gebakken aardappels uit de koekenpan, verse sperziebonen, sla, een stoofpeer en natuurlijk die reuze schnitzel, die zowat niet op het bord paste! 😮

’s Avonds hebben we nog een stukje van Atletico – PSV gezien, maar al snel vielen onze luiken dicht en vielen we heerlijk in slaap op dat grote imposante bed…

Dag 2
Op donderdag besloten we naar Wildlands adventure zoo in Emmen te gaan. Deze schitterende en dit jaar geopende dierentuin, was voor ons dé reden om in de buurt van Emmen te verblijven. We hadden zoveel positieve verhalen gehoord, dat we dit echt zelf moesten beleven!
Nou, die positieve verhalen hebben wij ook! Het was zo gaaf en schitterend! Echt een aanradertje hoor!
Ik zou je er even wat over vertellen! Wildlands is opgebouwd uit 3 werelddelen; Nortica, het koude poolgebied met onder andere de pinguins en ijsberen, Serenga, de savanne, waar je oog in oog komt te staan met leeuwen, nijlpaarden en neushoorns en Jungola, de jungle (zoals de naam al doet vermoeden), hier loop je veelal overdekt in een tropische kas tussen de vlinders, maki’s en schitterende vogels.
In elk deel bevindt zich een spectaculaire attractie. Zo beleef je op Nortica een rit in de Artic 1 door middel van een 4D simulator, ga je in Serenga op safari in een open trein over de Savanne en trotseer je in Jungola de woeste golven tijdens een vaartocht over de Rimbula River!
Maar dat is nog lang niet alles! Er zijn elke dag, zelfs in deze tijd van het jaar, diverse shows en presentaties waar je kunt genieten van de dieren en er nog meer over te weten komt.
Maar wat ik verreweg het gaafst vond, was de ontspoorde trein! Ik hoor jullie denken; “ontspoorde trein?! Gezellig!” Het klinkt inderdaad niet zo leuk als het was! Midden in de woestijn van Serenga ligt namelijk een mega groot treinstel die zogenaamd ontspoord is, de rails ligt er ook werkelijk een beetje zielig in het zand bij en de trein staat hier dus niet meer op. Aan dit treinstel, waar je helemaal doorheen kunt lopen, zijn voederbakken bevestigt, waardoor de dieren, in ons geval de kamelen, er lekker dicht bij staan. Zo sta je dus werkelijk oog in oog met die dieren! Zo gaaf! Ik hoop dat ik het goed uitleg en dat mijn enthousiasme een beetje overkomt! Ik plaats hieronder ook een foto van de trein. Alleen deze te gekke attractie is je bezoek al meer dan waard!
Verder is het heel fijn om te zien dat de dieren zo de ruimte hebben, dat ze niet in hokken worden gestopt en veelal echt lekker rond kunnen lopen, soms zelfs gewoon tussen de bezoekers door! Bij de recensies van het park, heb ik gelezen dat sommige mensen vinden dat er zo weinig dieren zijn. Als je veel dieren wilt zien, raad ik je ook niet aan om naar dit park te gaan. Het is geen standaard dierentuin! Het is een adventurepark! En in mijn ogen een kruising tussen een attractiepark, een safaripark en een dierentuin. Zeker heel wat anders dan we gewend zijn in Nederland en echt de moeite waard!

fotos4Na ons bezoek aan het schitterende park midden in het centrum van Emmen, hebben we een drankje gedaan in een gezellig grand café. Hierna hebben we een hapje gegeten bij wokrestaurant Flamingo’s plaza. Dit is op loopafstand van Wildlands en echt ideaal om je dag af te sluiten! Ik zou, als je besluit hier naartoe te gaan, wel even reserveren, want voor ons was er nog net 1 plekje, maar toen wij een half uurtje binnen waren zat het er echt stampens vol!
Wij zijn al heel wat “all you can eat” restaurants gewend, maar dit is echt “the top of the bill”!

En toen was het zover! De gevreesde terug rit naar de b&b in het donker! Nee, ik kan niet zeggen dat het meeviel…. Ik heb gereden, omdat we met de nachtblindheid van mijn zus gegarandeerd in het zelfde als het dorp geheten (Stieltjes) kanaal direct gelegen naast de weg, terecht zouden komen 😉 , maar wat een hel zeg! Het begon al dat we de verkeerde kant op reden, omdat de TomTom nog niet geladen was, er een doorgaande weg afgesloten was en we dus in het aarde donker ook nog is een omleiding moesten volgen en dat er strooiwagens reden, en het dus nog glad was ook! 😮
Ik ben nog nooit zo blij geweest met de woorden; “bestemming bereikt”, die de TomTom uitsprak! 😉

Dag 3
Op de vrijdag maakten we ’s ochtends een heerlijke wandeling door de Emmerdennen, een prachtig groot natuurgebied midden in het centrum van Emmen. En omdat mijn zus volgens haar eigen woorden “niet in Drenthe geweest kon zijn, zonder hunebedden gezien te hebben”, gingen we daar ook naar opzoek!
We besloten de “groene route” te volgen, deze was 6 km lang. Stiekem verdenk ik de route uitzetters ervan dat ze er wat kilometers bij gesmokkeld hebben, maar dat is natuurlijk maar een gevoel dat ik had! 😉
Het was er prachtig! Sowieso waren we elke dag gezegend met prachtig weer en ook deze dag stond er weer een lekker zonnetje aan de strak blauwe hemel! 🙂 De route was leuk, speels en zeker niet makkelijk door de heuvels die we over moesten! Soms had je geen idee hoe het pad liep door de gevallen bladeren, maar als zelfs wij niet verdwalen, weet je 1 ding heel erg zeker; de route stond goed aangegeven! 😉
Al vrij in het begin vonden we het hunebed, zus helemaal blij natuurlijk, want nu was het tenminste niet voor niets! 😉
Na een krappe 2 uur (en ik dacht toch echt dat we snel liepen…) kwamen we weer aan bij het beginpunt en besloten we te gaan lunchen in het centrum van Emmen.
Na een lekker broodje, liepen we nog even over de aanwezige weekmarkt. Daarna konden onze voetjes écht niet meer en dus besloten we terug te gaan naar ons hotelhuisje.

fotos5

Aan het einde van de middag reden we naar het plaatsje Gees, hier vond vrijdag en zaterdagmiddag en avond het evenement “Gees in wintersfeer” plaats!
Na weer wat heerlijke onverlichte landweggetjes kwamen we aan bij de dorpskerk. Hier werden we door de plaatselijke verkeersregelaar gesommeerd onze auto neer te zetten. We kregen ook nog een plattegrond van de beste man. Op deze kaart stond aangegeven waar wat te doen was. Aan de hand van de legenda kon je precies zien wat dat “te doen” inhield.
Wat was dit prachtig zeg! De meeste bezienswaardigheden waren gewoon bij de mensen binnen, in een schuur of loods die ze beschikbaar stelde. Je herkende dat er op een bepaalde plaats wat te doen was, door een kaars en het bijbehorende cijfer, die ook op de plattegrond stond. Op het ene punt stond een oliebollenkraam, op een andere verkochten ze hand gemaakt keramiek en op weer een andere was een Engels kerstshow waar live “Christmas Carols” ten gehore werden gebracht!
Het hele dorp was uitgelopen en er hing een gezellige en warme sfeer! We hadden zelfs nog even een personal gids, toen we een cijfer niet konden vinden! Die mensen zagen echt aan onze neuzen dat we daar niet “hoorden”! Maar dat maakte ze niets uit hoor! Ze namen alle tijd om die Randstedelingen even hun mooie dorp te laten zien!
Echt schitterend om zoveel gastvrijheid mee te maken! We hadden “Gees in wintersfeer” dan ook niet willen missen!

img_0727

Na Gees, reden we naar Coevorden waar we lekker een hapje hebben gegeten.
Weer aangekomen in ons huisje, keken we nog even tv, maar sprongen we (letterlijk!) toch alweer snel het lekkere bed in!

Dag 4
Ik bedenk me net dat ik nog helemaal niets heb gezegd over het ontbijt! Nou, dat was echt iedere dag uitmuntend! Ook deze ochtend genoten we er weer met volle teugen van! Het vertrouwde plekje aan de eettafel was weer voor ons gedekt en er stond genoeg op ons te wachten; een warme croissant, verschillende broodjes, boterhammen en crackers, een etagère met diverse soorten hartig en zoet beleg, een bakje yoghurt, vers fruit, een gekookt eitje, 2 glazen sap, koffie of thee en iedere dag een zoete verrassing!

img_0652

Na het ontbijt pakten we onze tassen in, checkten we uit en zegden we de lieve eigenaren van de b&b gedag.

We reden naar Orvelte, hier was een winterfair.
Waar het in Gees zo gemoedelijk was, sloegen ze hier overal een slaatje uit; €3,- om te parkeren, €5,- entree en €0,50 om te plassen.
Leuk was het wel en druk zeker! Maar nee, bij Gees haalden ze het echt niet! 😉
Na de markt over gestruind te zijn, reden we naar het centrum van Emmen. Hier hebben we in het grote uitgebreide centrum gewinkeld en af en toe een (warme) versnapering genuttigd. Ik kocht er een leuk stoer jurkje, mijn zus wat dvd’s.

Om onze vakantie af te sluiten gingen we naar de bioscoop in Emmen; Utopolis.
Hier hebben we gelachen en gehuild bij de film “de zevende hemel”. Deze prachtige Nederlandse film hangt aan elkaar van Nederlandse liedjes, gezongen door de cast, die zo hun gevoel en het verhaal nog meer duidelijk maken.
Voor mijn zus, die elke Nederlandse film moet zien en mij, gek op dit soort musicalachtige films, een perfecte gelegenheid om samen weer is naar de bioscoop te gaan!
Het verhaal was mooi, maar niet echt vrolijk. Het had dan ook geen “happy end”. Het tikkeltje sarcastische; “nou, leuke film!”, van mijn zus, maakte ook precies duidelijk hoe het voelde!

En nu zat onze vakantie er alweer op! We gingen op weg terug naar huis. Onderweg stopten we weer bij Routiers Nunspeet, dit keer voor het avondeten.
Rond 21.30uur stapte ik bepakt en bezakt thuis binnen. Dolgelukkig met de leuke dagen die ik gehad had, maar ook wel heel erg blij om Lars weer te zien! 🙂

Lieve zus, via deze weg wil ik je nogmaals heel erg bedanken voor de super leuke dagen die ik met je heb gehad! Ik heb echt met volle teugen genoten! Ik bof maar met zo’n zus als jij! -xxx-

zussen-vakantie

Reacties

Reacties

2 gedachten over “Zussen vakantie

 • 7 december 2016 om 21:09
  Permalink

  heerlijk sam om zo met je zus op te trekken,maar dat wist ik natuurlijk wel je zijn altijd heel close met elkaar,geniet er maar samen lekker van xxx

  Beantwoorden
 • 11 december 2016 om 18:54
  Permalink

  Top meid on zoo,n Zus te hebben jullie genieten wel van elkaar mooi om te lezen dikke knuffel

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.