Big Rivers 2017

Alhoewel het al ruim een maand geleden is, heb ik toch besloten nog een artikel over Big Rivers te schrijven. Gewoon, omdat het zo fantastisch is én omdat ik er het hele jaar naar uitkijk!
Omdat het best lang geleden is, staat het allemaal niet meer heel zuiver op mijn netvlies en zal het dus een redelijk beknopt verslag worden, maar daar in tegen plaats ik wel veel foto’s en een heel gaaf filmpje! 🙂
Benieuwd naar Big Rivers 2017? Lees dan snel verder!

Degenen die geen idee hebben wat Big Rivers is, raad ik aan mijn blog van vorig jaar te lezen, daar staat precies in beschreven wat het is, hoe het werkt met de kettingen en kom je gelijk een beetje in de stemming! 😉

Het weekend begon traditiegetrouw op vrijdagavond. Deze editie startte voor ons met een tributeband van Creedence Clearwater Revival en Doe Maar. Je zou denken, “dat is toch redelijk van voor jou tijd?”, maar toch kon ik ook deze avond al veel meezingen en danste ik er lustig op los! 🙂
Ook kreeg ik een heel leuk nieuw Big Rivers accessoire van mijn schoonvader! Een heus kroontje, uiteraard helemaal in de stijl van Big Rivers én met lampjes! 😀 En omdat mijn moeder hem ook erg leuk vond, besloot ik hem weer voor haar te kopen, zodat we er alle twee 1 hadden. 🙂

Op zaterdag begon onze 2e Big Rivers- dag rond een uur of half 3. We begonnen op de Grote Markt met “Frok”, een classic-rock band, met nummers van onder andere “The Beatles”, “Golden Earring”, “The Eagles”, “Status Quo” en “Bryan Adams”.
Als je mijn voorgaande artikelen over muziek gelezen hebt, weet je dat ik hier heel vrolijk van word en snap je waarom ik dit heel graag wilde zien! Helemaal mooi, was het feit, dat ze continue een nummer van de “Beatles” deden, dan 1 van een andere artiest en dan weer 1 van de “Beatles” en zo verder! Ik vond het helemaal niet erg om daar te zijn dus! 😉

Na een korte pauze volgde om 17.00uur een optreden van “Van Eigen Bodem”, een geweldige band, die zoals uit de naam op te maken valt, allemaal Nederlandstalige nummers ten gehore brachten! Je kunt je voor stellen dat ik vanaf minuut 1 flink mee gegalmd heb! Dit was echt fantastisch! 😀

De rest van de avond, bestond het programma uiteraard uit genoeg optredens, maar helaas uit geen 1 waar ik echt heel warm of koud van werd… 😉 We besloten in de Grote Kerkstuin te blijven, toch wel onze vaste hotspot dat weekend. Terwijl wij wat aten, dronken, kletsten, naar de wc gingen, nog wat aten en nog wat dronken, traden een tributeband van Pearl Jam en Muse op.

Vanaf 22.30uur daar in tegen, waren de ogen en oren weer naar het podium gericht! Toen was het namelijk tijd voor een optreden van The Great Queen Rats, je raadt het vast al, een tributeband van Queen!
En alhoewel we maar drie kwartier hebben meegekregen, omdat we daarna besloten naar huis te gaan, was het echt fantastisch! 😀 Als klap op de vuurpijl, kwam bij het nummer “Somebody to love” ook nog eens, als een duveltje uit een doosje, het Dordtse popkoor Xing (bekend van Holland’s Got Talent) achter een vallend doek tevoorschijn! Kippenvel all over the place! WAUW!!!! 😮

Op zondag voegden we ons, na een korte nacht en een drukke ochtend vol met het maken van een hapjes bestelling, rond 4 uur bij het al aanwezige gezelschap.
Het optreden van de band “Mumfords Calling”, die zoals te raden valt, nummers zingt van “Mumford and Sons”, was al in volle gang. En alhoewel ik niet veel nummers kon, was dit echt heerlijke muziek om de zondag mee te beginnen; vrolijk, luchtig en een tikkeltje lazy… 🙂

Na een rondje over de aanwezige braderie met mijn zus en wat gegeten te hebben, startte de tributeband “Non Blonde Bowie”, met, je raadt het al, hits van David Bowie.
Wij gebruikten dit optreden om lekker met elkaar bij te kletsen, wat te drinken, naar de wc te gaan en nog maar wat te eten. Nee, “onze muziek” was het niet echt.

Maar daarna! Een optreden waar we al het hele weekend, wat zeg ik, het hele jaar, naar uitkeken! “The Dirty Daddies”! Dit is een band die 120 hits in 120 minuten propt. En niet zomaar hits, maar echt HITS! En op de door hun explosieve en energieke manier van brengen, kun je echt niet stil blijven staan! Ook niet zingen is geen optie, ik heb dan ook 3 dagen rondgelopen met een hese stem… 😉
Het was echt in 1 woord fantastisch! ik ben nog nooit zo “los gegaan” tijdens een optreden op Big Rivers! Om je een idee te geven maakte ik verschillende opnames van het optreden. Kijk en geniet mee!

En zo kwam er, met het afsluitende optreden van “The Dirty Daddies” een einde aan Big Rivers 2017! Het was weer een fantastische editie! Extra bijzonder maakt het, dat ondertussen een groot gedeelte van de familie en vriendenkring ons vergezelt op deze dag! Hen wil ik via deze weg nogmaals hartelijk bedanken voor het onvergetelijke weekend! En volgend jaar, dan doen we het gewoon weer “dunnetjes” over! ♥

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.