The wedding countdown; het ontwerpen en proeven van de bruidstaart

Vandaag weer een nieuw informatief artikel in “The wedding countdown”! Deze editie staat helemaal in het teken van taart! Wij hebben namelijk afgelopen 12 augustus onze gewonnen bruidstaart ontworpen!
Benieuwd hoe dit in zijn werk ging? Lees dan snel verder!

Zoals jullie hebben kunnen lezen (en horen in de video), hebben Lars en ik een bruidstaart gewonnen bij radio 538! Na een hele lange zoektocht naar een bakker van hun kant, zijn we uiteindelijk terecht gekomen bij de bakker die wij al een langere tijd in gedachten hadden voor onze taart; “Het Taartgeheim” in Oud-Beijerland!
Afgelopen 12 augustus was het zover, we gingen een middagje naar Oud-Beijerland om de taart te ontwerpen en niet geheel onbelangrijk, om ook heel veel taart te proeven! 😀

Een tikkeltje gehaast kwamen we na een redelijk lange zoektocht precies om 15.00uur aan in de winkel van “Het Taartgeheim”. Iets met de bedrijfsnaam in onze agenda en de verkeerde koppeling naar het adres, waardoor we niet op de Oostdijk, maar op de Ooststraat terecht kwamen…
Gelukkig hadden we snel gevonden dat de 2 locaties tegen elkaar aan liggen, dus we waren nog net op tijd. 🙂

Na even bijgekomen te zijn en een beetje rond te hebben gesnuffeld in de winkel, mochten we meelopen met Sonja, de eigenaresse van de winkel.
Eerst gingen we de taart ontwerpen. Onder het genot van een kopje koffie en thee bespraken we alle mogelijkheden en onze wensen.
Wij begonnen wat terughoudend, we hadden immers aan de hand van foto’s op Pinterest een redelijk idee van hoe we de taart er uit wilde laten zien, maar het is wel Pinterest en daar kan alles. Voor het zelfde geld zegt zij dat het helemaal niet haalbaar is! Maar dat was dus niet het geval! Alles kon, niets was te gek! En dus noemden wij van een aantal foto’s de pluspunten en wat we daarvan terug wilden zien op de taart. 5 á  6 foto’s verder hadden we de hele taart aangekleed. Sonja had een redelijk beeld en begon te schetsen.
De schets was het precies, het was exact de taart die we in onze gedachten hadden! 😀

Aangezien we toch hebben besloten de taart tijdens het bijzijn van de daggasten aan te snijden en voor de gasten in de avond iets anders lekkers te regelen, gingen we nu daar mee aan de slag.
Wat dat is geworden, blijft nog even een verrassing, maar in ieder geval is het iets zoets in de stijl van de bruidstaart!

En na het zien van taart, het praten over taart en het ontwerpen van de taart, was het toen eindelijk zover, we mochten taart gaan proeven! 😀
Op het moment dat Sonja binnen stapte met de borden wist ik het meteen; “Dit gaat helemaal goed komen!”. Het was dan ook echt niet vervelend om 40 stukjes cake en 17 verschillende smaken vulling tevoorschijn te zien komen! 😉

Voor de volledigheid zal ik even uitleggen hoe het in zijn werk ging. “Het Taartgeheim” maakt gebruik van 2 verschillende soorten cake; Hollandse en Amerikaanse cake. Elke soort cake heeft zijn eigen vulling. Bij de Hollandse hoort een vulling op basis van bavarois en slagroom en bij de Amerikaanse een vulling op basis van boter. We konden uiteindelijk kiezen uit 9 verschillende soorten vulling voor de Hollandse cake en 8 verschillende soorten vulling voor de Amerikaanse cake.

We besloten te beginnen met de Hollandse cake! Lars voorzag iedere keer heel vakkundig een stukje cake van vulling en zonder dat we hadden kunnen lezen welke smaak er onder het schaaltje stond, besloten we te proeven, omdat je onbevooroordeeld nu eenmaal nog beter proeft!
De eerste paar smaken vielen niet echt in goede aarde, maar op een gegeven moment werden we steeds enthousiaster! Wat was dit vervelend zeg! 😉
We hadden ook echt de grootste lol! Vooral als je citroen proeft, maar je geen citroen verwacht, levert dat leuke gezichtsuitdrukkingen op! 😉
Sonja, die ondertussen aan het berekenen was hoeveel de door ons ontworpen taart zou kosten, had zich teruggetrokken in een andere ruimte en dus konden we echt helemaal saampjes proeven, overleggen en vooral genieten! 🙂
Na de Hollandse was vanzelfsprekend de Amerikaanse cake aan de beurt! Ook hier genoten we weer van de smaken vulling en viel de ene beter dan de andere. Toen we op de helft waren, kwam Sonja vergezelt van haar administratie, de ruimte weer binnen. Wij gingen ondertussen vrolijk door en overlegden, proefden en genoten er lustig op los!
En toen kwam er een lastig moment! We vonden de ene cake lekkerder, maar ook de vulling die er niet bij matcht! Heel vervelend, want toen moesten we nog maar even verder proeven… 😉
Ik begon ondertussen behoorlijk misselijk te worden van al die smaken door elkaar. Ik besloot de vullingen en de cake dus te laten voor wat het was en liet het verder aan Lars over, die er geen genoeg van kon krijgen! 😉
Uiteindelijk zijn we na even wikken en wegen tot een overeenstemming gekomen, de cake en de vulling was gekozen! 😀

Na de financiële afwikkeling, die ook vrij gunstig uitviel, namen we afscheid van Sonja en de winkel. We maakten nog wat foto’s en rolden bijna letterlijk naar de auto. Het zou je niet verbazen dat wij voorlopig geen eten, laat staan taart, meer hoefden te zien! 😉

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.