Een bezoek aan musical “The lion king”

Op zondag 13 augustus was het zover, een lang gekoesterde wens ging in vervulling! Ik ging samen met mijn zus naar de musical “The lion king”!
Benieuwd naar het verslag van deze geweldige dag? Lees dan snel verder!

Het zal de meesten van jullie niet ontgaan zijn dat ik dit jaar 30 ben geworden. Mijn zus vond dat daar een speciaal cadeau bij hoorde en dus kreeg ik afgelopen mei voor mijn verjaardag kaartjes voor de musical “The lion king”! Helemaal in de wolken mocht ik zelf bepalen op welke dag we gingen, het tijdstip van de voorstelling en waar we zouden gaan zitten. Het enige wat mijn zus zou doen, was betalen รฉn met me meegaan natuurlijk! ๐Ÿ˜‰

Op zondag 13 augustus, bijna 3 maanden later, was het eindelijk zover! Rond 13.00uur haalde mijn zus me op en reden we richting Den Haag, op naar het Circustheater! ๐Ÿ˜€

Iets voor 14.00uur liepen we de parkeergarage uit. Door de zomervakantie, het weekend รฉn het mooie weer was het erg druk in Scheveningen! Parkeergarage Scheveningen Bad was dan ook nog de enigste met vrije plekjes.
We liepen naar de boulevard, waar we onze ogen uitkeken, wat was er veel veranderd! ๐Ÿ˜ฎ Met die verandering doel ik vooral op de vernieuwde pier, waar naast de bungee jump toren, nu ook een reuzenrad en een zip wire gerealiseerd zijn!
We zochten snel een plekje bij een strandtent, bestelden wat te drinken en te eten en genoten van al die naar beneden zoevende mensen op de nieuwe zip wire! ๐Ÿ™‚

Na een uurtje genieten in het zonnetje, besloten we richting het theater te gaan. Het Circustheater houdt er een nogal strak deurbeleid op na qua laatkomers, dus daarom besloten we geen risico te nemen en in ieder geval een half uur voor aanvang van de voorstelling binnen te zijn.
Eenmaal bij het theater aangekomen, viel het wat tegen. De laatste keer dat we hier waren, voor de musical “Billy Elliot”, stonden er buiten op het plein veel attributen waarmee je op de foto kon. Nu moesten we het doen met slecht enkele posters. Na wat foto’s met die bewuste posters, gingen we naar binnen, deden we nog even een plasje en liepen we naar de betreffende ingang.

Eenmaal in de zaal, realiseerde ik me nog maar eens dat ik een zus uit duizenden heb, we zaten namelijk op rij 1 in het midden! ๐Ÿ˜€ ย We hadden alleen de orkestbak en dus het hoofd van de dirigent voor ons! ๐Ÿ˜ฎ Aangezien het podium net iets hoger lag dan waar het hoofd van deze beste man uitkwam, zou het ons beeld niet verstoren. ๐Ÿ™‚

Iets na de aanvangstijd dimden de lichten en startte de muziek, de zo lang naar uitgekeken musical was begonnen! ๐Ÿ˜€
Het begin was onwerkelijk, sensationeel en echt in 1 woord fantastisch! Rafiki sloeg de bekende “lion king- kreet”, wat gelijk het startschot was voor een invasie van dieren die de zaal betraden! Uit werkelijk iedere hoek kwamen giraffen, zebra’s, neushoorns, antilopen en olifanten! En zelfs op de balkons stonden er dieren! ๐Ÿ˜ฎ De olifanten waren echt prachtig gemaakt en door de aanwezigheid van 1 persoon per poot, zowat op ware grote!

Na een oorverdovend applaus door het overweldigende begin, startte het verhaal echt. Het verhaal was precies zoals in de film en ging dus gepaard met een lach, een traan, spanning en heel veel mooie liedjes! Vooral de acteur achter vogel Zazu maakte veel indruk door zijn komische vertolking! De manier waarop hij “Kon ik maar even bij je zijn” zong en de actualiteit in de vorm van de “eiercrisis” bij de musical betrok, zorgde voor een lachsalvo bij het publiek.
Uiteraard zorgde ook Timon en Pumba voor een vrolijke noot! Vooral toen Timon besloot de hyena’s af te leiden door een oud- Hollands pakje inclusief kapje en rokje aan te trekken!

Speciale aandacht in dit artikel verdienen de jonge Simba en Nala! Deze 2 kinderen van, ik schat, 8 of 9 jaar oud, hebben echt mijn hart gestolen! Niets was te gek voor deze 2 musicalsterren in de dop! Ze zongen, speelden, renden en klommen erop los en dat met ontzettend veel tekst! Ze kwamen de vijf kwartier voor de pauze bijna in iedere scene voor! ๐Ÿ˜ฎ
Ik heb dan ook ontzettend veel respect voor deze kinderen en hun omgeving! Waar menig kind alleen met de spelcomputer, telefoon of tablet bezig is tegenwoordig, geven hun vele voorstellingen alles wat ze in zich hebben, voor zalen afgeladen met publiek! En alhoewel ze nog een heel leven voor zich hebben met heel veel keuzes en verleidingen, denk ik dat we zeker meer van ze gaan horen in de musical wereld!

Na 3 uur, inclusief een half uur pauze, namen we afscheid van de fantastische cast door middel van een staande ovatie! Weย  waren getuige geweest van een geweldige musical! ๐Ÿ˜€

Nadat ik bij de uitgang nog een selfie had gemaakt met een “The lion king” layout, liepen we weer richting strand om een hapje te gaan eten. We hadden best wel trek, het was immers al 19.00uur geweest! ๐Ÿ˜ฎ

We vonden vrij snel een tafeltje bij restaurant “Westenwind”, bestelden wat te drinken en vroegen om de kaart. Al snel viel mij op dat 1 van de serveersters mij niet zomaar aankeek, maar echt voortdurend aanstaarde! Toen we eenmaal zo ver waren om te bestellen en ik mij steeds ongemakkelijker begon te voelen, vroeg ik haar maar of wij elkaar misschien moesten kennen. Dit was niet het geval. Wel vond ze me een heel bekend gezicht hebben, ze vond me namelijk lijken op een Amerikaanse actrice! En wel een actrice uit de serie “American horror Story”! Ze adviseerde me de cast eens op te zoeken, dan zou ik vast snel weten wie ze bedoelde! Lichtelijk gevleid en nog steeds ongemakkelijk nam ik het compliment in ontvangst. En terwijl ik nog de opmerking maakte, dat ik dan waarschijnlijk een spook speelde, gezien de titel, zocht ik toch snel een cast foto op! ๐Ÿ˜‰

Na veel overleggen met de serveerster kwam ik erachter wie ze bedoelde. Ik zie eerlijk gezegd echt de vergelijking niet. Misschien dat jullie het zien! Kijk en oordeel mee:

Je zou het bijna vergeten, maar uiteindelijk hebben we ook nog heerlijk gegeten daar bij “Westenwind”! ๐Ÿ˜‰
Omdat we graag nog even op de pier wilden kijken en we nu redelijk vol zaten besloten we daar een ijsje te doen en het hier dus bij een hoofdgerecht te laten!

Inmiddels was de zon aan het onder gaan en dus genoten we op de pier van de prachtigste uitzichten! We struinden zowel het boven als onderdek af, waar vooral veel eetgelegenheden waren gerealiseerd. Mogelijkheden tot het eten van een ijsje genoeg dus! ๐Ÿ™‚ Nog steeds kon ik geen genoeg krijgen van de aanwezige zip wire! Ik bleef kijken en foto’s maken! ๐Ÿ˜‰
Door de nog altijd aanwezige pijn in mijn schouder, leek het ons beiden niet verstandig om een ritje aan de zip wire te maken, maar er komt een tijd dat ook ik over de vernieuwde pier zoef, reken daar maar op! ๐Ÿ˜€

Rond 21.00uur besloten we terug te gaan naar de auto. Wat hadden wij een geweldige dag gehad, een dag om te koesteren! โ™ฅ

 

Reacties

Reacties

2 gedachten over “Een bezoek aan musical “The lion king”

 • 29 augustus 2017 om 10:42
  Permalink

  Ja, mooi is dat he? Wat een spektakel is dat toch, de Ling King. Ik ben er destijds ook geweest. Ze komen (en gaan) van alle kanten.
  Wat hebben jullie er een gezellige dag van gemaakt! Die twee zussen.

  Beantwoorden
 • 29 augustus 2017 om 10:46
  Permalink

  O ja, wat een leuke kaart hebben jullie ‘gecomponeerd’. Helemaal in jullie stijl en kleuren. Ik zag ‘em vanmorgen van Joke.
  En een eigen postzegel ! Echt jullie.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.