The wedding countdown; foto 16

Vandaag is foto 16 alweer aan de beurt in “The wedding countdown”! En met nog slechts 3 foto’s die op deze gaan volgen, komt onze trouwdag nu wel héél dichtbij! 😮
Vandaag opnieuw een foto met een heel mooi en emotioneel verhaal er achter. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Deze foto is gemaakt op 05 oktober 2014, tijdens onze vakantie in Turkije. We verbleven tijdens deze vakantie voor het eerst in Voyage Torba, waar we inmiddels al 4x zijn geweest!

Al van kinds af aan had ik de droom eens met dolfijnen te zwemmen. En naar mate het slechter met mij ging, werd de wil om eens met die beestjes te zwemmen, steeds sterker. Ik had wel eens gelezen dat dolfijnen, vooral voor mensen met een psychische ziekte veel goeds konden betekenen. Tel daarbij op dat ik dolfijnen gewoon al heel lang hele mooie en interessante dieren vindt en dan komt als uitkomst de foto hierboven niet geheel als een verrassing!

Toen onze vakantie eenmaal dichterbij kwam, was ik dan ook heel blij dat Lars op een gegeven moment vertelde dat vanuit het resort excursies werden aangeboden om met dolfijnen te zwemmen. Wat er ook zou gebeuren, hoeveel het ook zou kosten, we zouden dat sowieso gaan doen!
En als je dan ook daadwerkelijk op het excursieprogramma, gekregen in de bus op weg naar het resort, leest dat het die week ook echt mogelijk is, beginnen de traantjes wel te vloeien…

Op zondag 05 oktober was het zover! We werden opgehaald om na een korte reis aan te komen bij “Dolphin Park” in Bodrum. Samen met nog meer Nederlandse toeristen werden we naar een groot bassin aan de rand van de zee geleidt. Hier konden we ons klaar maken voor het zwemmen, lees; sieraden af, brillenkoker opzoeken, handdoek pakken, etc.

Na een paar tweetallen voor ons was het zover, Lars en ik waren aan de beurt!
We zouden tegelijk maar allebei met een eigen dolfijn wat kunstjes doen en gaan zwemmen en uiteindelijk zouden er nog wat foto’s van ons samen met een dolfijn worden gemaakt.
Het begin was wat onwennig, ik mocht gelukkig mijn bril tijdens dit onderdeel ophouden, zodat ik goed zou kunnen zien hoe de dolfijn op mij reageerde. Al snel werd het vertrouwd en liet ik de dolfijn een rondje draaien, dansen, zingen en zelfs hoog uit het water springen. Na een dikke knuffel en de daarbij behorende foto’s, was het tijd om mijn bril af te doen en het water in te gaan.
Ik hield de dolfijn vast aan zijn bovenvin en na een commando van de instructeur werd ik hard door het water heen gesleept! Het was echt magisch! Ik had dan ook totaal niet meer door dat Lars ondertussen ook aan het zwemmen was en dat er best wat mensen aan de kant zaten, ik was echt 1 met de dolfijn! 🙂

En alhoewel we de eerdere tweetallen al flink zagen trekken aan hun zwembroek en badpak of bikini, leverde het ook bij ons lichtelijk sexy beelden op… 😉 Lars besloot na 1 rondje dan ook zijn zwembroek extra strak te knopen, nadat hij deze bijna verloren was en ook ik moest behoorlijk hijsen, je keek zowat tot m’n navel! 😉

Na nog een rondje zwemmen en wat kunstjes en knuffels in het water, werden we gesommeerd het water weer uit te komen.
We gingen nog met 1 dolfijn samen op de foto, wat het fantastisch mooie plaatje van hierboven opleverde.

Eenmaal bij de tribune waar de andere Nederlanders zaten te wachten, raakte ik er niet over uitgepraat, dit was een ervaring die ik nooit meer zou vergeten! En hoe bijzonder is het om dit met je (aanstaande) man meegemaakt te mogen hebben! Echt een herinnering voor het leven! ♥

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.