Een dag op pad met mijn neefje en nichtje

Sommige mensen hoef je niet vaak te zien om er toch een hele sterke en hechte band mee te hebben. Neem mijn neefje en nichtje, Damien en Iris. Ik; 30 jaar, een relatie en een eigen huis. Zij; 13 en 9, thuiswonend en schoolgaand. Beiden zo’n ander leven, maar toch zo’n sterke band. Het is dan ook daarom dat mijn zus en ik proberen jaarlijks iets leuks te ondernemen met die twee.
Afgelopen 20 augustus was dat zover, we bezochten de Bassie en Adriaan tentoonstelling, speelden in Ballorig en gingen met z’n viertjes uit eten!
Benieuwd naar het verslag van deze gezellige dag? Lees dan snel verder!

Tuut tuut! Mijn zus stond voor de deur! Damien en Iris had ze al opgehaald en dus konden we nu in 1 rechte lijn richting Vlaardingen, op naar het Flamingo Theater, op naar de tentoonstelling over Bassie en Adriaan! 🙂

Na een klein half uurtje rijden kwamen we aan bij het theater, we zochten een plekje voor de auto en snelden ons naar de ingang. Mijn neefje en nichtje dartelden onrustig om ons heen. Eenmaal binnen, snelden ze gelijk naar de auto en caravan van het bekende duo! Met open mond en glunderende ogen testten ze of de caravan open kon, bekeken ze is goed de wimpers van de koplampen en poseerden ze voor een foto. Ondertussen kocht ik entreekaartjes en begaf mijn zus zich als een speer naar het toilet, aangezien zij redelijk op klappen stond… 😉
Toen zuslief terug was, gingen we ook nog met z’n viertjes op de foto, om vervolgens verder te gaan met het bezichtigen van de tentoonstelling.

We vervolgden onze weg en kwamen in een gang terecht die was ingericht met verschillende vitrinekasten. In deze kasten waren op chronologische volgorde alle attributen uitgestald van de verschillende avonturen die het duo heeft beleefd. Zo zag je onder andere de steen en de poppen uit het verhaal “de verzonken stad”, de echte gouden kroon uit het gelijknamige verhaal en de puzzelstukken uit “de reis door Europa”. Heel leuk om te zien waren het badpak en de pyjama van Bassie en het kostuum inclusief de bombakkes van “de plaaggeest”. Verder hingen er in deze gang ook hele mooie posters en schilderijen én een award voor meer dan 500.000 albumverkopen! 😮

Na de gang kwamen we in een zaal terecht waar een miniatuur circus was uitgestald en de bakfiets en andere attributen uit de film met Keet en Koen stonden.
Maar de zaal naast deze was pas echt bijzonder, want wie zat daar achter een tafel handtekeningen uit te delen? Bassie! Uiteraard wilde wij heel graag een handtekening en een foto, dus we besloten snel in de rij te gaan staan. Gelukkig was het helemaal niet druk en dus konden we een heel stuk van de route, die was gecreëerd als wachtrij, gewoon doorlopen. 🙂
Toen we eenmaal bij Bassie voor z’n neus stonden, waren de praatjes bij mijn neefje en nichtje op. Het is ook wel heel wat, als je held uit al die avonturen opeens in levende lijve voor je zit! Gelukkig kon ik nog wel praten en dus vroeg ik of ze met hem op de foto mochten. Uiteraard was dat geen probleem! Ook de grote kinderen (lees; mijn zus en ik) kregen goedkeuring om met de geliefde clown op de foto te gaan! 🙂

Helemaal gelukkig met de ontmoeting liepen we verder.
In deze hal was een hoop te doen! Zo was er een midgetgolfbaan, een heuse circus piste waarin je onder andere kon jongleren en op stelten kon lopen en stond er een voetbaldoel met in het midden een draaiende Bassie als doelman van de B&A boys!

Ook kon in deze hal de oplossing van de speurtocht gevonden worden, die de kinderen bij binnenkomst hadden gekregen. Damien maakte hem met Tamara en Iris zocht met mij naar de antwoorden. Na een hoop zoekwerk op de verschillende posters kwamen we achter de oplossing! We schreven “Robin de robot” op en hielden verder onze mond. Dat Damien en Tamara na 5 letters het antwoord al wisten, kon ons niet deren, wij deden immers alles voor de winst! Bij de uitgang kregen de kinderen met het juiste antwoord een cadeautje, dus dan zouden we nog wel eens even zien wie het bij het rechte eind had! 😉

Na wat gedronken te hebben, vervolgden we onze weg door de tentoonstelling. We liepen een trap op en kwamen uit in de “bioscoop”. Hier werden korte filmpjes met liedjes getoond en zong iedereen (lees; vooral de 30- plussers) hard mee! 😉

Hierna was het tijd om naar de uitgang te gaan. Uiteraard leverden de kinderen hun speurtochten in en kregen ze (gelukkig) allebei een cadeautje. 🙂 En deze gekregen poster konden ook nog eens gesigneerd worden, omdat Bassie inmiddels was verplaatst en nu in deze ruimte was gaan zitten. En omdat het niet druk was mochten we als klap op de vuurpijl nu ook nog een keer met z’n allen met Bassie op de foto! 😀

Na deze geweldige tentoonstelling gingen we als verrassing voor de kinderen nog even spelen in het dichtbij gelegen Ballorig! Je kreeg daar met de entreebewijzen van de tentoonstelling gratis toegang, dus dat was voor ons ook nog eens leuk! 😉
Eenmaal binnen waren we Damien en Iris zo “kwijt”, want ze wisten niet hoe snel ze de verschillende speeltoestellen moesten gaan verkennen! Ze klommen, voetbalden, gleden en klauterden er lustig op los en wij genoten met een kopje koffie en thee van al het fijne gekrijs… 😉

Na 1,5uur spelen was het tijd om te gaan eten en dus trokken de kinderen hun schoenen weer aan en liepen we terug naar de auto.
Na een kort ritje kwamen we aan bij pannenkoekenhuis ’t Hof, waar ik vooraf gereserveerd had. We aten een pannenkoek die te groot was voor de uit de kluiten gewassen borden en genoten van een heerlijk ijsje na! En waar de meeste kinderen bekend staan als “lastige eters” gingen hier de borden en de coupes helemaal leeg terug naar de keuken!

En na een iets langere autorit door wat omleidingen, werd ik rond 20.15uur weer thuis afgezet. Ik nam afscheid van de kinderen en mijn zus en bedankte hen voor de geweldige dag! Een dag om te koesteren en waarvan ik er nog heel veel hoop mee te maken samen! ♥

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.