The wedding countdown; over 1 maand is het zover!

Het is bijna niet voor te stellen als je bijna 2,5 jaar op de teller hebt staan van aanzoek tot daadwerkelijke trouwdatum, maar het is toch echt zo, vandaag over precies 1 maand trouwen wij!
Vandaag staat dit informatieve artikel in “The wedding countdown” dan ook helemaal in het teken van deze bijzondere mijlpaal. Wat moet er nog geregeld worden, hoe pakken we dit aan en hoe staat het met de zenuwen? Benieuwd? Lees dan gezellig mee!

Het is niet te geloven, nog 1 maand! Het is algemeen bekend dat de tijd gewoon echt vliegt, maar de afgelopen 3 maanden, sinds wij terug zijn van vakantie, zijn echt abnormaal snel gegaan!
Gelukkig hebben we ondanks dat er af en toe echt te weinig uren in een dag zitten, een hoop kunnen regelen. Zo is er een hoop decoratie besteld, wat op 1 ding na allemaal binnen is en hebben we een hoop geknutseld, wat ook bijna allemaal af is.

In principe zijn alle groten dingen echt wel geregeld. Ook zijn we druk bezig het nu allemaal samen te laten vallen door ons draaiboek definitief te maken. De komende tijd staat dus in het teken van gesprekken met de verschillende leveranciers om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en alle punten op de spreekwoordelijke i.

Een tip aan alle (toekomstige) bruidsparen is de website van “The perfect wedding”, een website waar wij in dit stadium echt niet meer zonder zouden kunnen! Je vindt hier naast hele interessante artikelen, hele handige tools voor het bijhouden en maken van onder andere de gastenlijst, het draaiboek, een leverancierslijst en een checklist, zodat je echt helemaal niets kunt vergeten!
Wij zijn vervent bezoeker van deze website en dus op en top gebruiker van deze online tools.

Zo hebben degene die onze kaart hebben ontvangen hier onder andere op kunnen lezen dat onze ceremonie meesters graag horen of ze aanwezig zijn. En door middel van het programma op bovenstaande website hebben wij op een redelijk simpele en snelle manier een hele duidelijke en overzichtelijke gastenlijst kunnen maken.
Helaas hebben onze ceremoniemeesters nog weinig aanmeldingen ontvangen en alhoewel de genodigden nog tot 23 september de tijd hebben, wil ik jullie er toch via deze weg nogmaals aan herinneren: Heb jij onze kaart ontvangen en ben je de 7e oktober van de partij, wat wij uiteraard heel fijn vinden, bel, app, sms, of mail dan even naar het opgegeven nummer of e-mailadres in de kaart!

Qua checklist hebben we inmiddels 82 van de 132 taken voltooid! Dit kunnen heel vanzelfsprekende dingen zijn, zoals het vastleggen van aan fotograaf, maar ook zaken die je makkelijk vergeet, zoals het inlopen van je schoenen of het voorbereiden van je naamsverandering. Toch fijn als je ook aan zulk soort zaken even herinnert wordt! 🙂

Onze grootste wens voor deze laatste maand is, structuur, rust en genieten. Het eerste is middels onze uitgebreide lijstjes en het meedenken van onze ceremoniemeesters goed gewaarborgd. Qua rust proberen we zoveel mogelijk in te bouwen, maar ben ik persoonlijk toch bang dat het pas vanaf 08 oktober weer terug keert. Want alhoewel er echt een heleboel geregeld en vastgelegd is, blijft het gewoon een stressvolle onderneming, waarbij heel veel personen en diensten betrokken zijn. En buiten de bruiloft gaat het werkende leven, de verjaardagen van vrienden en familie en onze hobby’s ook gewoon door.
Met dat genieten zit het wel goed! Vooral nu ook de mensen om ons heen steeds meer met “de grote dag” bezig zijn, voelt het voor mij steeds meer als dat het toch echt gaat gebeuren! Het is lange tijd zo onwerkelijk geweest, maar als dan je jurk wordt afgespeld, je de ringen hebt opgehaald en de ambtenaar is toegekend, is het toch echt duidelijk dat je niet meer droomt! 😉

Ik krijg regelmatig de vraag of ik zenuwachtig ben. Echte zenuwen heb ik echter nog niet. Het begint wel te kriebelen, maar dat is dan meer omdat we nog 50 onvoltooide taken hebben op de checklist, dan dat het echt voor de dag zelf is. Onze bedoeling is namelijk om het op die dag allemaal los te laten, iedereen weet immers wat er van ze verwacht wordt en bij moeilijkheden of dingen die mislopen zijn er onze ceremoniemeesters.
Maarja, dan is het wel zaak dát alles goed is uitgedacht en iedereen goed is ingelicht en dat is nu weer net onze taak! Gelukkig hebben we nog een maand, een maand waarna het echt zover is, een maand waarna ik mij écht Mevrouw Groenendijk mag noemen! ♥

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.