10 liedjes die ik te gek vind, maar waar ik me eigenlijk een beetje voor schaam

Een tijdje geleden hield ik een poll onder mijn lezers ter inspiratie voor komende blogs. Vandaag ben ik blij dat ik dat lijstje heb liggen, omdat ik voor vandaag echt geen idee had waar ik over wilde schrijven. Vandaag kies ik uit dit lijstje; “10 liedjes die ik te gek vind, maar waar ik me eigenlijk een beetje voor schaam”! Benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Abba – Dancing Queen
Eigenlijk horen er in dit rijtje nog veel meer nummers van Abba, maar om het niet te eentonig te maken qua artiest heb ik toch getracht mijn meest favoriete nummer eruit te halen. Dat is onbetwist “Dancing Queen”! Ik kan me op dit nummer helemaal laten gaan! Ik zwier door de kamer en zing heel hard mee, terwijl ik hoop dat niemand me ziet, laat staan hoort… 😉 Toen er bekend werd dat de tweede show die ik in mijn Sandido carrière mocht lopen, een Abba show werd, was ik uiteraard mega enthousiast, toen ik er bij het bekijken van de bladmuziek achter kwam dat “Dancing queen” er een onderdeel van was, werd ik gek! Het oefenen van de show was voor mij dan ook echt een genot, aangezien ik er nu zelf aan mocht bijdragen het nummer ten gehore te brengen, helaas werd het meezingen, wat ik soms echt niet kon laten, niet door iedereen gewaardeerd… 😉

2. The Beatles – Hey Jude
Ook van The Beatles had ik veel meer nummers kunnen selecteren, maar “Hey Jude”, is toch wel het nummer waar ik helemaal los op kan gaan! Vooral het “la, la la, la la la la” gedeelte en het lichtelijk hysterische “Jude, Jude, Ju de Ju Jude, AU”! erachteraan staat garant voor een volledig losgaande Sam! Ik heb het nummer 1 keer live mogen horen, terwijl het gezongen werd door een geweldige tributeband op Big Rivers, dat vergeet ik echt nooit meer! Zonnetje erbij, honderden mensen die hard meezongen en losgingen en zich niet schaamde voor hoe dat eruit zag, een super mooie herinnering aan dit nummer! ♥

3. Albert West – (Is This The Way To) Amerillo
Oké, het schamen is nu echt begonnen… Ik begon rustig met nummers, waar jullie jezelf wellicht nog in konden vinden, maar dit?! Ik schrik er zelf van! Maar ik vind “Amerillo” gewoon echt een geweldig nummer! Ik ga dan ook helemaal uit m’n plaat als ik hem hoor! Lekker meeblèren op “Sjalala lala la la” en de dreunen erna! Echt goud! 😀

4. Toto – Afrika
Het nummer waarvan ik de tekst niet weet, maar het toch op mijn manier presteer mee te zingen, is “Afrika” van Toto. Ook aan dit nummer heb ik weer een herinnering op Big Rivers liggen. En wordt de manier waarop ik meezong en danste me nog vaak voorgedaan door bepaalde familieleden… 😉 Buiten dit, is het gewoon een geweldig nummer, die zeker een plaatsje verdiend in dit rijtje!

5. Andre Hazes – Uit M’n Bol
Voordat iedereen zich afvraagt hoe ik in Gods naam zo’n slecht nummer uit kan kiezen, het gaat hier niet om de kwaliteit, maar om schaamhits… En deze hoort daar echt bij! Ook ik geef toe, Andre heeft zeker nummers gemaakt die tien, wat zeg ik, misschien wel honderd keer beter zijn, maar dit is gewoon een nummer waar ik heel vrolijk van word! Punt!

6. Gerard Joling – Zing Met Me Mee
Een heerlijk nummer, die ik feilloos meezing! Ik heb er verder niet echt herinneringen aan die ik me zo kan bedenken, wel vind ik de nummers uit de begin jaren van Gerard een stuk beter en persoonlijk van hogere kwaliteit. Maar daar zijn de meningen vast over verdeeld… 😉

7. Anita Meyer – Why Tell Me Why
Een nummer dat echt niet kan ontbreken in dit rijtje, is “Why Tell Me Why” van Anita Meyer! Maar toch heb ik getwijfeld, want dit nummer is zo’n steevaste sfeermaker op feestjes, dat ik me met klem afvraag of ik me hier wel voor hoef te schamen. Toch staat het nummer erbij, omdat ik hem echt fantastisch vind en helemaal los kan gaan, zonder dat het me wat kan schelen wat anderen daarvan vinden! Ik heb het Anita ook al eens live mogen horen zingen, dat is helemaal te gek! Wat een feest! 😀

8. Bill Medley & Jennifer Warnes – (I’ve Had) The Time Of My Life
Ik denk dat heel veel vrouwen dit nummer stiekem een warm hart toedragen en voor zich zien hoe zij gelift worden tijdens de dans op dit fantastische nummer! Ik heb hier niets meer aan toe te voegen. *Zwijmel, zwijmel*

9. Trijntje Oosterhuis – In This Together
Het nummer van de Pandadroom in de Efteling, wat voor Lars en mij plenty herinneringen van vooral heel vals meezingen en gek doen met zich meebrengt, is “In this together” van Trijntje Oosterhuis! Mocht je hem niet kennen, luister het dan vooral even via onderstaande link en probeer maar eens niet mee te zingen of bij het refrein met je handen te zwaaien boven je hoofd! Ik heb je gewaarschuwd! 😉

10. Paul Elstak – Luv You More
We sluiten af met een echte knaller! Een nummer dat waarschijnlijk heel weinig mensen met mij associëren. Toch vind ik het op z’n tijd heel leuk om helemaal los te gaan op happy hardcore! Zo hadden wij ook een blokje vol met deze knallers op onze bruiloft, wat zeker bijdroeg aan een mega geslaagde avond! En ook is dit nummer heel “toevallig” een van de nummers voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd van FC Dordt! 😉

Nou, dit waren ze dan, de tien nummers die ik te gek vind, maar waar ik me eigenlijk een beetje voor schaam! Doordat ik dol ben op muziek en eigenlijk heel de dag door muziek aan heb staan, zijn dit echt niet de enige nummers die in dit rijtje thuis horen hoor! Wees maar niet bang! 😉 Wel ben ik benieuwd of jij een nummer hebt die in dit rijtje zou passen, maar hier niet tussen staat. Laat je het me weten? -X-

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.