Gewoon fan van tijd voor mezelf

Het is donderdag, vandaar dat het weer hoog tijd is voor een nieuwe “Gewoon fan van …”. Vandaag over hoe belangrijk tijd voor jezelf is en ook gelijk de verklaring waarom er afgelopen donderdag en maandag geen artikel online kwam. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Zoals de meesten van jullie onderhand wel weten volg ik therapie. Deze therapie volg ik sinds eind januari 3 dagen per week in groepsvorm bij een GGZ instelling in Dordrecht. Deze therapie is erop gespitst te leren omgaan met mijn psychische ziekte, maar ook zeker om te leren beter voor mezelf te zorgen. Nu ik over de helft ben van mijn behandelperiode ben ik mezelf al een aantal keer flink tegen gekomen en heb ik daardoor al heel veel uitgezocht en geleerd.

Een groot onderwerp waar ik nu volop mee bezig ben is mijn prestatiedrang. Dit is een grote sta-in-de-weg bij veel dingen die ik onderneem, aangezien ik mij altijd voor de volle 100% geef en ik absoluut geen genoegen neem met minder. Alhoewel, tót een paar weken geleden was dat zo! Inmiddels ben ik er had mee bezig om mezelf uit te dagen dat goed goed genoeg is en het dus niet altijd perfect hoeft.

Het feit dat wij van 05 mei tot en met 14 mei op vakantie gingen, maakte dat ik met het presteren op blog gebied gelijk wat uit kon proberen. Normaal gesproken werkte ik, als wij er tussen uit gingen of als ik wist een tijdje geen tijd te hebben voor mijn blog, steevast vooruit, zodat mijn trouwe volgers, die ik absoluut nooit teleur wil stellen, gewoon zoals vertrouwd 2x per week een artikel konden lezen. Nu heb ik er voor gekozen, nadat ik wat handvatten had gekregen hoe ik mijn prestatiedrang kon uitdagen, in mijn vakantie de boel de boel te laten op mijn blog en dus gewoon geen artikel online te laten komen.

Op de vraag waar ik nu zo bang voor ben als ik niet aan de verwachtingen van mijn lezers, die ik mezelf op leg, voldoe, kan ik kort zijn. Simpelweg ben ik bang volgers te verliezen, ook ben ik bang dat jullie je misschien zorgen gaan maken, of dat jullie me vergeten. Dat laatste is denk ik het voornaamste en komt bij veel meer onderwerpen naar boven nu ik op dit gebied het een en ander aan het uitzoeken ben.

Uiteindelijk is er dus op 2 vaste dagen geen artikel online gekomen. Ik moet zeggen dat ik er op deze dagen even kort bij stil gestaan heb, maar al snel weer verder ging met de waan van de dag en mij concentreerde op de absolute schoonheid van ons vakantie eiland Kreta. Wat wel heel positief is, is dat ik mijn statistieken pas vandaag (woensdag 16 mei) heb gecheckt en er eerder totaal geen behoefte aan heb gehad. Deze statistieken laten gelukkig geen extreme daling in mijn bezoekerscijfers zien (wel een kleine daling, maar dat komt puur door het feit dat er geen artikelen online kwamen). Ook heb ik geen verontrustende berichtjes gekregen van volgers over of er iets aan de hand is of iets dergelijks.

Uiteindelijk heeft dit experiment dus heel veel opgeleverd, want naast het feit dat ik blijkbaar best af en toe de touwtjes mag laten vieren, zonder daar vooraf een reden voor te hoeven noemen, was het ook zo’n relaxt gevoel vooraf niet onder druk razendsnel nog 2 artikelen te moeten schrijven.

Ik heb dus echt tijd voor mezelf genomen, mezelf gegund dat goed goed genoeg is en ik ben er achter gekomen dat mijn trouwe volgers echt wel af en toe zonder mij kunnen! 😉
Natuurlijk ben ik er nog lang niet en is mijn prestatiedrang door dit experiment echt niet opeens weg. Vandaar dat ik zeker ook op andere gebieden nog een hoop dingen uit ga proberen met betrekking tot het presteren. De eerste stap is in ieder geval gezet! 🙂

Omdat Lars en ik echt ontzettend hebben genoten van onze vakantie en er ook van deze reis weer een video in de maak is, die waarschijnlijk niet eerder dan over 3 maanden verschijnt, plaats ik bij dit artikel vast wat foto’s, zodat jullie vast mee kunnen genieten! ♥


P.s. uiteraard ben ik wel heel erg benieuwd of het jou is opgevallen dat er 2x geen artikel online is gekomen en wat je gedachte daarbij was. Was je misschien bang dat er iets aan de hand was, of had je al het idee dat we wellicht op vakantie waren of dat ik wat tijd voor mezelf nodig had? Ik hoor het heel graag via een reactie onder dit artikel of via Facebook! ♥

Reacties

Reacties

Eén gedachte over “Gewoon fan van tijd voor mezelf

  • 24 mei 2018 om 08:33
    Permalink

    Nou wist dat je met vakantie was en jij gewoon even rustig aaan deed en zo als je ziet we vergeten je niet en zo te zien super vakantie .
    Gr Annie

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.