Gewoon fan van Wie is de mol?

Vandaag weer een nieuwe “Gewoon fan van …”! Dit maal over een televisieprogramma dat ik al jaren volg, namelijk “Wie is de mol?”. Benieuwd naar mijn ervaringen met dit programma en wie mijn “mol” dit jaar is? Lees dan snel verder!

Aangezien aanstaande zaterdag alweer de laatste aflevering van “Wie is de mol?” 2018 wordt uitgezonden en dus ook bekend wordt wie de mol is dit jaar, heb ik besloten nog even snel een artikel aan dit te gekke televisieprogramma te wijden.

Ik volg “Wie is de mol?” echt al jaren! Zelfs toen het nog werd gespeeld met “onbekende” mensen, keek ik al. Ik durf niet te zeggen of ik vanaf het begin gekeken heb, wel weet ik dat ik alle seizoenen met bekende Nederlanders, met uitzondering van de reeks in 2015, heb gekeken.

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom ik 1 seizoen heb overgeslagen en hoe het komt, dat ik dit zo specifiek weet. Ik zal het je even uitleggen:
Van november 2014 tot en met maart 2015 ben ik, zoals de meeste van jullie inmiddels wel zullen weten, opgenomen geweest in een psychiatrische kliniek. Tijdens deze opname werd “Wie is de mol?” 2015 uitgezonden. Door de chaos in het programma, het drukke camerawerk en de “molacties” die zo rap gaan, dat je ze snel over het hoofd ziet, kon ik er niet naar kijken, het had simpelweg teveel impact en was te heftig. Gelukkig heb ik inmiddels alweer bijna 3 seizoenen zonder problemen en met heel veel plezier kunnen kijken! šŸ™‚

Er zijn denk ik nog maar heel weinig mensen die “Wie is de mol?” niet kennen. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat er iemand is die er nog nooit van gehoord heeft. Voor de gene die hier toch onder valt, zal ik proberen de insteek van het programma zo makkelijk mogelijk uitteleggen.
“Wie is de mol?” is een spelprogramma, waaraan 10 mensen, tegenwoordig bekende Nederlanders, meedoen. 9 van deze deelnemers zijn kandidaten, 1 van hen is “de mol”. Het is de bedoeling dat deze kandidaten er zo snel mogelijk achter komen wie “de mol” is. Dat doen ze door op te letten wie de spellen, die gespeeld worden, probeert te saboteren. Als beloning krijgen de deelnemers voor ieder geslaagd spel een bepaalt geldbedrag, dat in “de pot” terecht komt. Het doel van “de mol” is het bedrag in deze “pot” zo laag mogelijk te houden, door de eerder genoemde sabotage. Aan het einde van iedere aflevering maken alle kandidaten een test, waarbij ze 20 vragen krijgen over “de mol”. Degene die de test het slechts maakt gaat naar huis. De mol, weet natuurlijk alle antwoorden, dus die gaat nooit naar huis. Uiteindelijk blijven er in de finale 3 spelers over. 1 van hen is “de mol”, 1 van hen is de verliezer en 1 van hen is de winnaar en gaat met het geldbedrag dat in “de pot” verzamelt is, naar huis.

In het huidige seizoen dat in volle gang is en aanstaande zaterdag eindigt met het antwoord op de vraag der vragen, kan wat mij betreft nu nog steeds iedereen de mol zijn. Door middel van de fantastische app van “Wie is de mol?” strijd ik in 2 poules tegen een aantal familieleden en vrienden, met als doel uiteindelijk de meeste punten over te houden. Dit doe je door iedere week punten te verdelen over de deelnemers die jij ervan verdenkt “de mol” te zijn. Ik het begin verdeelde ik mijn punten over een stuk of 5 deelnemers, maar uiteindelijk ging ik vol voor 1 persoon. Dit had ik misschien niet moeten doen…
Aangezien de meest gehoorde opmerking die jaar is, dat dit echt een heel lastig seizoen is, heb ook ik regelmatig van “mol” moeten switchen! Na de voorstelaflevering, voordat het programma begon, “zat” ik op Ron, die er gelijk de eerste aflevering uitvloog… Vervolgens leek ik lange tijd goed te zitten, en besloot ik uiteindelijk all-in te gaan op Simone. Ik kon het dan ook echt niet geloven dat zij er vlak voor de finale uitvloog! Alles wees er toch op dat zij “de mol” moest zijn! Ik was opgeslokt door de welbekende tunnelvisie…
Maar ook met minder druk kan ik er geen chocola van maken. Ik heb inmiddels geen punten meer in de app en doe dus niet meer mee om de eeuwige roem, toch speculeer ik er nog driftig op los wie nou die verdomde “mol” is. Ik weet het echt niet!

Maar laat ik voor de vorm en omdat het veel te leuk is, toch maar een naam noemen. Mijn mol van 2018 is Ruben Hein! Gewoon, omdat hij ik denk dat hij helemaal niet zo onhandig is als dat hij in het programma over laat komen en omdat er wel erg vaak een verwijzing wordt gemaakt naar muziek, wat naar hem kan verwijzen, aangezien hij muzikant is.
Nog 2 nachtjes slapen en we weten het! Ik ben in ieder geval heel benieuwd of ik het na al dat geswitch eindelijk goed heb! šŸ˜€

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.