Gewoon fan van onze bruiloftskast

Het is weer tijd voor een nieuwe “Gewoon fan van …”! Dit keer over een voorwerp, waarvan er vast heel veel bestaan, maar waarvan een maar 1 is zoals wij hem hebben, onze bruiloftskast! Benieuwd wat ik daarmee bedoel en hoe het eruit ziet? Lees dan snel verder!

In de weken naar de bruiloft toe hadden we het er al met elkaar over, zeker iets met de aandenken aan de bruiloft te willen doen. Ook wilden we wat spulletjes op onze huwelijksreis verzamelen als herinnering.
Toen de bruiloft en huwelijksreis eenmaal achter de rug waren, kwamen we erachter dat een plankje, doosje of hoekje in huis echt niet voldoende zou zijn, we besloten daarom 1 van onze vitrinekasten in de woonkamer leeg te halen en daar een heuse bruiloftkast van te maken!

En zo geschiede! De kast aan de linker kant van de woonkamer ging leeg. Sommige dingen werden op een andere plekje gezet of weggegooid, andere dingen werden in een bedbox gedaan en gingen naar zolder. Vervolgens verhuisde mijn “Blond” van de rechter naar de linker kast en zo hadden we dus de gehele rechter kast tot onze beschikking om alle bruiloftsgerelateerde spulletjes in te zetten.

Tussen het verhuizen door, veranderde Lars ook de verlichting nog. Dat ging van koel wit, naar hele warme gelige sfeerverlichting. Ik sopte de kast ook nog even uit en toen kon het inrichten beginnen! Best nog een klusje hoor! Ik als über perfectionist wilde er natuurlijk ook iets van logica in, dus ik maakte het mezelf weer niet al te makkelijk…

Uiteindelijk is de kast geweldig geworden en precies zoals we van te voren in ons hoofd hadden! 🙂 Hij is inmiddels al regelmatig bewonderd door familie en vrienden en ook die reageren allemaal erg positief! 🙂 Buiten de foto’s en film, maakt deze kast de herinnering aan de dag zeker compleet! ♥

Hoog tijd om de kast te laten zien! Ik ga het dan ook plank voor plank met je bespreken!

Plank 1:

– Fles Jip en Janneke champagne en 2 glazen. Deze kregen we van onze ceremoniemeesters en stonden in de slaapkamer toen wij thuiskwamen na de bruiloft. We hebben besloten deze samen op te drinken als we 1 jaar getrouwd zijn. Tot die tijd staat het symbool voor het proostmoment na de ceremonie.
– Het kleine flesje champagne. Deze kregen we toen we onze ringen kochten bij Steinberg 123Gold in Rotterdam. Leuk detail, er zitten goud schilfertjes in de champagne!
– Het aftelbordje. Deze mocht natuurlijk niet ontbreken! Het bordje dat centraal stond elke week op donderdag op mijn blog vanaf januari 2017 en ook nog eens met een grote 0 erop stond te schitteren op de tafel van de ambtenaar op onze bruiloftsdag!
-Doosje met ringen. Dit is het doosje waar onze trouwringen in zaten en waar nu onze vriendschapsringen in zitten.
– Doosje met manchetknopen. Lars zijn manchetknopen van de grote dag, met onze voorletters en trouwdatum erin gegraveerd!
– Lars zijn corsage.
– Rode doosje met pen. De pen waarmee wij de huwelijksakte getekend hebben en het doosje waar de ambtenaar al haar gelukswensen aan ons ingestopt heeft.
– Doekje op doosje. Mijn “something old”! Zakdoek die ik gebruikt heb op de bruiloft om mijn tranen van geluk te drogen, gekregen van mijn moeder, die het op haar beurt kreeg van haar oma toen ze met mijn vader trouwde. ♥
– Zeesterretjes. Dit zijn de zeesterretjes die verwerkt zaten in mijn bruidsboeket.

Plank 2:

– Glazen beker. Ons bedankje wat alle gasten die aanwezig waren op de bruiloft hebben gekregen, uiteraard helemaal in ons zeethema!
– Theepot. Deze theepot van Blond Amsterdam uit de huwelijksserie kreeg ik vorig jaar van Lars voor mijn verjaardag en heb ik op de ochtend van onze bruiloft gebruikt bij mijn ouders thuis.
– Kaart. Onze trouwkaart!
– Kaart Guus Meeuwis. Een kaart met op de achterkant een handgeschreven boodschap van de man die centraal stond op onze bruiloft; Guus Meeuwis! We kregen de kaart als verrassing van mijn zus.
– Zeesterren met kaartjes erin. Onze tafelschikking! Bij elk bord stond zo’n kaartje, zodat onze gasten wisten op welke plek ze aan tafel mochten gaan zitten. Tevens het eerste moment dat ik live “geconfronteerd” werd met de naam Groenendijk! 😉
– Grote witte JA met datum. Dit geweldige cadeau en aandenken aan onze mooie dag kregen we namens alle leden van Sandido! ♥
– Witte enveloppen. In deze enveloppen zitten onze geloften die we voor elkaar schreven en voordroegen tijdens de ceremonie.
– Zakdoekje. Dit zakje met zakdoekje voor het drogen van de tranen van geluk, lag op iedere stoel tijdens de ceremonie.

Plank 3:

– Witte kaart van de Wevershoeve. Onze menukaart, waarvan alle gasten mochten kiezen wat ze wilden eten.
– Wit briefje met tekst. Het briefje wat door de ceremoniemeesters was toegevoegd bij onze trouwkaart. Super bijzonder om te hebben, omdat wij (uiteraard) nooit hebben geweten wat er precies op stond!
– Taart. Een zelfgemaakte piepschuimen taart met de originele taarttopper en bordjes uit onze bruidstaart!
– Hartjes met strikje. Hartvormige bordjes met tekst afkomstig van het cadeau van Lars zijn collega’s. Aangezien dit cadeau zo’n indruk op ons heeft gemaakt en zo knap gemaakt was, hebben wij een klein aandenken eraan in onze kast gelegd.
– Bordje met foto. Gemaakt tijdens de excursie naar de Green Canyon die we maakten op onze huwelijksreis.
– Beeldjes. De zeester is een herinnering aan Belek, de plaats waar wij naartoe gingen op huwelijksreis. Het andere beeldje is een herinnering aan onze excursie naar het aquarium in Antalya.

Zo dat was het dan, onze bruiloftskast in woord en beeld! Het is zo bijzonder om al deze herinneringen aan onze mooie dag bij elkaar te hebben, ik raad het dan ook iedereen aan! ♥

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.