Een bezoek aan de voorstelling Ga-bie-jer van Javier Guzman

Afgelopen donderdag 11 januari was het zover, Lars en ik brachten een bezoek aan schouwburg Kunstmin in Dordrecht en woonden de voorstelling Ga-bie-jer van Javier Guzman bij. Benieuwd naar het verslag van deze te gekke avond? Lees dan snel verder!

Nadat ik al 2 kerstcadeautjes voor Lars had voor bij zijn ouders, maar pas 1 voor bij mijn ouders, besloot ik de agenda’s van theaters in de buurt af te struinen. Voor welke voorstelling zijn nog kaartjes en dan vooral voor welke voorstelling die Lars en ik, want ik offer me natuurlijk op om hem te vergezellen 😉 , leuk vinden zijn nog kaartjes. Al snel kwam ik er achter dat voor de door ons zo geliefde cabaretiers, Bert Visscher, Jochem Myjer en Richard Groenendijk, geen kaartje meer was te vinden in de buurt van onze woonplaats. Uiteindelijk kwam ik terecht bij schouwburg Kunstmin in Dordrecht, waar op 11 januari nog kaarten beschikbaar waren voor Javier Guzman. Lars en ik zijn al eens naar een try-out van een van zijn voorstellingen geweest in Cascade, hier in Ambacht en ook keken we al eens een show op de tv. Beiden leverde veel lol en vertier op, dus besloot ik de stap te wagen om deze kaartjes te bestellen als kerstcadeau.
Gelukkig werden ze goed ontvangen op Kerstavond. Een extra leuke bijkomstigheid was, dat het toen nog maar 2,5 week duurde voordat de voorstelling op de agenda stond. Dat was dus al mega snel! 🙂

Aangezien er een flinke avondspits was rondom Dordrecht, besloten we op tijd te vertrekken. Uiteindelijk was het voor niets geweest, want zonder een seconde file, kwamen we al om 18.50uur aan bij schouwburg Kunstmin. Maar dat vroeg zijn ook zeker voordelen heeft, kwamen we snel achter! Want in plaats dat we met het koude en gure weer die avond bij het energiehuis moesten parkeren en toch een aardig eindje zouden moeten lopen, was er nog parkeerplek bij de schouwburg op het terrein! 🙂 We parkeerden de auto en stonden binnen een paar stappen lopen voor de deur van de schouwburg. Daar hingen we onze jassen op en dronken we een kopje koffie en thee. 🙂

Rond 20.00uur liepen we richting de zaal en zochten we ons plekje. In tegenstelling tot wat ik dacht toen in de kaarten reserveerden, zaten we hartstikke goed! 🙂
Om 20.15uur sloten de deuren, dimde het licht en begon de show!

Javier zetten meteen de toon door opnieuw op te komen en een Trumphiaanse opkomst te eisen. Wij moesten dus gaan staan, joelen, fluiten, maar vooral heel hard klappen en als er als man zijnde een vrouw voor je stond, mocht je deze ook tussen de benen grijpen… 😉

Ga-bie-jer, is een harde, oprechte, maar vooral je aan het denken zettende show, die je laat lachen totdat je er buikpijn van krijgt. De titel van de show is overigens de fonetisch geschreven wijze waarop je Javier zijn naam uitspreekt. Waar het exact over gaat, komt ook nog terug in de show en wordt door zijn uitleg niet veel duidelijker. Ik zou het ook niet heel erg goed of duidelijk kunnen omschrijven. Het zijn stukjes en anekdotes die uit het leven gegrepen kunnen zijn, maar waarvan Javier later aangeeft het allemaal verzonnen te hebben. Weg clou… 😉

De rode draad is toch wel het leven en dingen die iedereen meemaakt, zoals collectanten aan de deur, een baby gender reveal party, en de vergrijzing.
Ook ging het over Javier zijn sponsorkind. Terwijl hij een mooie foto op de ipad liet zien, vertelde hij het verhaal over de tekeningen die hem beloofd waren, maar die niet kwamen. Toen hij na 4 maanden nog geen tekening had en belde met de stichting waarom hij die niet kreeg, kreeg hij te horen dat het jongetje al zijn vingertjes had gebroken met een ongeluk en daardoor geen tekening kon maken. Javier eiste op zijn beurt daarom maar een nieuw kind! 😉

De manier van vertellen en de uitdrukkingen op het gezicht doen je lachen, maar later ook zeker nadenken, want er zit echt wel een kern van waarheid in…

Na een goed uur heel veel genieten en vooral lachen, was de show afgelopen en bedankten we Javier met een staande ovatie!
Het was een geweldige show! Nog tot en met 5 mei is Javier Guzman met zijn show Ga-bie-jer te zien in diverse theaters door heel Nederland. Bij twijfel zeg ik doen, want het is echt een aanrader! Bestellen dus die kaarten!

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.