Gewoon fan van Blond-Amsterdam

Vandaag weer een nieuwe “gewoon fan van…” Dit keer over iets dat ik spaar. Namelijk het servies van Blond-Amsterdam! Benieuwd naar mijn verhaal over deze bijzondere producten en mijn collectie? Lees dan snel verder!

Ik spaarde het al ver voordat ik Lars leerde kennen, ik denk nu zo’n 14 á 15 jaar. En aangezien het erg kostbaar is, ging het niet snel, maar dat hoeft ook helemaal niet. Je hoopt tegen een leuke aanbieding aan te lopen of je vraagt het voor je verjaardag of aan de Kerstman, zodat je stukje bij beetje je collectie steeds wat verder uitbreidt. En zo geschiedde! Inmiddels ben ik de eigenaar van een behoorlijke collectie en puilen 2 kasten redelijk uit…

Voor mij was het dan ook duidelijk, dat toen Lars en ik gingen samenwonen, er sowieso een vitrinekast kwam voor mijn “Blond”, zoals ik het altijd noem. Zo had ik het al die jaren al voor me gezien, het feit dat Lars er echt helemaal geen fluit aan vindt, maakt me dan ook helemaal niets uit, het is mijn hobby!
Hij mag sowieso in zijn handen knijpen dat ik MAAR 1 hobby heb! Bij ons in de familie ben ik namelijk een redelijke uitzondering. De mensen die mij persoonlijke kennen, snappen mij direct, denk ik… 😉

Even wat achtergrond informatie:
Blond-Amsterdam opende haar deuren in 2001 met een klein atelier alias winkeltje aan de Spuistraat in, zoals voor de hand ligt, Amsterdam. De 2 eigenaressen, die beide de kunstacademie hebben doorlopen, blond zijn en niet uit Amsterdam, maar uit Brabant komen, hebben 1 doel met hun producten, namelijk mensen blij maken. Ze hebben inmiddels een geheel eigen en zeer herkenbare stijl met veel kleur en rake tekstjes. Aanvankelijk verschenen de illustraties alleen op serviezen, maar inmiddels is het assortiment veel breder. Zo zijn er onder andere ook schorten, blikken, schoolspullen, kaarten en dekbedovertrekken met de vrolijke tekeningetjes in omloop. Inmiddels zijn ze te vinden op de Gerard Doustraat in Amsterdam en daar buiten zijn de spulletjes ook te koop via de webshop blond-amsterdam.com en diverse verkoopadressen zoals de Intratuin.

Nog steeds krijg ik af en toe een presentje van het door mij zo geliefde merk. Zo kreeg ik op Oudejaarsdag nog een glas van mijn zus en kreeg ik een paar weken daarvoor 2 verschillende pakjes servetten van mijn zwager en schoonzus.

De “kenners” onder ons weten dat er binnen de collectie van Blond-Amsterdam verschillende series met producten zijn. En waar sommige mensen alles leuk vinden, gaat het mij voornamelijk om de producten uit de serie “even bijkletsen”. Simpelweg om het feit, dat toen ik begon, ze maar een paar series hadden en ik dit veruit de leukste vond en vind!
Inmiddels zijn er ook al wat andere series de kast ingeslopen, zo heb ik ook spullen met het kerst thema, uit de wintercollectie, van de fruit & veggies serie, van de paradise serie en uiteraard van de bride & groom collectie!

De meeste producten gebruik ik niet en staan alleen maar mooi te wezen en te pronken in mijn kast. Het enige wat ik gebruik zijn, mijn Bride mok en een andere mok met dezelfde grote voor een heerlijke sloot thee en een hele grote en zware 5-vaks hapjes schaal.

Genoeg gepraat! Het is nu namelijk echt hoogtijd om mijn collectie te showen! Veel plezier!

Reacties

Reacties

2 gedachten over “Gewoon fan van Blond-Amsterdam

 • 20 januari 2018 om 19:11
  Permalink

  Mooie collectie Sam ga je nog door sparen of is het genoeg nu .
  Ze brengen steeds wat nieuws op de markt maar zo als je zeg kostbaar spul .
  Veel plezier er mee .
  Gr Annie

  Beantwoorden
 • 21 januari 2018 om 00:08
  Permalink

  Dank je wel!
  Ik ben een btje een spaarder in ruste! ?? Als ik echt iets heel gaafs zie, of krijg, ben ik er natuurlijk heel blij mee, maar erg veel plek heb ik eigenlijk niet meer… ??

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.