Gewoon fan van Tony’s Chocolonely

Vandaag het eerste artikel in mijn nieuwe vaste rubriek; “Gewoon fan van…”! Ik trap af met iets waar ik eigenlijk niet teveel van mag eten, maar het stiekem toch niet erg goed kan weerstaan; chocola! En wat voor chocola! Tony’s Chocolonely! Benieuwd naar alle ins en outs over deze heerlijke lekkernij? Lees dan snel verder!

Tony’s Chocolonely is ooit in 2005 ontstaan doordat een presentator van het programma “Keuringsdienst van waarde” het lot van de (kind) slaven in de cacao-industrie in West-Afrika zich erg aantrok. Het doel van de makers van Tony’s Chocolonely is dan ook 100% slaafvrije chocolade overal ter wereld.

Wist jij dat….

– Er vandaag de dag nog steeds slaven werken op de cacaoplantages van West-Afrika?
– Dat het hier veelal kinderen betreft?
– Dat dit hartstikke illegaal is?
– De repen van Tony’s gemaakt zijn van 100% slaafvrije chocolade?
– De repen hoger in prijs zijn dan normaliter, aangezien de boeren die meewerken aan deze chocolade wel een eerlijke prijs voor hun producten krijgen?
– Jij ook mee kan helpen om de cacao-industrie slaafvrij te maken door Tony’s chocola te kopen?
– Je de repen heel moeilijk kan delen door de ongelijk verdeelde reep?
– Deze ongelijke reep pas in 2012 is geïntroduceerd?
– Je de reep dus lekker voor jezelf mag houden en daar ook de naam vandaan komt; chocoLONELY?

Buiten het feit dat je totaal niet schuldig hoef te voelen als je een reep van Tony’s nuttigt, zijn ze er ook nog eens in de lekkerste smaken! Mijn favoriet aller tijden is de melk karamel zeezout! Oké, ik geef toe, ik vond het in het begin ook best gek om zout in m’n chocola te proeven, maar nadat je gewend bent kun je echt niet meer zonder! Dus heb je hem nog nooit op? Trust me, begin er niet aan! Voor je het weet ben je net zo verslaafd als ik! 😉 Alhoewel je natuurlijk wel de eerlijke productie van chocola stimuleert als je er 1 of meerdere koopt, zoals ik hierboven al uitgebreid beschrijf, dus zo slecht is het nog niet om verslaafd te raken… 😉

Uiteraard zijn er nog veel meer smaken! Zo heb ik ook een favoriet in de witte categorie, namelijk; wit framboos knettersuiker! Ik geef toe, ook deze smaak is weer redelijk apart bij het horen van de naam, maar oh mijn God, wat is ie ongelofelijk lekker! Het doet me ook denken aan de tijd dat ik nog een kleine Sam was, aangezien ik als kind regelmatig wat uit mocht zoeken bij de Jamin en dan ook vaak voor zo’n lolly die je kon dippen in de knettersuiker koos.

Door de lekkere grote en dikke reep van maar liefst 180 gram, kun je ook nog eens extra lang genieten! En door de rijke smaak heb je, of ik in ieder geval, niet snel de neiging de reep in 1x op te eten.

Mocht je gek zijn van chocola, graag meehelpen aan de eerlijke productie ervan en ook nog eens de lekkerste reep willen proeven die je ooit op hebt? Ren dan naar de supermarkt en koop een Tony’s Chocolonely reep! Je zult er geen spijt van krijgen! Of misschien toch wel… 😉

Dit artikel is niet geschreven in opdracht van Tony’s Chocolonely en betreft dus geen gesponsorde reclameopdracht.

 

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.