De feestdagen van GewoonSam

Ook al is het nieuwe jaar al begonnen, toch blik ik nog even terug op de feestdagen van 2017! Lars en ik beleefden onze eerste feestdagen als getrouwd stel en hebben bewust voor een iets andere opzet van de dagen gekozen. Benieuwd naar het verslag? Lees dan snel verder!

Kerstavond vierden we traditiegetrouw bij mijn ouders. Dit doen we echt al zolang ik het me kan heugen. Dat het vorig jaar net even wat anders liep, was dan ook best vreemd. Maar dit jaar dus weer zoals vanouds. We aten eerst de heerlijke verse frietjes van mijn vader en gingen daarna over op het openmaken van de pakjes! Het was berengezellig en we kregen allemaal weer mooie cadeaus. ๐Ÿ™‚
Nadat alle pakjes geopend waren, hadden wij voor zowel mijn zus als mijn ouders een speciale verrassing. Zij kregen een fotoboek met precies dezelfde foto’s van onze bruiloftdag als die wij in ons boek krijgen. Direct werd er heftig door heen gebladerd en waren er zakdoeken nodig! Een echt schot in de roos! ๐Ÿ˜€

Op eerste kerstdag kozen Lars en ik bewust voor een dagje rust. We konden zo bij Lars z’n familie aanschuiven bij een diner hoor, maar het leek ons ook gewoon eens heerlijk 1 van de dagen echt saampjes door te brengen. ๐Ÿ™‚
Eerst sliepen we lekker lang uit, waarna we vervolgens genoten van een heerlijke zelf in elkaar geflanste brunch.’s Middags hebben we zitten genieten van alle goede muziek van de top 2000, waarna we om een uur of 6 alles gereed gingen maken voor ons gourmet avondje. Uiteraard stond de tafel vol met veel te veel lekkere dingen! Met het gene wat overbleef hadden we zo nog een avond kunnen vullen… En aan alles was gedacht, zelfs aan het feit dat we geen zin hadden in hele vette lampenkappen, die hingen dus heel gezellig ingepakt in boterhamzakjes boven ons hoofd… ๐Ÿ˜‰
Dat we geen haast hadden, bleek wel uit het feit dat we uiteindelijk pas om 22.45uur aan het toetje zaten! Al met al dus een hele gezellige maar vooral zeer relaxte dag! ๐Ÿ™‚

Op 2e kerstdag besloten we ’s middags naar Intratuin te gaan. Wij wilden namelijk heel graag een nieuwe kunstkerstboom. En aangezien er vanaf deze dag 40% korting werd gegeven op alle kerstartikelen, besloten wij deze kans niet onbenut te laten. We shopten er flink op los en lieten het niet alleen bij een hele mooie kerstboom van 2.15 meter hoog mรฉt lampjes, ook werd er nieuwe verlichting voor buiten ingeslagen en zocht Lars nog wat leuke dingetjes uit voor in ons kerstdorp, dat echt zijn trots is! ๐Ÿ™‚
Extra leuk was dat we voor een groot bedrag cadeaubonnen hadden verzamelt het afgelopen jaar, waardoor er met de korting een leuk en goed betaalbaar bedrag over bleef. ๐Ÿ™‚

Aan het einde van de middag gingen we naar Lars zijn ouders om daar de rest van de middag en avond door te brengen, cadeautjes uit te pakken en met elkaar te eten.
Ook daar kregen we weer schitterende cadeaus en werd onze verrassing wederom met veel enthousiasme ontvangen! Zowel mijn schoonouders als mijn zwager en zijn vriendin waren erg blij met hun fotoboek met bruiloftsfoto’s! ๐Ÿ™‚
Na vervolgens even ploeteren in de keuken genoten we met z’n zessen van een heerlijk kerstdiner!

Het toetje werd een attractie op zich, aangezien mijn schoonmoeder zich niet had gerealiseerd dat je voor het gekarameliseerde laagje op de crรจme brรปlรฉe toch echt zelf moet zorgen! ๐Ÿ˜‰ Lars kwam ineens met het geweldige idee de onkruidbrander, die wij eerder leenden voor de voortuin, er even op te zetten. Het leverde een geweldig filmpje รฉn uitmuntend toetje op! ๐Ÿ˜‰

Na een laatste drankje hielden we het voor gezien, aangezien Lars de dag erna gewoon weer aan het werk mocht.

In de dagen tussen kerst en oud en nieuw nam ik de tijd om al mijn cadeautjes op de foto te zetten! Wat ben ik verwend! ๐Ÿ˜ฎ

Oud en nieuw vierden we voor het eerst in onze huidige woning. Werd ook wel een keer tijd na 3 jaarwisselingen! Daarom besloten we op 01 januari 2017 al dat we oud en nieuw dat jaar bij ons zouden vieren, zodat dit keer niemand ons voor kon zijn! ๐Ÿ˜‰
’s Middags versierden we het huis met heuse jaarwisseling versiering en maakten we wat hapjes. Niet teveel, aangezien ik nog steeds herstellende was van mijn scopie die ik 2 dagen ervoor had gehad. (Uiteraard verschijnt er binnenkort een update over mijn buik inclusief een verslagje over dit onderzoek.)
Rond 20.00uur stond de eerste visite voor de deur! Samen met mijn ouders, schoonouders, zus, zwager, diens vriendin en uiteraard mijn man Lars beleefde we een gezellige avond.
Uiteraard waren er genoeg oliebollen en appelbeignets, zoutjes, nootjes en hapjes waar we van genoten, evenals een lekker drankje. Ook speelde een aantal van ons een spelletje, terwijl de rest verder genoot van de Top 2000. Om 00.00uur proosten we met elkaar op het nieuwe jaar en snelden we ons naar buiten waar mijn vader met behulp van Lars zijn eerst gekochte vuurwerk sinds mijn geboorte afstook! ๐Ÿ˜ฎ Het betrof zo’n grote mat, die een hoop knallen geeft en waar vervolgens de straat zo lekker rood van kleurt… ๐Ÿ˜‰ Alhoewel de mat wat tegenviel, was het toch wel erg leuk! ๐Ÿ™‚

Ook Lars z’n broertje Emiel en zijn vriendin Sabine hadden vuurwerk meegenomen, helaas gooide de aanwezige harde wind soms roet in het eten, maar toch was het erg mooi! ๐Ÿ™‚ Ik stook ondertussen mijn (kinder) vuurwerkpakketje af dat mijn zus meegenomen had. Als een kind zo blij stond ik daar toch een partij groos en gevaarlijk te wezen met m’n aansteeklont en m’n mini fonteintjes en grondbloemen! ๐Ÿ˜‰
Toen alles was afgestoken, besloten we snel binnen weer op te gaan warmen en verzorgde ik voor iedereen nog wat lekkere toastjes met smeersels.
Rond 02.15uur vertrok iedereen richting huis en ploften Lars en ik, na alles opgeruimd te hebben, nog even op de bank met een glas alcoholvrije champagne. Dicht tegen elkaar aan genoten we nog even van een stukje muziekfeest op de tv en fantaseerden we over het nieuwe jaar. Een nieuw jaar waarin we wederom een hoop mooie herinneringen hopen te maken! โ™ฅ

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.