After the wedding; onze huwelijksreis, deel 2

Vandaag is het 2e verslag over onze huwelijksreis aan de beurt! Vandaag vertel ik over dag 6 tot en met 10, waarin we uitgerust hebben, maar ook zeker een aantal hele leuke dingen hebben ondernomen! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Vorige week vertelde ik je onder andere over de aankomst in het resort die eerst wat tegenviel, maar later weer helemaal werd goed gemaakt, over de excursie naar Antalya en een dagje Belek. Heb je het gemist, of wil je het nog eens terug lezen? Klik dan hier.

Op zondag (15 oktober) gingen we na een hele relaxte zwembaddag ’s avonds uit eten in het Chinese a la carte restaurant, om 1 dag te laat te vieren dat we een week getrouwd waren. We waren namelijk te laat met reserveren, waardoor de zaterdag toen al vol zat. Dan maar op zondag, we deden gewoon net alsof! 🙂
Het was heel gezellig en we hebben lekker gegeten. Wat wel jammer was, was dat we redelijk het gevoel hadden dat we weg werden gekeken, aangezien we op een gegeven moment nog met z’n tweetjes in het restaurant zaten. De gangen kwamen dan ook heel snel achter elkaar en dan ben je toch geneigd wat gehaast te eten…

Gelukkig hebben we daarna een heerlijk avondje beleefd in de 18+ bar, waar een zeer relaxte sfeer hing. Er stonden lekkere loungebanken, speelde rustige moderne muziek en door het feit dat er alleen mensen van 18 jaar of ouder mochten komen, waren er ook geen schreeuwende, spelende of jengelende kinderen. Hou ons ten goede, we zijn echt dol ben op kinderen, maar zijn af en toe ook heel blij ben dat we ze zelf (nog) niet hebben. 😉

De dag erna beleefden we wederom een heerlijk relaxte dag. We gingen naar ons favoriete zwembad, de relaxpool. Hier was het niet zo druk en kon ik dus heerlijk dobberen in mijn opblaasbandje of lekker liggen op de bubbelbank. Uiteraard genoten we tussendoor van een heerlijk drankje, een goed boek en verzorgden we ons goed met lekkere Turkse snacks. 🙂

Op dinsdag maakte we een prachtige excursie! We werden al vroeg in de ochtend opgehaald en werden eerst naar een verzamelpunt in Antalya gebracht, waar we overstapten op een open bus, waarin voorin Duitse toeristen en achterin Nederlandse toeristen zaten.

Hierna vervolgden we onze weg naar de eerste stop, een moskee. Hier kregen we wat uitleg van onze Nederlands sprekende gids Tütché, maar aangezien dat wat moeilijk uit te spreken is, door Nederlanders vaak verbasterd tot Toetje! 😉
Na haar enthousiaste verhaal hadden we nog kort de tijd om snel de moskee te bezoeken, dus hup, slippers uit om ons daarna te verwonderen over de prachtige binnenkant van dit bouwwerk! 😮

Hierna vervolgden we onze weg naar een sinaasappelboomgaard, waar we uitleg kregen over hoe belangrijk de sinaasappeloogst in deze regio is en keken we onze ogen uit door de grote hoeveelheid vruchten! Ook proefden we heerlijk sap van deze vruchten en maakten we nog wat leuke foto’s in deze mooie omgeving. 🙂

Toen vervolgden we onze weg richting de oude stad van Side. Een prachtig gebied, vol met ruïnes. We klommen, klauterden en keken onze ogen uit! Het was er prachtig! Dit gedeelte ademt zo’n geschiedenis uit, dat je echt het gevoel hebt terug in de tijd te gaan! ♥

En toen was het eindelijk tijd om naar de belangrijkste stop van de dag te gaan, de activiteit waar het deze dag allemaal om draait; een tocht per boot over “The Green Canyon” !
The Green Canyon is een stuwmeer, die zoals de naam al doet vermoeden groen van kleur is. Met een groot jacht, waarbij je zowel boven als beneden kon zitten, voeren we ruim een uur over het meer, waarbij we prachtige dingen zagen. Echt een prachtig natuurverschijnsel! ♥

Na de prachtige tocht voeren we naar het vaste land, waar we via een trap, een restaurant bereikte, waar we een lekkere lunch nuttigden. Hierna voeren we nog naar een zwemstop en daarna zat het bootavontuur er al weer op en gingen we weer naar de plek waar de bussen stonden.

En toen zat de dag er alweer op! En volgde de rit terug naar het resort. Het was echt fantastisch! We hebben zoveel prachtige dingen gezien in 1 dag! Wat een avontuur! 😮

De dagen erna deden we weer lekker rustig aan, om bij te komen van deze intensieve dag, maar vooral ook om bij te komen van de heftige en drukke tijd die we in de maanden hiervoor hadden gehad! Als ik voor mezelf spreek, druppelde daar pas heel af en toe het besef door, wat we nu allemaal mee hadden gemaakt en dat we ook daadwerkelijk getrouwd zijn! Dat is echt zo bizar na 2,5 jaar van voorbereiden! 😮

Om het relaxen últiem relaxen te maken boekten we voor donderdag een cabana. Dit is een soort strooien hutje aan het strand met een direct zicht naar zee, waar bedden in staan met heerlijk dikke matrassen en waar je heel de dag op je wenken wordt bediend. Zo kregen we onder andere ’s ochtends en ’s middags een schaal met vers fruit, heel de dag door drankjes, ’s middags een bord met allemaal gebakjes en mochten we vanaf een menukaart onze lunch bestellen, die ook weer keurig werd bezorgd! 😀  Het enige wat je zelf moest doen was naar de wc gaan! 😉
Dit was echt genieten! En we hielden ons zelf vooral voor ogen, dat we hier maar niet te hard aan moesten wennen! 😉
Door een directe weg naar de zee, kon ik het in de zon liggen ook nog eens heerlijk afwisselen met een verfrissende duik en uiteraard dobberde ik ook nog even lekker in m’n opblaasbandje. 🙂

En met het cabana avontuur komt er alweer een einde aan dit verslag. Volgende week staat alweer het laatste verslag over onze huwelijksreis op de agenda, dan wordt je alles verteld over dag 11 tot en met 15 en hoor je onder andere over een geweldige jeepsafari waar we een hoop stof hapten, dat we ook ons 2-wekig huwelijk vierden en hoe de terugreis verliep!

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.