Een bezoekje aan Guus Meeuwis & the monkey sandwich band

Op zaterdag 18 november was het zover! Onze eerste aanwezigheid als getrouwd stel bij een optreden van Guus Meeuwis! Benieuwd naar het verslag van dit optreden, wat we nog bijna misten door wat vervelende ziektekiemen? Lees dan snel verder!

Al maanden keken we er naar uit, het optreden van Guus Meeuwis & the monkey sandwich band in Bibelot op 18 november 2017! Lars kreeg de kaarten van mij voor zijn verjaardag in juli en ik had de kaarten al ergens halverwege maart in huis. Dus we hebben er echt lang op moeten wachten!
En wat een bijzonder gevoel dat dit optreden gepland was nét na onze bruiloft die van “Guus- nummers” aan elkaar hing! ♥

Dat Lars een week van te voren wat ziekig begon te worden, baarde mij in het begin nog niet veel zorgen. Maar toen hij vrijdagavond tijdens het feestje van zijn ouders amper op zijn benen kon staan en uit zijn ogen kon kijken, werd ik toch wat zenuwachtig…
Die zaterdag sliepen we heerlijk lang uit, nam Lars een Paracetamol ontbijt 😉 en deden we het erg rustig aan. Maar aan het einde van de middag werd ik pas écht zenuwachtig! Terwijl Lars nog wat lamlendig was, maar zich best weer redelijk jofel voelde, begon ik me met de minuut slechter te voelen en had ik zelfs al verhoging! 😮 Dit optreden leek ons niet gegund! Maar zoals het een echte Groenendijk, maar vooral een échte Guus fan betaamt, lieten wij ons er niet onder krijgen en reden we rond 18.30uur wat zweterig, maar met goede moed richting Dordrecht. Guus here we come! 😀

Poppodium Bibelot in Dordrecht was de concertzaal van vanavond. Een wat kleinere zaal, maar daarentegen wel heel intiem, precies goed voor deze clubtour!
Toen we iets voor zevenen aan kwamen bij de zaal stond er al een aardig rijtje. We waren, zoals verwacht, echt de enigen niet! 😉
Gelukkig liep het snel door en splitste de mensen zich in de zaal goed op, omdat je zowel een boven als beneden gedeelte hebt, waardoor wij best goede plekken hadden! 🙂

Ik kom nog even terug op de band naam van deze avond. Zoals ik al eerder zei, gaat het om een optreden van Guus Meeuwis & the monkey sandwich band. Ik hoor je denken; “welke band?” Dit is de benaming voor Guus en zijn eigen band, als ze nieuw materiaal spelen. Gewoon de vertrouwde gezichten dus, maar dan met wat nieuwe nummers! In 2010 en 2013 trad Guus al eerder onder deze naam op, toen om de nieuwe nummers op de platen “Armen open” en “Het kan hier zo mooi zijn” te promoten. De nieuwe nummers die tijdens deze avond gespeeld zijn staan op de cd die medio mei 2018 uitkomt.

Na een voorprogramma van Charl Delemarre, verscheen rond 21.00uur onze held ten tonele!
Wat genoten wij ondanks de binnengedrongen ziektekiemen! Dit was echt te gek! 😀 Helaas deed Guus niet veel “bruiloftsnummers”, maar ondanks dat was het toch een fantastische avond en zongen we uit volle borst alle nummers mee! Behalve de nieuwe nummers uiteraard! 😉 Alhoewel, er is 1 nieuw nummer die heel de zaal, na wat oefenen met de meester zelf, probleemloos meezong! Wat een gigantisch gaaf nummer! En zo aanstekelijk! Onthoudt; “Je staat niet alleen”. Dat wordt gegarandeerd de volgende grote hit!

Na een bierdouche tijdens het nummer “‘T dondert en ’t bliksemt”, namen alle bandleden en Guus afscheid van ons en begaven wij ons vervolgens richting uitgang, inclusief natte plekken in de kleding, plakkerig haar en wel een heel speciale odeur…

Het was ondanks het wat wankel op de benen staan, de waterige oogjes en de aanwezige verhoging een fantastische avond! Ik geniet dan ook nog steeds na met de fantastische foto’s en filmpjes! Ik hoop dat jij er net zo van geniet! ♥

 

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.