After the wedding; de laatste week voor de bruiloft

De  laatste week voor de bruiloft was heftig, we hadden het druk, schreven een heus versierplan, maar vonden ook berusting en genoten samen van een laatste etentje als ongetrouwd stel. Benieuwd naar het verslag van die week? Lees dan snel verder!

De laatste week was echt aanpoten zeg! Als ik daar aan terug denk, voel ik weer dat gehaaste gevoel in m’n lijf wat ik toen had! Aangezien we, zoals je maandag kon lezen, ook drie dagen na de bruiloft op huwelijksreis gingen, moesten daar natuurlijk ook dingen voor geregeld worden.

Op maandag gingen we daarom een aantal winkels af om daar boodschappen voor te doen, er werden onder andere voldoende flessen zonnebrand en aftersun in geslagen, want de weersverwachting voor onze bestemming zag er top uit! 🙂
Ook was mijn schoonmoeder die dag jarig en dus gingen we met het hele gezin uit eten! Erg bijzonder aan deze avond was onze eerste ontmoeting met de nieuwe vriendin van Lars z’n broertje! Wat een leuke meid! Het werd een erg gezellige en zeer geslaagde avond! 🙂

Dinsdag was een spannende dag, we gingen namelijk met Kevin, de mannelijke helft van ons ceremoniemeesters stel, het versierplan schrijven op de Wevershoeve! Ook brachten we vast alle spullen die kant op. In 2 ritten met een afgeladen auto was alles in Ridderkerk. We kregen een ruimte toegewezen, waar alles opgeslagen mocht worden, en waar wij ons zaterdag ook terug konden trekken en op konden frissen.
Het meeste werk waren de lampionnen. We sponnen de koorden aan de balustrade, bevestigden een paperclip op de plek waar de lampionnen moesten komen, maakten de draadjes voor aan de lampionnen op maat en vouwden alle lampionnen, behalve de allerkleinsten, vast in elkaar. Ook draaiden we de lampjes in de  LOVE letters en testten we die. Sneden Lars en Kevin de witte loper op de juiste lengte en bracht ik alle spullen naar de ruimte en deelde ik deze zo logisch mogelijk in.
Ook oefende en filmde we voor de foto- en videograaf onze openingsdans. Ik hoor je hersenen kraken! Openingsdans ja! In alle geheim hebben Lars en ik danslessen gevolgd om zaterdag een weergaloze dans neer te zetten! En om te zorgen dat de foto- en videograaf op het juiste moment op de juiste plek staan en zodat wij konden wennen aan de locatie, beleefden we daar de generale repetitie. Kevin legde het voor ons vast met zijn telefoon. 🙂

Woensdagochtend was Lars op zijn werk in verband met de opleiding die hij volgt en deze onmogelijk verzet kon worden. De 3 weken daarna was het door onze huwelijksreis namelijk wel verzet, maar aangezien hij nu nog thuis was, hadden ze hem gevraagd een ochtendje terug te komen.
Ik deed ondertussen was klusjes in huis en typte mijn geloften uit, die we zaterdag tijdens de ceremonie naar elkaar uit zouden spreken.
’s Middags lunchten we gezellig in het centrum van Dordrecht en hebben we daar gewinkeld. Dit was echt broodnodig, want aangezien we normaal nooit langer dan 8 dagen op vakantie gaan en we iedere week wassen, hadden we niet genoeg ondergoed voor 15 dagen vakantie! Er werden dus grif onderbroeken, sokken en bh’s ingeslagen! 😉 Ook kocht ik nog wat T-shirtjes en Lars nog wat spullen voor z’n camera.
’s Avonds sopten we van top tot teen het huis.

Donderdag deden we ’s ochtends wat klusjes in huis, liet ik ’s middags samen met m’n zus mijn nagels doen, haalden we de laatste boodschappen op en brachten we de definitieve draaiboeken bij de ceremoniemeesters.

’s Avonds beleefden we een geweldig romantische avond bij La Cubanita in Dordrecht! Na zoveel goede verhalen, wilde we dit heel graag een keertje zelf beleven. We zagen ons “laatste avondmaal” als ongetrouwd stel, dan ook als de ideale kans hiervoor! 😉
We genoten 4,5uur van al het lekkere eten en drinken, maar vooral van elkaar. De gesprekken gingen uiteraard maar over 1 onderwerp, maar we spraken wel naar elkaar uit dat we echt berusting voelden. Alles was geregeld! Het versierplan was geschreven, er is extra hulp geregeld, omdat het erg veel werk bleek voor Kevin alleen, de definitieve draaiboeken lagen bij de ceremoniemeesters, er was de afgelopen dagen contact geweest met alle leveranciers en ook zij wisten wat er van hen verwacht werd. Nu was het alleen nog zaak dat het 07 oktober zou worden, maar ook dat kwam vast goed! 😉

Vrijdag deden we overdag allemaal klusjes in huis. Zo werd de tuin nog even geveegd, werden de enveloppen voor wat leveranciers klaargemaakt, werd er gestreken, legde ik de laatste hand aan mijn blog en werd de folie uit de lampjes, die in de lampionnen moesten, verwijderd.
Een aantal weken eerder besloten we heel bewust deze avond absoluut gewoon naar de thuiswedstrijd van FC  Dordrecht te gaan. Het was heerlijk om samen al je energie in de wedstrijd te steken en even nergens anders aan te hoeven denken. Uiteraard werd er wel flink naar gevraagd en naar gehint door andere bevriende supporters, maar dat was ook alleen maar leuk! 🙂 Het werd een fantastisch spannende winstpartij en daarom werd er ook nog even, zoals de afspraak met ons zelf is, naar de MC Donalds gegaan!

Na ons snack momentje, bracht Lars me bij mijn ouders. Hij hielp me mijn spullen binnen te brengen en ging daarna naar huis. Dit was echt een mega gek moment, het voelde nu zo echt en dichtbij! 😮 Ik ging bij mijn ouders lekker onder de douche, pompte mijn luchtbed op en beleefde een gezellige avond.
Na middernacht en dus eigenlijk veel te laat, besloot ik m’n luchtbedje op te zoeken. Ik sliep vrij snel. 🙂

Dat de wekker ook weer vrij snel ging en hoe het mij de uren erna verging, dat lees je de volgende keer! ♥

 

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.