After the wedding; onze trouwdag, de eerste uren

Vandaag lees je alles over het 1e gedeelte van onze grote dag! Deze blog vertelt het verhaal van de dag van 06.00 tot 10.30uur. Hierin lees je dus alles over het opstaan, mijn kapsel en visagie, de aankomst van de foto- en videograaf en dat het aantrekken van een trouwjurk zo makkelijk nog niet is…
Benieuwd? Lees dan snel verder!

Zoals je in het artikel van afgelopen donderdag kon lezen, gingen ik en mijn ouders veel te laat naar bed! Het was namelijk al 07 oktober eer dat wij ons (lucht) bedje opzochten. Gelukkig viel ik snel in slaap en sliep ik wonderwel heerlijk, wat eigenlijk niet zo gek is met de medicijnen die ik dagelijks inneem… 😉
Om 06.00uur ging de wekker. In de slaapkamer naast mij, van mijn ouders, hoorde ik hem ook. Terwijl mijn vader beneden het ontbijt klaar ging maken, besloot ik even bij m’n moeder in bed te gaan liggen; good old memories herleefden…. ♥

Na een snel ontbijtje toog ik naar boven om mijn bruiloftsondergoed en panty aan te trekken, daaroverheen ging mijn eveneens speciaal gekochte “bride” kimono! 🙂

Iets over zevenen belde mijn kapster en visagiste Maria van de Haarfabriek aan! Na haar spullen uitgepakt te hebben en een kopje koffie, ging ze direct aan de slag!
Terwijl de krulset opwarmde, begon ze eerst met het aanbrengen van een basis voor de make-up. Toen dat er op zat, gingen de extensions in mijn haar. Speciaal om mijn haar langer en voller te laten worden, heb ik deze extensions kunnen huren bij de Haarfabriek. Super handig, want je betaald echt maar een heel klein bedrag en ze worden op deze manier ook nog eens, heel duurzaam, meerdere keren gebruikt! 🙂
Vervolgens werd mijn haar gekruld, een deel gevlochten en half opgestoken. Sneller dan verwacht was Maria klaar met mijn kapsel en dus ging ze maar gelijk door met het afmaken van mijn make-up. Ik kletste ondertussen Maria de oren van het hoofd en genoot tussendoor van de thee die ik dronk uit mijn speciale Blond Amsterdam “Bride” mok, die ik van Lars had gekregen en waar ik op deze dag voor het eerst uit mocht drinken! 🙂
Ondertussen was ook ceremoniemeester Manon gearriveerd! En haar taak uiterst serieus nemend, begon ze direct met het afvinken van de eerste taken in het draaiboek! 😉
Iets voor 09.00uur was Maria helemaal klaar en zag ik er stralend uit! Bij het spiegel moment werd dan ook echt even een traantje weggepinkt…
Ze maakte er de volgende vlog over:

Niet lang na dit moment arriveerden fotograaf Gabriel en consorten! De spullen werden uitgeladen, waarna Gabriel en videograaf David bij mij bleven en 2e fotograaf Kayleigh naar Lars werd gebracht. Maria ging ondertussen vrolijk door met mijn moeder, die ze ook voorzag van een mooi kapsel en een schitterende make-up.
Gabriel daar in tegen zag gelijk allerlei mooie fotomogelijkheden! Vooral de erker in het huis van mijn ouders sprak hem erg aan! Direct werd het huis “verbouwd”, zodat hier een statief neergezet kon worden waaraan de jurk opgehangen werd en de lucht in werd gehesen. Het leverde prachtige plaatjes op!

Nadat de halve inboedel van mijn ouders een andere plek had gekregen, kon ik op de door Gabriel aangewezen plek in mijn jurk gehesen worden! Mijn moeder was er ondertussen helemaal klaar voor en inmiddels zat mijn net binnengekomen zus in de make-up stoel bij Maria.
Ik stapte in mijn jurk met hulp van Manon en mijn moeder zorgde dat alles op zijn plek zat. Vervolgens werd mijn hoepelrok aangetrokken. Mijn moeder zorgde er samen met Manon voor dat alle lagen stof van mijn jurk hier netjes overheen vielen. En toen was het moment daar, het moment dat de jurk dicht moest! Eerst een speciale rugband met haakjes en vervolgens werden de linten stevig aangetrokken, ik had namelijk een rijgsluiting.
En alsof het lot er mee speelde, gebeurde wat er in mijn dromen al een aantal keer was gebeurd, er brak een lus!!!! 😮 Mijn moeder was volledig in paniek! Maria, die inmiddels klaar was met de make-up van m’n zus, besloot te komen helpen. Er bleek niet veel aan te doen, er zat niet anders op dan met naald en draad aan de slag te gaan! Helpende en rustig blijvende engel Manon zorgde er samen met mijn moeder voor dat het op werd gelost, Maria bood vervolgens aan mijn jurk verder dicht te doen, aangezien zij er veel ervaring mee had.
Ik probeerde ondertussen rustig te blijven. Best lastig als je zoveel paniek voelt, maar niets kunt doen, omdat alles zich achter je rug afspeelt! De foto- en videograaf schoten er ondertussen lustig op los, dit was voor hun natuurlijk prachtig! 😉
En toen brak ik… Het voelde niet goed, mijn jurk voelde niet zo stevig als dat ie de voorgaande keren zat! Ik was zo bang… Zo bang dat het er niet uit zou zien… Manon was ook hier weer de goede persoon op de juiste plek en ze stelde me op mijn gemak en verzekerde me dat ik er geweldig uit zou zien. Ook de foto- en videograaf bevestigden dit, want het zag er volgens hun nu al top uit!
Maria ging ondertussen driftig door en trok op mijn aanwijzingen als een malle aan de linten. Tot er een moment kwam dat het voelde zoals het al die keren had gevoeld! Mijn jurk zat eindelijk goed! 😀

Inmiddels was het al 10.30uur, het moment dat Lars in de trouw auto zou stappen, op weg naar mijn ouders. Gelukkig hadden onze super meedenkende ceremoniemeesters Kevin en Manon contact gehad en was dit moment uitgesteld totdat ik helemaal klaar was. Snel werden mijn sieraden en schoenen aangedaan en friste ik mij even op met een vers laagje deodorant. Ook werd op dit moment de door mij zo geliefde parfumfoto gemaakt! ♥

Ik begreep ondertussen van Manon dat het er bij Lars heel relaxt en ontspannen aan toe ging, toen ik de vraag stelde of het daar ook zo stressig was. Uit de foto’s die ik later te zien kreeg, bleek ook wel dat het er daar heel anders aan toen ging! Gelukkig maar! 🙂

En toen was het wachten daar! Lars was inmiddels vertrokken en kon ieder moment arriveren bij het huis van mijn ouders. Gabriel en David maakten ondertussen alles gereed voor “the first look”, terwijl ik ijsbeerde door het huis…
Hoe de uren hierna er uit zagen, lees je de volgende keer!

Reacties

Reacties

2 gedachten over “After the wedding; onze trouwdag, de eerste uren

 • 14 november 2017 om 12:56
  Permalink

  Puhhhhhh dat was zeker stress zeg maar zo te lezen had je genoeg reddende engelen om je heen en nu alles achter de rug is kijk je terug op een stralende
  dag en nu al weer meer dan een maand getrouwd

  Beantwoorden
  • 14 november 2017 om 13:08
   Permalink

   Nou, dat was het zeker Annie!
   Maar achteraf lach je erom en door de film, die we zondag kregen, beleefde ik het weer helemaal! Een mooi naslagwerk dus!
   Jah, alweer ruim 5 weken! Gaat hard hoor!
   -xxx-

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.