2 maanden na het skeelerongeluk, hoe is het ermee?

Het is alweer ruim 2 maanden geleden dat ik ongelukkig ten val kwam tijdens het skeeleren. Inmiddels zijn de scherpe randjes er wel vanaf en gaat het echt stukken beter! Benieuwd hoe het met me is? Lees dan snel verder!

De laatste foto’s van mijn vorige artikel over het ongeluk toonden al aan, dat de schaafplekken mooi aan het genezen waren. Ik smeer me wel nog steeds rot met litteken goedjes om alles zo snel mogelijk weer helemaal mooi te krijgen. Met mijn knie gaat het minder snel dan met mijn arm, dit omdat het een tijdje niet helemaal goed ging met die plek. Of het nou ontstoken was of dat het kwam door de lange broeken, die ik helaas genoodzaakt was te dragen, door het mindere weer, ik weet het niet, maar ik heb er een tijdje echt weer behoorlijk last van gehad. De huid van dat litteken was en is natuurlijk nog heel dun en volgens de apotheek heeft het niet goed genoeg kunnen “ademen”, doordat ik het bedekte met een lange broek. Ik heb zolang mogelijk jurkjes en dergelijke gedragen, maar op een gegeven moment werd het echt te koud en moest ik dus toch de lange broeken weer uit de kast trekken. Dit is waarschijnlijk gaan schuren en smetten, waardoor er een soort brandblaar ontstond, die ook nog open ging en waar het vurig rood omheen was. Ik heb het toen een tijdje moeten verbinden met vette gazen en na een klein weekje was het gelukkig weer normaal. Wel heeft het litteken daardoor een flinke achterstand opgelopen. Ik blij met mijn lange trouwjurk! 😀

Met mijn onderarm daar in tegen, gaat het stukken beter. Oké, je ziet het echt nog wel, maar heel langzaam wordt de plek kleiner en krijgt het weer meer zijn natuurlijke kleur. Geadviseerd is, dat het slim is ermee in de zon te gaan, zodat het voorzichtig wat bij kan kleuren, maar helaas is het daar nog niet echt weer voor geweest… Wel is het echt een “weerplek” aan het worden. Als ik het koud heb, kleurt het litteken paars, als ik het warm heb, kleurt hij rood en als er slecht weer in de lucht zit, is het pijnlijk.
Ondertussen ben ik dus nog steeds 2 keer per dag druk aan het smeren, alles om niet de trouwfoto’s te verpesten! Alhoewel ik er wel achter ben gekomen, dat ik een redelijk bijzondere houding aan moet nemen, wil je het kunnen zien! 😉

Ook met mijn schouder gaat het echt stukken beter! Ik heb er heel wat bloed, zweet en tranen in moeten steken, maar het resultaat is er zeker naar en heeft er zelfs in geresulteerd dat ik ruim 2 weken geleden ontslagen ben bij de fysiotherapeut! 🙂
Nog steeds doe ik mijn oefeningen trouw iedere dag. Dit is voornamelijk nodig om mijn kracht terug te krijgen. Ik til daarom een paar keer per dag zijwaarts een volle 1,5 liter fles op. Ook doe ik ’s ochtends als ik wakker word en ’s avonds voordat ik naar bed ga een oefening waarbij ik een soort kruising van een rugkrol en schoolslag maak. 😉 Het ziet er heel bijzonder uit, maar betekend wel dat ik ontspannen aan de dag en nacht kan beginnen. 🙂
Ook zou ik voorlopig een warming-up moeten doen voor het intensief gebruiken van mijn schouder, bijvoorbeeld bij stofzuigen, vegen, bowlen of lang autorijden.
Het zou vast nog lange tijd een zwakke plek blijven, maar voorlopig ben ik zeer tevreden en kan ik in ieder geval gewoon weer de meeste alledaagse handelingen uitvoeren! 🙂

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.