The wedding countdown; foto 17

Vandaag alweer foto 17 in “the wedding countdown”!
Hierna zullen er nog 1 informatief artikel en 2 foto’s volgen en dat is het aftellen volbracht! Echt bizar! 😮
Vandaag een foto van iets meer dan 2 jaar oud. Benieuwd naar het verhaal er achter? Lees dan snel verder!

Toen Lars mij in mei 2015 ten huwelijk vroeg, kwamen we snel tot de conclusie dat we graag in 2017 wilden trouwen, dat het een hoop centen kost en dat we met de vaste lasten die we toen hadden niet konden sparen. Daarom besloten we ons te gaan oriënteren op het kopen van een huis. Even voor de duidelijkheid, we woonden destijds in een huurflatje in Zwijndrecht.

Begin juni hadden we een afspraak bij “De hypotheker”. We namen alle benodigde papieren mee en zouden het gesprek alleen informatief gebruiken. Tótdat we erachter kwamen dat we eigenlijk heel veel haast hadden! Want door nieuwe regels omtrent de hypotheekregeling, zouden we vanaf half tot eind juli €30.000,- in totaal minder kunnen lenen, ten opzichte van nu! 😮 We besloten er daarom flink haast achter te zetten en gingen heel snel op zoek naar een huis! De laptop, tablet en telefoons draaide overuren, Funda werd ondersteboven gekeerd en iedereen uit onze omgeving tuurde zich rot naar “Te koop”- borden in de tuinen. 😉

Omdat het gesprek bij “De hypotheker” toch niet helemaal goed aanvoelde, besloten we een afspraak te maken bij “Waar en partners” een Ambachts financieel adviesbureau.
Daar voelden we ons veel meer op ons gemak! Uiteraard liep de tijd gewoon door, wat betekende dat we echt nog maar enkele weken hadden om dat voorlopig koopcontract te tekenen! De secretaresse van “Waar en partners” had inmiddels een “hotline” met ons en zocht zich rot naar een geschikt huis! Omdat wij best specifieke eisen hadden, was het nog echt niet makkelijk!
We wilden graag minimaal;
– een eengezinswoning,
– 3 slaapkamers,
– een garage,
– en het liefst een zolder.

Vrij snel vonden we een huis wat aan alle eisen voldeed en het was ook nog eens in Ambacht, de woonplaats waar we toch het beste gevoel bij hadden!
“Waar en partners” maakte voor ons een afspraak en we gingen samen met de makelaar van de verkoper een kijkje nemen. Ik was gelijk verliefd! Wat een geweldig huis! Lars daar in tegen, keek met een iets minder roze bril en zag vooral vreselijk veel achterstallig onderhoud en dus werk!
Na nog wat huizen bekeken te hebben en een afgeketst uitgebracht bod, kwam de secretaresse van “Waar en partners” toch weer met dat eerdere “klushuis”. Ze adviseerde er toch nog een keer te gaan kijken, want het voldeed echt aan al onze eisen! Wij besloten onze vaders op te trommelen, zodat zij met een frisse en vakkundige blik door al hun ervaring met huizen en klussen, objectief konden beoordelen of “dit” wat was.

Ik liep weer helemaal verliefd rond en zat weer volledig op m’n wolkje. Lars stipte juist alle onvolmaaktheden aan bij de vaders, die zij hardop vakkundig probeerde “op te lossen”. Uiteindelijk waren de vaders best enthousiast! En doordat zij aan Lars voorspiegelde hoe het ook kon en hem door bepaalde dingen “heen lieten kijken”, werd ook Lars voorzichtig enthousiast.
Na lang praten en mijn; “ik had allang een goed gevoel, ik zei toch dat het wel wat kan worden!”, besloten we onder voorbehoud van een bouwkundig rapport een bod uit te brengen. Uiteraard hielp de adviseur van “Waar en partners” ons hiermee en deden zij de onderhandelingen met de “tegenpartij”. Na een snelle “ja”, waardoor wij tot op heden “bang” zijn dat we toch te hoog hebben ingezet, was het een feit, we hadden “zo goed als” een huis! 😀

Op 17 juli tekenden we het voorlopig koopcontract en werd de bovenstaande foto gemaakt. Bijna 1 maand later, op 11 augustus hoorden we dat de hypotheek rond was, waarna we op 01 september de  sleutel kregen van ons paleisje!

Door de lagere vaste lasten en het “spaarpotje” wat we nu opbouwen, zijn we vanaf januari 2016 begonnen met sparen voor onze “droomdag”. En nu het bijna zover is en ik wel eens op de afgelopen periode terugkijk, heb ik echt van geen ene beslissing in die periode spijt. We hebben nu een huis dat echt van ons is, waar we ons echt thuis voelen, waar we ons veilig voelen en waar we echt gelukkig zijn. We hebben het goed gedaan! ♥

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.