Mijn favoriete televisieprogramma’s

Nu we halverwege de maand juli zitten is het echt komkommertijd. Zo halen de meest onzinnige items het nieuws en is er echt geen bal op tv! Tenminste, laat ik het even nuanceren. Als je het afgelopen jaar niets hebt gevolgd op televisie gebied is er genoeg, maar heb je dat wel gedaan, dan ben je nu overgeleverd aan herhalingen, herhalingen en nog eens herhalingen…
Daarom vond ik het tijd voor een lijstje met favoriete televisieprogramma’s, zodat we ondanks al het geklaag over al die herhalingen, toch ook weer uit gaan kijken naar al die frisse afleveringen die in het nieuwe seizoen weer van start gaan!
Ben jij benieuwd naar welke programma’s op tv ik graag kijk? Lees dan snel verder!

Laat ik eerst even voorop stellen dat mijn “televisieprogramma smaak” heel uiteenlopend is. Daarom zal ik dit artikel onderverdelen in 5 categorieën, waarbij ik van elke categorie vertel welke programma’s hier in mijn geval specifiek onder vallen.

1. Sport
Ik heb er al heel veel over geschreven en het zal dan ook geen verrassing zijn, dat ik graag naar sport kijk! Gelukkig kom je wat sport betreft ieder seizoen wel aan je trekken! Zo geniet ik tijdens de nu lopende zomerperiode van Wimbledon en de Tour de France. Ook komt het EK vrouwenvoetbal eraan, wat door ons eigen kikkerlandje wordt georganiseerd! En gelukkig zijn de Nederlandse prof voetbalteams ook alweer begonnen met trainen, waardoor er al snel gekeken kan worden naar oefenwedstrijden en vanaf half augustus ik alweer live in het stadion kan genieten! 🙂
Onder sport op televisie versta ik niet alleen het sporten op zich, maar ook de praatprogramma’s over sport, zoals de “avondetappe”, “VI” en “De tafel van Kees”. De laatste uit dit rijtje wordt iedere zondagochtend uitgezonden op Fox Sports, de zender die in het voetbalseizoen iedere zondag de hele dag op onze televisie te zien is en waarvan ik iedere week weer op en top geniet! 🙂
Tijdens grote sportevenementen, zoals de Olympische spelen, kijk ik naar iedere Nederlandse sporter die aan de bak moet. Of het nu zwemmen, handbal of kruisboogschieten is, ze hebben er allemaal hard genoeg voor getraind, dus iedere Nederlander verdiend gewoon de support! Om alles te kunnen volgen, worden er van te voren heuse schema’s gemaakt en kijk ik soms naar meerdere schermen tegelijk. Lees; Televisie aan en NOS app aan op tablet en telefoon! In tegenstelling tot andere programma’s die ik makkelijk wel eens over sla, zou ik echt niet weten wat ik zonder sport zou moeten! Het is voor mij de combinatie van ontspanning en opwinding, die mij keer op keer weer laat genieten! 🙂

2. Muziek
Ik hou van muziek! En dat mijn muzieksmaak heel breed is, heb je al eerder kunnen lezen. Ook televisieprogramma’s waarin muziek wordt gemaakt vind ik erg leuk. Zo hebben Lars en ik weer op en top genoten van het laatste seizoen van “Beste zangers”, een programma waar zangers en zangeressen met zeer uiteenlopende muziekstijlen elkaar liedjes zingen. Zo zal ik de “Nessun Dorma” van Maan, die zij zong voor Tania Kross, niet snel vergeten! Wat was dat ongelofelijk goed! 😮
Ook het programma “The dream” van Nick en Simon en gelegenheidsmanager Kees Tol, vinden wij echt te gek! In dit, al veel seizoenen tellende programma, reizen Nick en Simon naar een ander land om daar hun muziek te laten horen. Zo hebben ze onder andere al in Amerika, Zweden en Zuid Afrika hun kunsten getoond en daar samen gewerkt met bekende en onbekende artiesten. Met Kees Tol die iedere keer weer te gekke en soms onmogelijk optredens regelt voor het duo, is er altijd wel wat te lachen! En niet alleen de muziek en humor maar ook de mooie omgeving waar het drietal zich begeeft, maakt het een fantastisch programma!
Ook heb ik vele seizoenen genoten van talentenjachten, als Idols, The voice of Holland en Holland got talent, maar door de overkill aan seizoenen, ben ik daar inmiddels mee gestopt. Alhoewel ik echt mega veel respect heb voor de winnaars, die stuk voor stuk heel veel hebben moeten doorstaan om uiteindelijk dat platencontract in de wacht te slepen, vind ik dat het nu toch echt wel tijd wordt voor een nieuw soort talentenjacht. Ik ben die draaiende stoelen en rode kruizen nu toch echt wel een beetje beu… 😉

3. (Soap) series
Ik ben in tegenstelling tot heel veel anderen geen serie verslinder. Wij hebben dan ook geen abonnement op Netflix of Videoland. Sowieso heb ik maar een paar series die ik volg en wat ik mij tot het schrijven van dit artikel nooit had gerealiseerd, zijn ze allemaal Nederlands!
Ook ik volg de langstlopende soap van de Nederlandse televisie; “Goede tijden slecht tijden”! Met een leeftijd, die iets jonger is, dan dat ik ben, kan ik wel zeggen dat het altijd een onderdeel van mijn leven is geweest. Ik volg de serie dan ook al heel lang! Vroeger zou ik echt wel eens wat afleveringetjes overgeslagen hebben, maar al heel lang is de serie iedere dag vaste prik! Ik kijk alleen niet ’s avonds, maar de volgende dag tussen de middag. Omdat Lars er echt een bloedhekel aan heeft, neem ik elke aflevering op en kijk ik iedere dag onder het opeten van mijn lunch. Echt een half uurtje ontspannen! 🙂
In tegenstelling tot mijn ouders en zus, ben ik niet zo van de spannende televisie. Series als “Penoza”, “Flikken” en “Celblok H” zul je bij ons op de televisie dan ook niet snel voorbij zien komen. Gelukkig zijn er ook nog hele komische series, zoals “Dokter Tinus”, “De familie Kruys” en “Divorce”, waarvoor ik graag een uurtje vrijmaak! Heerlijke lach momenten, die zorgen voor het ultieme “feel good” gevoel! 🙂
Al vanaf het eerste uur zijn Lars en ik volgers van Utopia! En nog altijd kijken we iedere dag naar een aflevering van de real life soap! Af en toe gebeuren er zulke bizarre dingen, dat je bijna denkt dat het wel geregisseerd moet zijn, maar toch schijnt alles “echt” te zijn wat er op het Utopia terrein gebeurt. In tegenstelling tot heel veel negatieve reacties op het programma, vinden wij het nog steeds fascinerend hoe een wildvreemde groep mensen een ultieme samenleving probeert op te bouwen, met alle gevolgen van dien…

5. Spelprogramma’s
Spelletjes op tv zijn super leuk en vermakelijk! En dan vooral als je zelf mee kan doen! Programma’s als “Ik hou van Holland”, “De jongens tegen de meisjes”, “Wie ben ik”, “Met het mes op tafel” “Per seconde wijzer” en “De slimste mens” worden dan ook veel bekeken. Van het laatst genoemde programma heb ik zelfs een app op mijn telefoon, waardoor ik het spelletje te pas en te onpas kan spelen! 🙂 Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen, heb ik een aantal jaren geleden het meedoen met een spelletje wel erg letterlijk genomen, want in 2008 wonnen mijn moeder en ik €5000,- door mee te doen met Lingo.
Ook “Wie is de mol”, die ik voor het gemak even schaar onder de noemer spelletjesprogramma, maar waarvan ik niet weet of het dat ook daadwerkelijk is, volgen wij op de voet. We kijken iedere uitzending, spelen mee door middel van de app op de mobiele telefoon en mochten we een aflevering niet kunnen zien, dan nemen we deze op en wordt er tot het kijken van die aflevering niet op social media en dergelijke gekeken, om zo te voorkomen dat we al dingen te weten komen over de uitzending.

6. Tranentrekkers
Ik wist niet zo goed hoe ik deze categorie moest noemen, ik had ook emo tv kunnen zeggen. Ik bedoel hier mee van die zoetsappige programma’s, waarbij ik gegarandeerd een zakdoek nodig heb, zoals; “All you need is love”, “Love is in the air”, “Ontvoerd” en “Hart in actie”. Ik hou ervan! Super mooie, aandoenlijke en lieve televisie.
Nog een programma waar niet alleen ik, maar ook Lars helemaal gek van is, is “Married at first sight”! En hoe wel dit eigenlijk gewoon op en top amusement is, valt hij voor mij toch onder de categorie “tranentrekker”, maar dat komt waarschijnlijk alleen, omdat ik zelf op het punt sta om te gaan trouwen. Ik kan geen bruidje naar het altaar zien lopen, of ik breek al… 😉

Zo, dit waren ze dan, mijn favoriete tv programma’s! Uiteraard volg ik ook de actualiteit, maar dat doe ik meer via Facebook en de radio, dan dat ik dat via de televisie doe, vandaar dat deze hier niet gemeld wordt.
Jullie hebben mij zo weer een stukje beter leren kennen en ik ben benieuwd of de inhoud van dit artikel aan jullie verwachtingen voldoet, of dat jullie een heel ander beeld van mij hadden. Ik hoor het graag in een reactie!

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.