The wedding countdown; proefkapsel en proefmake-up

Vrijdag 23 juni was het zover! Ik had een afspraak voor mijn proefkapsel en proefmake-up! Ik heb er lang naartoe geleefd en was dan ook best gespannen! Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan snel verder!

Rond 12.45uur bracht mijn vader, mijn moeder en mij naar de Haarfabriek. Deze gezellige en goed aangeschreven kapperszaak is te vinden in de wijk Wielwijk in Dordrecht. Voor mijn ouders dus maar een klein stukje. Na even gewacht te hebben, kwam bij 13.00uur Maria, de eigenaresse van de Haarfabriek, naar mij toe.
Ik mocht gaan zitten. Eerst zou ze mijn kapsel gaan doen. We bespraken mijn ideeën qua haar voor de grote dag. Ik liet mijn jurk en wat voorbeeld kapsel zien waaraan ik dingen mooi vond en lichtte dat toe. Ze had er een goed beeld bij en ging direct aan de slag!

Mijn haar werd uitgekamd en pluk voor pluk in de krulspelden gezet. Mijn moeder maakte ondertussen driftig foto’s, want alles moest natuurlijk vastgelegd worden voor de herinnering, maar ook voor jullie, de vaste lezers van mijn blog!
Ook besloot ik, toen Maria even weg liep, omdat de warmte van de rollers even hun werk moesten doen, een selfie te maken en die naar Lars te sturen. Met de bijgevoegde tekst; “denk maar dat ik het zo op de grote dag ook doe!”. Lars kon er gelukkig om lachen en speelde mee door: “Staat je goeeeeeed! Zou het zeeeeker zo laten!” terug te sturen.

Nadat de rollers goed genoeg hun werk hadden gedaan volgens Maria, gingen zij eruit en ging ze aan de slag met de krultang. Met speciale handschoenen voor de warmte en de concentratie op haar gezicht ging ze grondig te werk. Ik werd ondertussen steeds benieuwder!

Uiteraard werd er zoals in iedere kapsalon flink geklets en verveelde mijn moeder en ik ons geen minuut!
Maria ging ondertussen driftig door met het creëren van mijn droomkapsel! Ik probeerde soms via de spiegel een glimp op te vangen, maar aangezien het verhaal zich voornamelijk aan de achterkant van mijn hoofd afspeelde kon ik er weinig van maken. Ook mijn moeder liet qua blikken niet veel los. Ze zij alleen voortdurend; “Wat doe je dat toch handig” tegen Maria en “Het is nu al gaaf!” tegen mij.

En toen na ongeveer 1,5uur was het zover, mijn kapsel was klaar! Maria hield een grote spiegel van achteren en op een gegeven moment ook aan de zijkanten, zodat ik alles goed kon zien. Terwijl ik “oww echt heel mooi” zei, brak ik. De tranen verschenen in mijn ogen. De andere aanwezige kapster riep dat zei het ook niet droog hield en ook mijn moeder was er even stil van. Dit was echt prachtig! En precies zoals gewild! En dat gewoon door van een paar foto’s te benoemen wat ik mooi vond! Wat een tovenaar die Maria! 😮

Toen de ogen weer wat droger waren en de monden weer gesloten, lieten we de haren even voor wat het was en ging ze aan de slag met mijn make-up.
Ik vertelde wat ik graag wilde en ook hierbij schetste ze gelijk een beeld wat in mijn ogen volledig klopte. Helaas moest deze keer, begrijpelijkerwijs, mijn bril af, dus dit zou echt een verrassing worden!

Foundation, oogschaduw, mascara, er werd echt van alles uit de kast gehaald! Mijn moeder slaakte af en toe een kreet die mij deed bevestigen dat het mooi werd. Ze merkte vooral op dat een beetje foundation al heel veel doet op mij toch vaak wat vlekkerige gezichtshuid.
Ik werd ondertussen steeds nieuwsgieriger en deed mijn best om via de spiegel toch iets te zien! Mijn -8 gooide echter roet in het eten, ik kon er echt geen chocola van maken! 😉

Na een klein half uurtje mocht de bril op en mocht ik in de spiegel kijken! Het resultaat was prachtig! Mijn reactie was overigens niet zo uitbundig als met het haar, maar dit kwam omdat ze de make-up, op mijn instructies, vrij natuurlijk heeft gehouden. Het laatste wat ik wil is eruit zien als een Barbie! qua kapsel pak ik flink uit, maar qua make-up blijf ik liever mezelf. En/en vind ik nou eenmaal nooit zo’n goede combinatie. 😉
Maar dan alsnog, ik zit het hier nu wel vreselijk af te zwakken, maar het was echt mooi! Eigenlijk gewoon prachtig! Je zag de verfijning, de technieken en de professionaliteit. Ook met mijn bril op was de oogmake-up nog goed zichtbaar en daarom werd ook dit stukje direct goed gekeurd!

Omdat een 2e kapsel of make-up niet nodig was, schreef Maria alle gebruikte technieken en producten op en maakte ze foto’s van alle kanten, zodat het op de grote dag minstens zo mooi zou worden.
Ook mijn moeder maakte driftig foto’s, maar die hou ik lekker voor mezelf! 😉

En daarna was het tijd om afscheid te nemen van mijn mooie kapsel. Na een paar minuten was ik weer GewoonSam en besloten we, omdat het immers prachtig weer was, naar huis te lopen in plaats van met de bus te gaan.
Bij mijn ouders haalde ik ook mijn make-up eraf, zodat het voor Lars echt een verrassing zou blijven.
Wel merkte hij, toen hij uit z’n werk kwam, dat hij die paar pijpenkrullen die toch nog zichtbaar waren in mijn haar, best wel heel leuk vond! ♥

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.