The wedding countdown; de laatste 99 dagen zijn in gegaan!

Jaja, het is zover, we zitten onder de 100! 😀 Vandaag zijn er namelijk nog precies 99 dagen op de kalender tot 07-10-17!
Vandaag gaat het informatieve artikel in “The wedding countdown” over deze mijlpaal en wat wij allemaal nog te regelen hebben in deze kleine 3,5 maand. Benieuwd? Lees dan gezellig verder!

Ik begon deze rubriek ooit op donderdag 12 januari met een foto. Toen telde het aftelbordje nog 268 dagen! 268! 😮 En nu dus nog maar 99! Wat gaat dat ongelofelijk hard zeg!
Het maakt me ook wel lichtelijk benauwd, want er moet echt nog wel het een en ander gebeuren…

Qua aankleding van mezelf ben ik bijna klaar. Op een slip en een panty na, heb ik alles voor de grote dag! Ook heb ik afgelopen vrijdag al een afspraak gehad voor een proef kapsel en proef make-up! (Hier verschijnt later een artikel over in deze rubriek.)
Ook Lars is bijna helemaal aangekleed. Alhoewel ik totaal niet weet hoe hij eruit komt te zien, weet ik dat hij alleen nog voor een T-shirt/ hemd en een boxershort op pad moet.

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen, zijn ook de locatie, het vervoer, de muziek, de foto- en videograaf en de ringen geregeld of in bestelling.
De grote dingen zijn dus echt wel rond. Gelukkig! 🙂

Maar de komende tijd is er dus nog genoeg te doen! Onder andere het regelen van de aankleding van de zaal, iets voor de kaarten en cadeaus, bedankjes, gastenboek, de taart, uitnodigingen, muziek voor bepaalde momenten tijdens de ceremonie en feest, de bruidsbloemen, foto locaties en een definitieve keuze maken in: “Wat te doen met die verdomde openingsdans?!”.

Natuurlijk komen daar in de maand september alle afspraken met de leveranciers van de verschillende onderdelen ook nog bij om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en alle puntjes op de i. Druk, druk, druk dus de komende tijd!

Om een indruk te geven van wat zo’n onderdeel van wat nog geregeld moet worden, nu precies inhoudt, pluk ik er even een paar tussenuit:

– De taart.
Wij zijn gezegend met een hele lieve zus en schoonzus, want we krijgen de bruidstaart van haar! Echt te gek en wij zijn haar daar dan ook nu al heel dankbaar voor! 🙂 Uiteraard willen wij haar daarom ook heel erg betrekken in het hele “taart uitkies gebeuren”. Daarom zal ze samen met ons de verschillende smaken gaan proeven! Uiteraard bepalen wij het ontwerp en hoe de taart er uiteindelijk uit moet komen te zien, maar in de smaak zal zij ook zeker een stem hebben.
Een paar weken geleden heb ik wat bakkers in de regio gebeld om informatie op te doen. Ik informeerde onder andere naar de prijs per persoon (we willen natuurlijk het vel niet over mijn zus haar neus halen), de mogelijkheid tot eigen ontwerp en proeverij en of bezorging op onze locatie mogelijk is.
Uit die antwoorden en de foto’s op hun website of Facebookpagina, hebben wij uiteindelijk een top 3 samengesteld.
De nummer 1 belde ik direct om een afspraak te maken. Ik kreeg echter in eerste instantie het bericht dat zij pas vanaf 16 september weer een afspraak in konden plannen! Zo druk hadden zij het! 😮 Op zich een goed teken natuurlijk, maar 3 weken van te voren, vonden wij wel wat kort dag.
De taartenwinkel ging zich beraden en kijken of een eerdere datum nog mogelijk was. Uiteindelijk hebben we nu begin augustus een afspraak. 2 maanden voelt toch echt wel beter dan 3 weken! 😉
Wij weten ondertussen al aardig hoe de taart eruit moet komen te zien. Maar de smaak is natuurlijk minstens zo belangrijk! En daarom kijken we nu al uit naar de proefafspraak met z’n drietjes! 🙂

– Uitnodigingen.
Afgelopen zondag zijn we van 15.00 tot 23.00uur bezig geweest om een uitnodiging te ontwerpen! Je leest het goed, van 15.00 tot 23.00uur! Als ik er alleen al aan terugdenk, wordt ik weer moedeloos! Pffff…. Alles schoot er bij in, tijd om te koken was er niet, dus werd er maar een pizza besteld (ik geef toe, voor dat zijn er ergere dingen te bedenken! 😉 ) en het werd dus echt bijna nachtwerk! Maar omdat we om 22.00uur toch echt al een heel eind waren, besloten we nog even door te gaan, zodat we ook echt die avond de proefdruk nog konden bestellen. En die is nu dus onderweg. De proefdruk, van een kaart die heel wat voeten in de aarde heeft gehad. Heel veel mensen, waar ik de afgelopen dagen tegen klaagde, vroegen zich af waar we dan zolang mee bezig zijn geweest. Nou, dat zou ik eens even haarfijn uitleggen!
Allereerst bestaan er echt honderduizendmiljoen verschillende soorten trouwkaarten! Wij vonden het dus slim om eerst te bepalen welke style we allebei mooi vonden. Gelukkig hebben we al bijna een jaar een gezamenlijk Pinterestbord, waar we alle ideeën voor de bruiloft die ons aanspreken op bewaren, dus dat was een kwestie van de kaart ideeën er tussenuit filteren en bepalen of we het allebei mooi vonden of niet. Minimaal 1 nee, betekende; weg ermee! Zo bleven er uiteindelijk 2 stylen overeind en daartussen hebben we uiteindelijk een beslissing genomen.
En dan heb je dus een bepaalde style, vind dan maar eens een webshop die de kaart die wij voor ons zien exact aanbiedt! Aangezien wij ook een kleurenthema hebben voor de bruiloft, (alleen qua aankleding en dus niet qua kleding van de gasten) vonden we het belangrijk dat die kleuren heel duidelijk naar voren zouden komen op de kaart.
Toen we uiteindelijk op een veel geadviseerde webshop dé perfecte kaart zagen in style en kleur, werd ik gek! Hij bestaat! 😮 Dat is onze trouwkaart! 😀
Maar dan komt het; een tekst! En niet 1, nee, 1 voor de daggasten én 1 voor de avondgasten! En sowieso alle tekst! Overal zijn wetten en etiquettes voor, we werden er echt gek van! Maar het is uiteindelijk wel gelukt, denken we… 😉 Omstreeks 23.00uur was er een schitterende kaart voor zowel de daggasten als de avondgasten zichtbaar op het computerscherm, waarin we zowel onze persoonlijke kant laten zien, maar ook de broodnodige informatie geven en vragen wat standaard of nodig is.
En nu dus die proefdruk! Hij kan ieder moment op de mat vallen, ik vind het zo spannend! Als wij tevreden zijn, gaan ze nadat we ze nog even tiendubbel hebben gecheckt met de ceremoniemeesters naar de drukker en gaan ze zo rond de eerste/ tweede week van augustus op de post. 🙂

– De openingsdans.
Jullie waren vast verbaasd over het scheldwoord in de eerdere zin, die ging over de openingsdans… Ik weet het, het is niets voor mij, ik bied bij deze ook mijn oprechte excuses aan, maar ik word er echt een beetje gek van hoor! Lars wil het niet, hij wil niet dansen! Hij kan het niet (volgens eigen woorden), heeft er geen zin in en vindt het overbodig. Wat moet ik daar nou mee?! Dat is samen met het binnenkomen bij de ceremonie aan de hand van je vader toch hét moment van de dag voor een vrouw? Hét moment waar je als klein meisje al van droomt? Maarja, hij wilt het niet. En ik kan hem moeilijk dwingen. Zo zijn we niet getrouwd! 😉
Maar, nu zoeken we dus heel erg naar een alternatief! We willen de avond namelijk wel openen.
Lars begon al over een quickstep; Allebei op een stepje de zaal in, snel een rondje rijden en door dat teken mag dan vervolgens iedereen de vloer op.
Best leuk bedacht natuurlijk en het zou vast een hoop hilariteit opleveren, ik in m’n trouwjurk op een step, zie het al voor me! 😉 Maar het is natuurlijk bij lange na niet het gedroomde moment….
Mochten jullie nog suggesties hebben of een manier weten, om de avond alsnog op een ludieke manier te openen, laat dit dan achter in een reactie! Mijn dank is alvast groot!

Zoals jullie hebben kunnen lezen is er dus nog genoeg te doen! Wij gaan rustig maar gestaag verder met regelen en ik hou jullie uiteraard van alles op de hoogte! ♥

(Lees verder onder de foto!)

Dit artikel klopt op 1 stuk natuurlijk echt van geen kant meer! Want het stuk met de taart is inmiddels zwaar achterhaald! 😉
Aangezien ik mijn artikelen altijd een paar dagen van te voren af heb en er nu gisteren een rigoureuze streep door het taarten stuk kwam, zit ik nu (donderdagochtend) nog als een jecko een extra stuk aan dit artikel te typen! 😮

Maar goed, voor de gene die het onverhoopt gemist heeft, (kan het me bijna niet voorstellen met bijna 800 views! 😉 ) zou ik het even haarfijn uitleggen!

Je geeft je wel eens ergens voor op. Zo deden wij dat ook afgelopen week voor het Coen en Sander feestrad op radio 538.
Maar als je aanstaande dan op woensdagmiddag out of the blue gebeld wordt door een assistent van het radio programma, dan maakt je hart wel even een sprongetje!
Nadat ik half Ambacht en Dordt had opgeroepen vooral tussen 16.00 en 19.00uur naar 538 te luisteren, zaten we aan de radio gekluisterd!
Het moment kwam steeds dichterbij! Ze hadden het er al een aantal keer over in de show en noemden dan telkens hoe lang het nog ging duren. Totdat vlak voor die verstreken tijd ineens Lars z’n telefoon ging en het radio 538 was! Ik werd gek!
Hoe het afliep kun je horen in het onderstaande filmpje! Wij zijn in ieder geval nog steeds in de wolken en het is nog altijd niet geland!
1 ding is overigens duidelijk, iedereen gaat smullen 07-10-17! 🙂

Met duizend maal dank aan Stephanie Groeneveld voor het opnemen van het fragment!

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.