De 5 gelegenheden die mij intens gelukkig maken

Vandaag een keer niet een artikel over een uitje, de lichamelijke ongemakken of nieuwe garderobe. Maar een heel persoonlijk artikel, zodat ook de nieuwe volgers, die ik de afgelopen maanden heb mogen begroeten, mij wat beter kunnen leren kennen. Benieuwd? Pak dan een lekkere kop thee en lees gezellig mee!

Ik wil vandaag vertellen over 5 gelegenheden die mij intens gelukkig maken. Waar ik eerder al schreef over geluksmomentjes in de vorm van producten, gaat het nu echt om het grotere geheel, dus niet zozeer een goed boek of mijn favoriete mok.

1. Een voetbalwedstrijd.
Ik had eerst goede voetbalwedstrijd staan. Dat “goede” heb ik snel verwijderd, omdat het mij eigenlijk niet uitmaakt of ik naar FC Dordrecht of Barcelona kijk. Wel vind ik bezieling een heel belangrijk iets! Er moet plezier uitgestraald worden, lol in het als een bezetene achter die bal aanrennen! Natuurlijk geniet ik super van de technieken van Messi en Neymar, maar ook de plaatselijke Joris Kramer kan er op zijn tijd wat van. Dat is ook de charme die Jupiler League voetbal met zich meebrengt, vaak niet om aan te zien, maar als er dan een keer een mooie techniek wordt geshowd, wordt dit door alle toeschouwers enthousiast toegejuicht en door de pers breed uitgemeten!
Uiteraard heb ik het afgelopen seizoen ook vreselijk genoten van Feyenoord! Ook dit was niet altijd even mooi en hoogstaand, maar de wil om eindelijk na 18 jaar weer eens met die schaal te kunnen pronken, was vanaf de eerste wedstrijd zichtbaar! Als met de paplepel ingegoten Feyenoorder ben ik dan ook heel trots op “de jongens” en het bereikte resultaat! Het was een bijzonder voetbal jaar, seizoen 16/17. Mijn ene trots vocht voor lijfsbehoud, waar de andere eindelijk weer kampioen werd! Beide zijn ze winnaars op hun niveau en blijf ik ze supporteren, of ze nu 19e of 1e worden!

2. Vakantie.
Heel cliché, want wie wordt er nu niet blij van vakantie? Maar van wat voor soort vakanties hou ik dan? Want daar zijn natuurlijk wel weer heel veel verschillen in qua mens!
Waar ik altijd het “doe- type” was en zoveel mogelijk excursies ondernam, om zoveel mogelijk van het land te kunnen zien, ben ik sinds een jaar of 5 meer het “zon, zee en strand- type”, super de luxe ultra all inclusive resorts, met goede strandbedjes, een mooie blauwgroene zee, heerlijke zwembaden en natuurlijk lekker eten en drinken! Ik kan er zo van genieten! Ook neem ik altijd m’n snorkelset mee! Heerlijk om te dobberen in het zoute water en al die vissen onder je door te zien zwemmen, een meer ontspannen tafereel bestaat er voor mij niet!
Acht dagen vind ik doorgaans wel lang zat en dan kan ik er ook echt wel weer een tijdje tegenaan! Wel vind ik het lekker om 1 of 2 dagen van de 8 alsnog wat te doen, naar een plaatselijk marktje, opzoek naar souvenirs en andere snuisterijen, of plaatselijke kruiden, om thuis nog eens het gevoel van de vakantie op tafel te toveren!

3. Uit eten.
Ook dit is misschien wat cliché, maar er zijn toch echt mensen die het maar niets vinden in zo’n druk restaurant met al die kauwende mensen om hun heen en het moeilijk vinden te genieten van een niet zelf bereide maaltijd!
Nou ik heb daar echt geen moeite mee hoor! 😉 Ik merk wel, dat ik er nu veel meer van geniet dan vroeger. Aangezien wij nu gewoon minder makkelijk uit eten gaan, omdat we minder geld per maand overhouden om leuke dingen te doen door de bruiloft. Ik zie het nu echt veel meer als iets bijzonders, dan gewoon een keer een gelegenheid om niet te hoeven koken. Uiteraard zijn we verre van zielig, want het is echt een voorrecht als je tegenwoordig überhaupt kunt sparen en dat beseffen we ons dan ook maar al te goed! Maar ook daarom is het denk ik alleen maar goed dat we uit eten gaan nu meer waarderen dan voorheen. Er zijn mensen die nooit uit eten kunnen en al met moeite iedere dag een gezonde maaltijd voor hun gezin op tafel zetten.
Wel zit er voor mij heel veel verschil in de vormen waarin je tegenwoordig uit eten kunt. Zo geniet ik echt zichtbaar meer van uitgebreid tafelen of ellenlang tapas eten, dan continue van tafel te moeten lopen in een “all you can eat”, waarbij je ook nog eens voortdurend in de rij staat voor je eten en bijna nooit tegelijkertijd eet! Nee, als ik zou kunnen kiezen, dan wist ik het wel! 😉

4. Koken.
Dit komt vast niet als een verrassing voor jullie! Ik hou echt van koken! Ik doe het dan ook bijna iedere avond. Lars kookt eigenlijk alleen als ik ziek ben, óf als we pannenkoeken eten, want daar ben ik geen ster in…
Naast het actief koken vind ik het ook heerlijk om recepten op te zoeken en te lezen. Ze struin ik regelmatig het internet af en heb ik verschillende kookboeken in de kast staan. Naast het feit, dat ik elke avond wat bijzonders probeer te maken van het dagelijkse prakkie en dat ook eigenlijk nooit een prakkie is, vind ik het nog leuker om voor gasten te koken, of een buffetje of hapjes voor een grote groep in elkaar te flansen.
Dat ik nu ook op bestelling hapjes maak, kwam voor velen dan denk ik ook niet als een verrassing! Bij elke bestelling die binnenkomt, glim ik van oor tot oor! Zo leuk dat mensen vertrouwen in me hebben en nog leuker dat ik al mijn skills kan gebruiken om andere mensen blij te maken! De reacties zijn tot nu toe ook alleen maar lovend! Dit geeft mij nog meer kracht om door te gaan met het koken en er lol in te houden, het geeft mij het idee dat ik een goede keus heb gemaakt om deze weg in te slaan en ik ben er dan ook trots op, dat ik met iets wat zo dicht bij me staat, zoveel kan bereiken!

5. Leuke dingen doen met Lars.
Deze is ook wel een tikje cliché hoor, want wat is er nou leuker dan leuke dingen doen met je geliefde? Inderdaad, helemaal niets! En ik ben ook nog eens gezegend met een (bijna) man, die bijna alle dingen die ik leuk vind, zelf ook leuk vindt en ook nog is geen hekel heeft aan shoppen! Beter kan niet, toch dames? 😉
Maar even zonder dollen, we hebben het gewoon heel leuk samen! Soms zit het er niet altijd in door gebrek aan tijd, maar tijd maken voor elkaar is op zijn tijd ook een heel goed idee! 🙂
Zo vinden we het heerlijk om samen naar een pretpark of dierentuin te gaan, te wandelen op het strand of in het bos of park, lekker te lunchen of te dineren, naar FC Dordrecht te gaan, een concert of cabaretvoorstelling te bezoeken en in deze periode dingen te regelen en voor te bereiden voor de bruiloft. Op dat punt doen we ook echt alles samen! Waar ik vaak lees of hoor over meiden, waarvan de vriend alles goed vindt in aanloop naar de bruiloft, ben ik gezegend met een zeer geïnteresseerde vent, die in alles mee denkt en beslist! 🙂

Zo, dit was tie dan, de 5 dingen die mij intens gelukkig maken. Ik hoop dat jullie mij door dit artikel weer wat beter hebben leren kennen en dat ik heb laten zien dat GewoonSam, ook inderdaad best heel “gewoon” is! 😉

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.