The wedding countdown; de bruiloftsverzekering

Vandaag is het weer de beurt aan een informatief artikel in “The wedding countdown”. Dit  keer gaat het over de bruiloftsverzekering. Waarom zou je die wel of juist niet afsluiten? Benieuwd? Lees dan snel verder!

Nederland is een echt verzekeringsland. We verzekeren ons écht overal voor! Brand, een deuk in de auto, schade aan je telefoon, jij die een hele dure vaas van de buurman omgooit…
Minder bekend is de bruiloftsverzekering. Vaak afgeschilderd als onnodig, geldklopperij en zonde geld. Maar vergeet niet, van dat geld wat de meeste Nederlandse stellen aan een bruiloft uitgeven, kun je een héle mooie auto kopen! En het zou toch zonde zijn dat je kans hebt om dat geld kwijt te raken zonder er wat voor terug te krijgen…

Maar wat dekt die bruiloftsverzekering dan? Want vaak lees je dat in de “kleine lettertjes” werkelijk elke normale situatie uitgesloten wordt.
Sowieso ben je verzekerd voor onheil van buitenaf, bijvoorbeeld: Dat iemand die dicht bij je staat vlak voor of tijdens de bruiloft overlijdt, de winkel waar je droomjurk of droompak hangt afbrandt, iemand zich jullie huwelijkscadeaus toe-eigent zonder dat met jou te overleggen, dat de dj niet op komt dagen, dat het KNMI code rood opgeeft in verband met extreem weer en zo nog veel meer.
Je kunt je voorstellen dat als een dierbare 1 of 2 dagen voor de bruiloft komt te overlijden wel alles al is geregeld en die leveranciers ook allemaal op deze “klus” hadden gerekend. De verzekering vergoedt dan dit ongemak voor al deze betrokken bedrijven en maakt zo mogelijk dat de bruiloft op een later tijdstip, zonder extra geld kwijt te zijn, alsnog doorgang kan vinden.

Wat inmiddels misschien wel duidelijk is, is dat wij dus een bruiloftsverzekering hebben afgesloten. Ben jij dit ook van plan, verdiep je dan goed in de verschillen onderling, want die eerder genoemde “kleine lettertjes” kunnen je soms werkelijk tot waanzin drijven! Wij zijn er wel echt achter gekomen dat in deze branche goedkoop duurkoop is! Hoe goedkoper de verzekering, hoe meer mitsen en maren er zijn en hoe minder er onderaan de streep uitgekeerd wordt. Wij hebben uiteindelijk een bruiloftsverzekering afgesloten die ons 2,5% van het verzekerde bedrag heeft gekost. Voor dit relatief kleine bedrag hebben wij een hele ruime dekking en zekerheid terug gekregen, die ons in de stressvolle periode zeker mee zal helpen met beide voeten op de grond te blijven staan!

Wat voor ons 1 van de belangrijkste redenen was voor het afsluiten van een verzekering, is dat we straks behoorlijke wat 70- en 80 plussers rond hebben lopen, wat logisch gezien door de leeftijd, mensen van de dag zijn. Echter is het zo dat er bij heel veel bruiloftsverzekeringen een leeftijdsgrens zit aan de vergoeding. Bij de door ons afgesloten verzekering is dat echter niet zo, dus iedereen of ze nou 26 of 89 zijn, is verzekerd. Dus mocht er iets op, of kort voor de “grote dag” met 1 van onze dierbaren gebeuren, zijn in ieder geval de gemaakte en onvermijdelijke kosten gedekt.
Ook de andere situaties, die hierboven al wat zijn toegelicht, zijn bij onze verzekering erg uitgebreid qua dekking, zodat we zonder wakker te liggen uit kunnen kijken naar 07 oktober!

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.