The wedding countdown; de doorpas van mijn trouwjurk

Een nieuw informatief artikel weer vandaag omtrent de bruiloft.
Dit maal over de doorpas van mijn trouwjurk bijna 2 weken geleden!
Benieuwd naar mijn ervaringen met de hereniging met mijn jurk? Lees dan snel verder!

Zaterdag 18 maart was het zover; ik had een afspraak voor de doorpas van mijn trouwjurk!
Best gespannen, want; “wat nou als ik hem niet meer mooi vindt?!” en ook omdat de winkel inmiddels op een andere locatie zit, ging ik, dit keer alleen samen met mijn moeder, op pad.

Ruim op tijd kwamen wij aan bij het nieuwe pand van Pani Moda in Alblasserdam. Omdat Marloes (de bij jullie, door het vorige artikel, inmiddels bekende verkoopster) nog even bezig was met een andere klant namen wij plaats aan een grote tafel tussen de trouwjurken en genoten ondertussen van een kopje thee.

Na een klein kwartiertje was de voorgaande klant vertrokken en was alle aandacht op mij gericht! Marloes schrok van me, ze zag in ieder geval dat ik in de afgelopen 5 maanden een hoop afgevallen was. Uiteraard kwam het praatje snel op de darmklachten. Ze was hiervan op de hoogte, omdat ik begin februari een afspraak voor de doorpas af heb moeten bellen.
Ook toen ik eenmaal in mijn jurk gehesen was, was het gewichtsverlies goed zichtbaar! Ik had dan ook behoorlijk wat ruimte op borstenhoogte, zowel aan de voor- als achterkant! Ook vond Marloes mijn armen en schouders behoorlijk veranderd.
Uiteraard schrok ik weer van haar reactie en de ruimte in mijn jurk; maar na de bemoedigende woorden; “Over je jurk hoef je je niet druk te maken, dat komt allemaal goed”, was ik weer wat gerust gesteld. 🙂

Toen ie eenmaal zo goed als nu mogelijk zat, bekeek ik mezelf in de spiegel. Nou, mooi vond ik hem nog hoor! Wat zag ik er weer prachtig uit! Ik kon wel janken! Ik zwierde wat heen en weer voor de spiegel en ondertussen maakte mijn moeder driftig foto’s, want dit moest natuurlijk weer vastgelegd worden!
De grootste reden van het bezoekje was, dat er iets op de jurk zat de eerste keer, wat ik niet mooi vond en hij dus “verbouwd” moest worden! Buiten het feit dat het natuurlijk erg leuk is om de jurk weer een keer aan te hebben, heb je dan ook gewoon een veel beter beeld. Driftig ging Marloes in de weer totdat ik helemaal tevreden was. Hij was nog mooier geworden! 😀

Al met al heb ik mijn jurk ongeveer een uurtje aan gehad. En uiteraard was ik weer zwaar teleurgesteld toen ie uit moest! Ik voel me er zo lekker in!
De jurk ging onverbiddelijk terug in de hoes met briefje met mijn naam en overige gegevens… 🙁

Gelukkig mag ik 1 onderdeel van de kleding de komende tijd heel vaak aan en heb ik zelfs mee naar huis gekregen; mijn schoenen! Qua maat zaten ze goed, maar omdat ze natuurlijk nog door niemand gedragen zijn, voelde ze wat stug op mijn hielen. Dat wordt dus marathons lopen in huis en evt. uitkloppen door de schoenmaker in de hoop dat ze dan op de “grote dag” lekker zitten! 🙂

Ook heb ik een stukje stof meegekregen, zodat Lars bij het uitzoeken van zijn pak, overhemd e.d., daar rekening mee kan houden, je hebt namelijk heel veel tinten “wit”.

We besloten de volgende afspraak voor de doorpas was naar achteren te schuiven, zodat ik rustig de tijd heb om aan mijn gewicht te werken. “Lukt het niet om aan te komen, dan is dat overigens ook niet erg voor de jurk, want tijdens die volgende afspraak wordt hij helemaal afgespeld om evt. ingenomen te worden en of dat nou 1 of 5 centimeter is, dat maakt niet uit”, aldus Marloes.
De afspraak is begin september gepland.

Uiteraard plaats ik hierbij geen foto van mijn jurk, alhoewel, eigenlijk staat ie er wel op, want hij zit op deze foto al in de hoes! 😉

Het adres op de hoes klopt niet meer, want zoals ik aan het begin al schreef, is Pani Moda inmiddels verhuist naar Alblasserdam en zijn ze nu te vinden op Dam nr. 57.

Vooralsnog verblijdt ik mezelf nog steeds iedere dag met de foto’s, maar over iets meer dan 6 maanden kan ik eindelijk mijn jurk aan iedereen laten zien! Ik kan niet wachten!

Reacties

Reacties

Eén gedachte over “The wedding countdown; de doorpas van mijn trouwjurk

 • 30 maart 2017 om 23:18
  Permalink

  Hehe meissie blijf leuk he je trouw jurk passen al moet er bij wel aan ge sleutelt woorden zo te lezen maar heb vetrouwen komt goed .
  Door maar van de grote dag schiet nu al op .
  Gr Annie

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.