De liefde voor 2 clubs komt bijeen; Feyenoord – FC Dordrecht

Woensdag 22 maart, op de verjaardag van mijn moeder, was het eindelijk zover; De wedstrijd Feyenoord – FC Dordrecht!
Deze vriendschappelijke benefietwedstrijd werd georganiseerd ten bate van het Sophia kinderziekenhuis voor onderzoek naar sikkelcelziekte.

Direct toen mijn vader thuis kwam uit zijn werk, vertrokken we naar Rotterdam. “We”, zijn in deze mijn vader, mijn zus en ik. Nee, Lars ging niet mee. Die krijg je namelijk als echte 020-er met geen mogelijkheid de Kuip in! 😉

Alhoewel het hier een vriendschappelijke wedstrijd voor het goede doel betrof, vond ik het toch maar wat spannend! Mijn 2 grote voetballiefdes die het tegen elkaar opnamen! En voor wie moest ik nou zijn? Zelfs mijn sjaal kon deze avond niet kiezen. Ik had namelijk mijn heuse FC Dordrecht – Feyenoord sjaal uit de mottenballen gehaald! Deze stamt uit het doldwaze jaar van Dordt in de eredivisie in 2014/2015, toen ik mijn beide clubs live op de Krommedijk zag spelen!
Maar nu dus in de Kuip. We zaten op de Maastribune en dus niet in het uitvak, gelukkig hadden we al vernomen dat er meer  Dordtenaren in de thuisvakken zouden zitten. We zouden dus hopelijk niet gevierendeeld worden als we voor allebei juichten! 😉

Rond 17.45uur kwamen we aan in Rotterdam. Na de auto een plekje gegeven te hebben in de parkeergarage in de buurt, liepen we richting stadion.
We besloten naar een plek te zoeken om een hapje te eten. De plaatselijke KFC was keuze 1, maar toen we de oneindig lange rijen zagen, besloten we maar verder te zoeken. We kwamen uit bij de kraampjes rond het stadion. Gelukkig waren hier nog niet veel mensen op de been, dus al snel genoten we van een lekkere grote puntzak friet!

Na alle patatjes weggewerkt te hebben liepen we naar de, voor ons, juiste ingang. Het was inmiddels 18.30uur. Het tijdstip dat het stadion open zou gaan. Wat vroeg, zou je denken, aangezien de wedstrijd pas om 20.15uur begon. Maar we kregen deze avond niet 1, maar maarliefst  2 wedstrijden voorgeschoteld! Er begon namelijk om 18.45uur een heuse voorwedstrijd tussen Oud Feyenoord legendes en de Suriprofs, die 2x 20 minuten zou duren.
Maar zo ver was het nog niet, eerst maar eens die rij doorworstelen om het stadion in te komen!

Tijdens de aftrap kwamen we de tribune op. We zochten snel onze plekjes op om te gaan genieten van de oud legendes op het veld! Super leuk om de “oudjes”, zoals van Hooijdonk, Paauwe, Mols, Davids, Helder en Reiziger over het veld te zien gaan!
Uiteindelijk is deze wedstrijd beslist in 1-0 voor Oud Feyenoord, door een benutte penalty van Pierre van Hooijdonk!

Na dit leuke potje voetbal, kwamen al snel de spelers van Feyenoord en FC Dordrecht het veld op voor hun warming-up. Door het komende interlandvoetbal waren er aan de kant van Feyenoord niet veel jongens uit het eerste die meededen aan deze wedstrijd en dus bestond het team veelal uit jeugd. Maar gelukkig was Kuijt er wel! Super gaaf om hem zo live aan het werk te zien! En dan was dit nog maar de warming-up! 😉

Aan het einde van de warming-up toen de spelers langzaamaan richting kleedkamers gingen, kregen we nog een optreden van de Hermes House Band voorgeschoteld. De liedjes brachten best sfeer enzo hoor, maar och och, de zang was niet best! Ik had een stukje gefilmd, maar ik doe het jullie niet aan! Neem van mij aan, jullie missen niets! 😉
Ondertussen zaten wij nog steeds op de tribune. Tijd voor een selfie!

Rond 20.10uur heb ik uiteraard wel een stukje gefilmd; de opkomst van de spelers! Er ging zo veel door me heen! Super gaaf om mijn 2 favoriete clubs het veld op te zien gaan begeleid door het “hand in hand”, wat ik als klein meisje al uit volle borst meezong! Kippenvel!

De 1e helft was te gek! Uiteraard waren er kansen voor de huidige nummer 1 van de eredivisie, maar ook Dordt had een dot van een kans, die helaas met een knal op de lat terecht kwam en dus niet het doel invloog! Super zonde, maar wel ontzettend knap van de jongens!
Feyenoord maakte via Michiel Kramer wel een doelpunt en zo gingen we met een tussenstand van 1-0 de rust in.

In de rust heb ik uiteraard weer mijn camera tevoorschijn gehaald! We kregen namelijk een te gek optreden van de enige echte Lee Towers! Volgens hem was dit om te oefenen voor over 6 weken, als hij een volle Coolsingel toezingt! Nou Lee, ook dan ben ik van de partij hoor, dit was een goed opwarmertje! 🙂

Nadat de tranen weer afgedroogd waren, we even hadden geplast en drinken hadden gehaald, bekeken we de 2e helft. Deze was minder spectaculair, omdat er, vooral aan Dordtse kant ontzettend veel werd gewisseld. Volgens mij hebben er echt 20 verschillende spelers voor Dordt ingestaan! Ik begrijp best dat Gérard de Nooijer dingen uit wilde proberen, maar het was echt bloedirritant….
Dordt creëerde een enkel kansje, maar kwam niet tot scoren. Feyenoord daar in tegen, maakte wederom in de persoon van Michiel Kramer een doelpunt. De wedstrijd eindigde zo in 2-0.
Ik zong met alles mee! Van; “Komen we uit Rotterdam, ken je dat niet horen dan?!”, tot “Dordts minuutje”!
Het was een mooie avond en een mooie wedstrijd, gespeeld door de 2 mooiste teams uit Nederland! Mijn voetbalhart liep dan ook heel de avond over van liefde! ♥

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.