Ziek zijn is zo’n makkelijke bezigheid nog niet, deel 4

Vandaag opnieuw een update over het ziek zijn, want dat ben ik nog steeds, of alweer, het is maar net hoe je het ziet! 😉 Het is namelijk echt een week of 2 aardig goed gegaan, maar sinds vorige week zondag is het weer helemaal mis… Benieuwd naar de ontwikkelingen en de onderzoeken die nu gaan volgen? Lees dan snel verder!

Mijn laatste “ziek zijn bericht” komt van 20 februari. Toen schreef ik onder andere over de parasiet die gevonden was en dat die behandeld zou gaan worden. Ook hebben jullie de week erop kunnen lezen dat de diëtiste me had geadviseerd voorlopig lactosevrij te eten, zodat mijn darmen rust krijgen en dat hopelijk samen met de antibiotica zou lijden tot een spoedig herstel.

Spoedig leek het zeker te gaan! Want na 4 dagen antibiotica en 4 zakjes Forlax (laxeermiddel) per dag, was ik al van mijn loze aandrang af! Na dit 2 dagen gecombineerd te hebben met lactosevrij eten, was ik ook vrijwel van de pijn verlost! 🙂
Je kunt je alleen vast voorstellen, dan mijn ontlasting verre van normaal was met 4 zakjes laxeer poeder per dag! Op een gegeven moment ging het dan ook helemaal bergafwaarts met mijn gewicht en viel ik 1,5kg in 3 dagen af! 😮 De MDL-arts had mij geadviseerd iedere dag even op de weegschaal te gaan staan en dat deed ik dus braaf, maar hier schrok ik wel van!
Ik besloot contact op te nemen met de poli. Er werd mij geadviseerd de zakjes af te gaan bouwen op gelang van de klachten. Dus eerst een week 3 per dag, zou het dan nog niet de gewenste dikte hebben, of zou ik nog afvallen, naar 2 per dag voor een week en zo verder.

Na de overgang van 4 naar 3 kwam ik gelijk een paar ons aan! De 4 dagen erna bleef mijn gewicht gelijk, maar de 2 dagen daarna viel ik toch weer 8 ons af. Zoals afgesproken schakelde ik vervolgens naar 2 zakjes per dag. Het patroon qua gewicht was hetzelfde als met de overgang naar 3; eerst wat erbij en daarna gelijk.
Echter voelde ik me na 2 dagen 2 zakjes minder fit en kreeg ik weer loze aandrang. En vorige week zondag, na 4 dagen 2 zakjes, ging het helemaal mis; ik kreeg weer ontzettend veel buikpijn en bleef weer heel de dag naar de wc lopen! Het voelde als terug bij af…

Maandag ochtend om 08.00uur belde ik uiteraard gelijk naar de poli MDL. De assistente stelde een mailtje op voor de dokter en zij zou die dag, of uiterlijk de dag erna, contact met me opnemen.
Sneller dan verwacht, werd ik tussen de middag gebeld door de arts! Ze nam weer alle tijd en in het ruim een half uur durende gesprek heb ik alles van A tot Z uit de doeken gedaan. Ze roemde de diëtiste om de tip van het lactose vrije eten, hier stond ze dan ook voor de volle 100% achter!
Verder vond ze het heel vervelend dat ik nu weer terug bij af leek te zijn. Ze stelde het volgende beleid op:

* Ophogen van de zakjes Forlax naar acceptabel klachten niveau.
* Uitgebreid bloedprikken.
* Ontlasting onderzoek, zowel op de vorige keer aanwezige parasieten, maar ook op tal van andere zaken.
* CT- scan met contrastvloeistof van de gehele buik.

Die maandag (13 maart) heb ik ’s middags gelijk alle formulieren en materialen opgehaald in het ziekenhuis. Ook heb ik gelijk bloed geprikt. Alhoewel de baliemedewerkster een nietje nodig had, omdat ze anders bang was blaadjes kwijt te raken, hoefden er gelukkig maar 2 buisjes afgetapt te worden! Volgens de prikster had de dokter het ideaal uitgekiend! En ik vond het ook niet erg! 😉

Ook kreeg  ik toen ik de formulieren en dergelijke ophaalde, gelijk te horen dat ik donderdag 16 maart de CT-scan zou hebben.

Inmiddels is die scan dus achter de rug. Het infuus was even vervelend, maar verder is het me alles meegevallen! Je ligt op een plank met een soort brede ring om je heen. Het is dus geen tunnel en ook verre van smal of benauwend ofzo. De ring wordt vervolgens verplaatst om je heen en maakt heel snel tientallen foto’s. Ik moest een aantal keer diep ademhalen en mijn adem vast houden voor een goed beeld. Na de eerste foto sessie kreeg ik de contrastvloeistof ingespoten via het infuus. Heel gek was, dat ik na ongeveer een minuutje het gevoel had dat ik in mijn broek plaste. Volgens de dame die de scan maakte, hoorde dat er allemaal bij en is dat juist een teken dat de vloeistof zich goed had verspreid. Er werden toen nog een aantal foto’s gemaakt waarbij ik mijn adem weer moest vasthouden en toen was het alweer klaar! Het infuus werd afgekoppeld en ik mocht me weer aankleden. Het stelde achteraf dus niet zoveel voor.

Inmiddels heb ik de zakjes alweer opgehoogd naar 4 per dag. Met 3 heb ik niet het gewenste resultaat bereikt, dus maar weer 1 erbij….
Nog steeds heb ik veel aandrang en pijnaanvallen. Vooral ’s ochtends is het bar en boos. Ik hoop na een aantal dagen 4 zakjes, de vorige keer bereikte ik het na 4 dagen, weer wat minder klachten te hebben.

De uitslagen van de deze week ingezette onderzoeken krijg ik pas tijdens de volgende afspraak op 31 maart. Vanaf vandaag is dat nog een kleine 2 weken. Uiteraard hoop ik echt dat er nu eens een antwoord komt op de vraag wat deze klachten veroorzaakt. Buiten het feit dat het wel tijd wordt, na dan bijna 11 weken klachten, heeft de MDL- arts me al verteld wat het volgende onderzoek wordt als hier niets uitkomt. Een gastroscopie! Dat is een slang via de bovenkant! Als er iets is waarvan ik altijd heb geroepen dat ik het nooit laat doen, is dat het wel!
Ik hoop dus de 31e eindelijk een uitslag te krijgen waar ik wat mee kan! Duimen jullie mee? ♥

Reacties

Reacties

4 gedachten over “Ziek zijn is zo’n makkelijke bezigheid nog niet, deel 4

 • 20 maart 2017 om 23:39
  Permalink

  Jeetje meis, tuurlijk ga ik duimen ??
  Het wordt idd nu wel een keer tijd dat ze iets vinden.
  Al die zakjes per dag lijk me toch ook niet goed voor je lichaam..
  Maar alles beter dan pijn..
  Ik hoop dat er 31 maart meer duidelijkheid komt zodat ze je kunnen gaan helpen en je dan eindelijk geen pijn meer heb en weer zonder die zakjes kan

  Heel veel sterkte Sam ??
  Ik ga hard voor je duimen???

  Beantwoorden
  • 21 maart 2017 om 19:30
   Permalink

   Jah, wordt zeker tijd! Ik ben het onderhand echt wel zat… 🙁
   Dank je meid voor je steun! -xxx-

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.