The wedding countdown, het uitzoeken van de trouwringen

Het is weer donderdag, tijd voor een nieuw artikel in “the wedding countdown”! Deze week weer een informatief artikel, al is het wel heel persoonlijk dit keer, want het gaat namelijk over het uitzoeken van de trouwringen! Benieuwd hoe wij dit ervaren hebben? Lees dan snel verder!

Na eind januari afgezegd te hebben, was het vrijdag 03 maart eindelijk zover; we gingen op trouwringen pad!
De afspraak was in Rotterdam en alhoewel we zeer op tijd vertrokken, raad je het al; we hadden vertraging! En nee, niet door file, maar door een openstaande van Brienenoordbrug! Toen het 10 minuten voor afspraak tijd was en wij net weer een beetje konden gaan rijden, hebben we maar even gebeld. Gelukkig was het geen probleem dat we wat later zouden zijn en dus reden we rustig verder richting bestemming. 🙂

10 minuten over tijd kwamen we de winkel binnen. We werden direct vriendelijk ontvangen. Vervolgens werd ons gevraagd 5 setjes ringen uit te zoeken die ons aanspraken. Dit zo makkelijk uitgesproken zinnetje leek nog een hele opgave, want wat was er een hoop keus! Zoals bij zoveel, zaten Lars en ik redelijk op 1 lijn en al snel hadden we 5 setjes geselecteerd. Apart was, dat we van te  voren redelijk eensgezind waren over het feit dat de ringen zilverkleurig moesten worden, maar dat we nu bij alle 5 de setjes kozen voor 2- kleurige ringen!

Onder het genot van een kopje koffie en thee, schoven we de ringen om onze vingers en bekeken we ze goed. Al snel vielen er een aantal af, die in onze ogen toch niet mooi genoeg waren. Eigenlijk bleef er 1 setje continue onze aandacht trekken en we besloten die als basis te nemen van ons ontwerp.
Vervolgens gingen we de ringen verder naar onze zin maken in de computer. Jayde, onze vriendelijk helpende verkoopster, liet ons alle mogelijkheden zien en klikte er lustig op los. Uiteindelijk was de ring naar onze zin, maar toen ze het kostenplaatje liet zien, schrokken we ons rot; dit was ver boven het budget! 😮

We besloten na kort overleg dan toch maar op zoek te gaan naar 1-kleurige ringen, omdat waarschijnlijk de 2 soorten goud het issue waren.
Dus hup, daar gingen we weer! Al snel hadden we 5 setjes 1-kleurige ringen gevonden. Het scenario herhaalde zich; ompassen, bekijken, kiezen en uiteindelijk 1 favoriet overhouden. Deze ring was echter zo bewerkt dat hij bijna niet aan te passen was en dus uiteindelijk nog hoger in prijs uitkwam dan de 2-kleurige ring!

Gelukkig had Jayde, toen wij de nieuwe ringen uitzochten, niet stil gezeten. Want aangezien zij ook had gezien hoe verliefd wij waren op het eerste uitgezochte setje ringen, is ze deze zelf gaan ontwerpen. Ze nam dus geen ring als uitgangspunt, maar maakte hem helemaal zelf, met hier en daar kleine aanpassinkjes op de uitgezochte ring, zodat de prijs wat meer richting ons budget zou gaan.
Toen het uiteindelijk gelukt was, kon ik wel janken, ze waren zo mooi! Precies zoals we wilden; grijs als hoofdkleur, een subtiele tekening, elegant en niet te opvallend, en voor mij een diamantje erin waardoor hij net wat vrouwelijker wordt. 🙂

Na wat administratie door geworsteld te hebben, was het zover; we hadden onze ringen definitief besteld! Als cadeautje kregen we een flesje champagne met echt bladgoud erin, zodat we konden proosten op de goede afloop! Maar aangezien wij geen van beiden champagne lusten, bewaren we deze mooie en bijzondere fles als aandenken op de voorbereiding van onze trouwdag. ♥

Het was een bijzondere middag! 2 uur en een kwartier later stapten we dan ook zeer tevreden in de auto en gingen we op weg naar huis. We zijn weer een stapje dichterbij onze “grote dag”! ♥

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.