Mijn bucketlist

Een tijdje geleden schreef ik het artikel; “Welke wensen van mijn bucketlist zijn tot nu toe in vervulling gegaan”. Vandaag komt daar een vervolg op en vertel ik welke wensen er nog niet zijn uitgekomen en wat er dus nog op die bucketlist staat! Veel leesplezier!

1. Reizen, reizen, reizen.
Nu Lars en ik in oktober elkaars man en vrouw worden lijkt het me heerlijk samen de wereld te gaan ontdekken! Natuurlijk fantaseren we er wel eens samen over, maar in m’n eentje doe ik dat nog veel vaker!
Hoe heerlijk zou het zijn om samen de mooiste plekjes te zien, plaatselijke bevolking te ontmoeten en cultuur te snuiven!
Er staat behoorlijk wat op het uiteenlopende verlanglijstje.
– Een rondreis door de verschillende staten in Amerika door middel van een camper of iets dergelijks. Natuurlijk mogen het “wilde westen”, “the mountains”, Hollywood en Las Vegas niet ontbreken!
– Naar een echt tropisch oord, zoals bijvoorbeeld Curaçao, Aruba of de Dominicaanse republiek. Vooral van die laatste droom ik al vanaf mijn jeugd. Vraag me niet waarom, maar het heeft op de een of andere manier iets magisch. Tijdens de afleveringen van “Wie is de mol?” vorig seizoen, opgenomen in de Dominicaanse republiek, keek ik dan ook mijn ogen uit!
– Naar Scandinavië. Uiteraard voor de natuur en natuurlijk het “Noorderlicht”! Ik weet niet wat het is, maar altijd als ik in een programma de beelden van een Scandinavisch land zie, dan wordt ik zowat het beeld in gezogen! Het is zo mooi, zo ongerept, zo uitgestrekt! En als grote fan van Abba wil ik sowieso een keer heel graag naar het naar hun vernoemde museum in Stockholm! Door het televisieprogramma “The dream”, weet ik dat daar inmiddels ook een Nederlandse rondleiding op de oortjes te verkrijgen is!
Het wensenlijstje is nu zeker nog niet compleet, als ik verder ga fantaseren mogen bij het bovenstaande ook nog wel een reis door Australië en het spotten van de “big 5” tijdens een safari door Afrika! Ook lijkt het mij een onvergetelijke beleving om “oud en nieuw” te vieren onder een palmboom, bijvoorbeeld op het strand van Copacabana!

Photo credit: experience Madeira, Algarve, Lisbon and Brazil !! via Foter.com / CC BY-NC-ND

2. Bezoek aan Camp Nou.
Welke voetbalfan droomt er niet van, een bezoek aan Camp Nou, het stadion van FC Barcelona! Nou, ik wel! Het lijkt me echt fantastisch! Alleen bij het zien van de beelden op televisie gaan de rillingen al over mijn lichaam! Het is met een capaciteit van bijna 100.000 plaatsen, het grootste stadion van Europa! Realiseer je eens hoeveel geluid zoveel mensen kunnen maken! Echt ongelofelijk!
Ik weet inmiddels dat je het stadion kunt bezoeken door middel van een tour. Hierbij bezoek je het in het stadion gelegen museum en krijg je een kijkje in het stadion. Dit lijkt me al helemaal te gek, maar het ultieme is toch wel het bezoeken van een wedstrijd! Het maakt me niet uit tegen wie, gewoon om het mee te maken! Uiteraard is het ultieme van het ultieme om “El Clasico” bij te wonen, dit is de bijnaam van de klassieker, de wedstrijd tussen: FC Barcelona en Real Madrid! Echt de “top of the bill” als het om voetbal gaat!

Photo credit: Assemblea.cat via Foter.com / CC BY-NC

3. Meedoen aan de warming-up van FC Dordrecht.
Zeker nu ik zelf behoorlijk wat uurtjes per week met sport bezig ben, lijkt het me geweldig om een keer mee te doen met de warming-up van een voetbalteam. En welk team kunnen jullie dan vast al raden! 😉 Het lijkt me echt fantastisch om ten midden van de jongens mijn skills te kunnen laten zien aan het aanwezige publiek en me zo te meten met de boys van de club die ik bewonder! Natuurlijk wel in matchend tenue en voetbalschoenen mét noppen! 🙂

Photo credit: explore.advance.enjoy via Foter.com / CC BY-NC-SA

4. Bubbel voetbal spelen.
Voor velen waarschijnlijk nog een onbekend fenomeen; bubbel voetbal. Heel kort uitgelegd speel je gewoon voetbal, maar dan met een grote opgeblazen bal om je hoofd en de rest van je bovenlichaam heen. De bal is doorschijnend, maar het zicht is logischerwijs veel minder dan dat die “bubbel” niet voor je ogen zit. En door de “bumper” om je heen levert het altijd hilarische taferelen op! Ik heb het helaas nog nooit zelf gedaan, maar heb het wel veel gezien in filmpjes. Het wordt ook op professioneel niveau veel gespeeld tijdens trainingen. Lijkt me supertof om het zelf eens mee te maken!

Photo credit: Richard Ricciardi via Foter.com / CC BY-NC-ND

5. Parachutespringen.
Of ik nog steeds zo’n grote mond heb als ik klaar sta om uit het vliegtuigje te springen weet ik niet, maar het lijkt me zó ontzettend gaaf! Parachute springen, bij het woord alleen al wordt ik heel enthousiast maar krijg ik ook hele slappe knieën! Buiten het feit om dat het me een ontzettend gaaf avontuur lijkt, kan er ook zo ontiegelijk veel mis gaan… Ik kan de vinger er niet echt opleggen, maar het gewichtsloze gevoel in combinatie met het uitzicht lijkt me echt onbeschrijfelijk! Natuurlijk speelt de plaats van het “springen” dan wel mee, misschien is het te combineren met 1 van de tripjes hierboven! 😉

Photo credit: forum.linvoyage.com via Foter.com / CC BY

6. Abseilen van de Euromast.
Nog zo’n “daredevil- ding”, dat mij echt fantastisch lijkt om mee te maken; abseilen van de Euromast! Ik heb al eens eerder geabseild, maar dan van een bergwand in de Ardennen. Dat was al stoer, maar dit lijkt me door de hoogte echt het ultieme! De spanning, de hoogte en het uitzicht zijn de ingrediënten die deze activiteit maken tot, in mijn ogen, iets fantastisch!

Photo credit: Ruben Bos via Foter.com / CC BY-NC-SA

7. Het lopen van de marathon.
Ja, nu ik het hardloopvirus te pakken heb, gaat het toch kriebelen; de marathon! Het lijkt me zo onbeschrijfelijk gaaf om “gedragen” te worden door de mensen aan de kant, en na afloop het gevoel te hebben dat je alles aan kunt, want ja “ik heb immers een marathon gelopen”! Inmiddels leg ik in een uur 8km af, waarvan ik 45 minuten ren. Ik doe nog steeds aan intervaltraining en voorlopig ken ik daar ook nog niet zonder. Om te beginnen zou rond de zomer een loop van een kilometer of 5 al mooi zijn om te beginnen. Daar komt natuurlijk wel bij dat er geen “kink in de kabel” moet komen, want een blessure of iets dergelijks betekend natuurlijk stilstand in het schema. En stilstand is nu eenmaal achteruitgang. Ik pin me daarom ook nog niet vast op een datum. Laat ik eerst maar eens een kilometer of 4 achter elkaar kunnen lopen, tegen die tijd kan ik dan altijd naar een datum toe werken. Maar wanneer dan die marathon? Voorlopig heb ik daar nog geen idee van, ik ga gewoon rustig verder met mijn schema en ter zijner tijd het proeven aan de kortere “lopen”, dan komt die marathon vanzelf wel een keer! 🙂

Photo credit: pacensepatoso via Foter.com / CC BY-NC-ND

8. Meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse.
Het heeft een wat suf imago, maar toch doen er jaarlijks tienduizenden mensen aan mee; de Nijmeegse Vierdaagse! Mij lijkt het echt mega gaaf. Het gevoel is voor mij een beetje ter vergelijken met die marathon; “op handen gedragen worden” en “het gevoel dat je de hele wereld aan kunt”! En nu zijn er natuurlijk altijd mensen die er heel licht over denken, maar ook hier moet je echt wel voor getraind hebben! Je legt niet zomaar vier dagen achter elkaar 30, 40 of 50 kilometer af! Ik heb dan ook echt diep respect voor de mensen die dit al een keer volbracht hebben! Ik hoop dan ook mij binnen een afzienbare tijd bij jullie te kunnen voegen om ook bejubeld te worden op de “Via Gladiola”!

Photo credit: Willemvdk via Foter.com / CC BY-NC-ND

9. Professionele fotoshoot.
Zeker nu ik tevreden ben met hoe ik eruit zie, lijkt het mij fantastisch om een keer mooi en professioneel te worden vastgelegd op de gevoelige plaat! Natuurlijk hoort het mooi gemaakt worden door een visagiste, kapster en kleedster daarbij!
Sowieso vind ik het altijd al heel leuk om voor de camera te staan. Lars en ik hebben 2x een shoot laten doen in Turkije, dan voel ik me echt helemaal te gek als het middelpunt van de belangstelling! Er wordt ook gezegd dat ik een of andere blik heb die ik altijd op zet als er foto’s gemaakt worden en dat ik mijn gezichtuitdrukking heel makkelijk verander. Ook de foto momentjes die er waren na het behalen van een “afval target” ervoer ik als erg plezierig! Ik kijk dan ook nu al uit naar onze trouwdag en de daarbij behorende fotoshoot! 🙂

Photo credit: Jorn Idzerda via Foter.com / CC BY-NC-ND

10. Een boek schrijven.
Ik hoor het veel de laatste tijd; “joh, dat je er geen boek over schrijft!”. Dit heeft me erg aan het denken gezet en ik ben tot de conclusie gekomen, dat me dat best wel heel tof lijkt!
Heb jij de nieuwe Samantha Groenendijk- van der Hoek al gelezen?! 😉 Je zou het toch horen!!! 😀
Maar even zonder dollen. Het lijkt me echt gaaf. En ik denk dat ik ook wel genoeg boeiends heb om over te schrijven. Mijn liefdevolle, maar moeilijke jeugd, de daarop volgende psychische problemen, opnames en vervolgens het “to good to be true” liefdes, afval en huwelijksverhaal.
Maar zo makkelijk als het klinkt is het natuurlijk niet. Er komt heel wat kijken bij een boek. Er moet ook maar iemand in jou en je verhaal geloven en het eventueel uit willen brengen. En sowieso kost het een hoop centjes. Voorlopig houd ik het dus nog even bij mijn blog, maar ik hoop het ooit van mijn bucketlist af te kunnen strepen!

Photo credit: BookMama via Foter.com / CC BY-NC-ND

11. De loterij winnen.
Ik denk dat iedereen hier wel van droomt! Alleen jammer dat je er zelf zo weinig invloed op hebt; de loterij winnen! En dan natuurlijk het liefst gelijk tonnen of miljoenen. Nou denk ik echt niet dat het hebben van een hoop geld je gelukkiger maakt, maar het leven wordt denk ik wel een stuk makkelijker. Je hoeft niet meer te dubben of je wel wat te eten kunt bestellen als je geen zin hebt om te koken, je kunt minimaal 1x keer per maand naar hartenlust shoppen, je koopt wat vaker een cadeautje voor je dierbaren en het is ook gelijk makkelijk voor al die reisjes die ik graag eens zou willen maken! 😉

Photo credit: Public Domain Photos via Foter.com / CC BY

Nou dat was ie dan, mijn bucketlist! Als ik er zo op terug kijk bestaat het wel uit erg veel sport! Als je er over nadenkt natuurlijk niet zo gek, ik ben er nou eenmaal dol op! Sowieso om naar te kijken, maar ook steeds meer om te doen.
Dit zijn voor mij nog dromen waarvan ik hoop dat ze ooit uit komen en waarover ik misschien op mijn oude dag tegen mijn mede bejaarden kan vertellen! Wie weet?! Maar laat nu eerst Gaston maar is langs komen, anders ben ik bang dat het nog wel even gaat duren voordat ik ze kan realiseren! 😉

Photo credit: StockMonkeys.com via Foter.com / CC BY

Reacties

Reacties

Eén gedachte over “Mijn bucketlist

  • 17 januari 2017 om 17:41
    Permalink

    Hehe Sam hoop dat je heel wat van je bucketlist kan weg strepen in 2017 het zijn echt heel verschillende dingen succes er mee en ga dat boek maar schrijven .
    Gr Annie

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.