The wedding countdown; foto 1

Toen ik deze foto terug zag gebeurde er wat met me, ik voelde weer de spanning, frustratie en de blijdschap na afloop. Die spanning is van de foto ook zeker wel af te lezen, wat een gespannen koppies! En dan vooral die van mij!

Deze foto werd gemaakt op 09 augustus 2014 door Lars z’n moeder op de camping. De camping waar Lars zijn ouders op dat moment vakantie vierden en waar wij een weekendje op visite kwamen.
En op die zaterdag in 2014 was het zover, om 18.30uur speelde FC Dordrecht zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie, na 19 jaar afwezigheid, uit tegen SC Heerenveen.

We keken samen door middel van de Fox Sports livestream en  het internet van de KPN hotspot, op de tablet van Lars z’n ouders. En wat was die internetverbinding dramatisch! Menig scheldwoordje passeerde dan ook de revue….
Maar ondanks het haperende en soms uitvallende beeld was het een sensatie, “onze club” in de eredivisie! We hadden serieus nog even getwijfeld niet dat weekend naar Lars zijn ouders te gaan, want ja, dit wilden we natuurlijk niet missen! Maar omdat het door alle technische snufjes toch mogelijk zou zijn om live te kijken, werden we, maar vooral ik, over de streep getrokken. 😉

De eerste helft keken we op de tablet, maar toen vonden Lars z’n ouders het toch echt tijd om een hapje te gaan eten.
Het stond inmiddels 1-1! Echt mega knap van onze FC, die in dit verhaal, maar eigenlijk in elke wedstrijd in de eredivisie toch echt wel kon worden bestempeld als “klein duimpje”.

En daar gingen we dan, met lood in onze schoenen richting het camping restaurant.  De telefoons lagen op tafel, en pakten we stijf van de zenuwen bij ieder geluidje op, want;  “het kan weleens betekenen dat ze gescoord hebben”! Ondertussen genoten we amper van het eten….
Het geluidje van de telefoons werd geproduceerd door de “sporty trader app”, die precies bijhield wanneer er gescoord werd.

In de 81e minuut ging er een luid gejuich op in het restaurant, want “onze Joris” (van Overeem) scoorde de 1-2! De 1-2! We spraken toen al van een historische wedstrijd, terwijl deze nog minimaal 9 minuten te gaan had. Maar later op de beelden zagen we dat de gehele technische staf van FC Dordrecht elkaar in de armen viel alsof ze de Champions League hadden gewonnen! 😉
Het was gelukt! Ze hadden gewonnen en schreven echt historie! Heel even konden we zingen; “Wij staan bovenaan, ja wij staan bovenaan!” En dat in de eredivisie! Hier hadden heel veel mensen van gedroomd, maar niemand had het durven uitspreken!

Die avond stond voor Lars en mij de terugrit naar huis op de planning. Die beleefden we in een roes, we zette het clublied op in de auto en zongen hard mee, we werden gebeld door familie en vrienden, die ons feliciteerde en we praatten heel lang na.

Uiteindelijk redde FC Dordrecht het niet, want na een jaar in de eredivisie, degradeerde ze rechtstreeks weer terug naar de Jupiler League.
Getreurd hebben we nooit, want dit bonusjaar, waar we tijdens het maken van deze foto, dus de allereerste wedstrijd zagen, nemen ze ons nooit meer af! 😉

 

Reacties

Reacties

Eén gedachte over “The wedding countdown; foto 1

  • 12 januari 2017 om 19:22
    Permalink

    Wat een voetbal fans zij jullie ik persoonlijk heb niks met voetbal maar ik vind het geweldig hoe jullie er van genieten echte fans .
    Knuffel

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.