Het vastleggen van de trouwambtenaar

Het is 07 oktober 2016, 8.00uur in de ochtend. Lars loopt naar beneden, pakt de laptop en komt met deze op schoot naast me liggen in bed. “Nou daar gaat ie dan”, zegt hij. In dezelfde adem verstuurd hij het mailtje. Een heel belangrijk mailtje. De e-mail voor de gemeente waarmee we ons voorgenomen huwelijk bevestigen en hopelijk een ambtenaar vastleggen voor onze “grote” dag.

Zoals je in de artikelen “het zoeken van een locatie voor onze bruiloft, deel 1, deel 2 en deel 3“, al kon lezen hing alles af van 07 oktober dit jaar. We mochten namelijk maximaal een jaar vooraf onze ambtenaar vastleggen voor onze bruiloft op locatie.

Even terug naar woensdag 05 oktober….
Daar liggen ze dan, de papieren voor de gemeente. We besluiten ze nu maar in te vullen, dan is het vrijdag alleen nog een kwestie van versturen.
Wat een papierhandel zeg! En wat willen ze een hoop weten! Al je gegevens, of je niet eerder getrouwd bent geweest, de gegevens van de ouders, of je onder curatele staat, of je geen familie bent van de gene met wie je wilt trouwen, naar welke trouwambtenaar onze voorkeur uitgaat en alle gegevens van de getuigen.
Na wat telefoonverkeer, het opsporen van de paspoorten en het bekijken van het “smoelenboek” met ambtenaren, waren we zo ver! Alles wat ingevuld! Toen de papieren gescand, onze paspoorten gekopieerd en alles in een bestandje klaar gezet voor vrijdag!

En vrijdag begon het “grote” wachten…. ” Wanneer zullen we antwoord krijgen?”, “Hoeveel kapers zouden er voor deze populaire datum op de kust liggen?” en “Zou het ons lukken?”

Ik hield zowel mijn gewone mailbox als mijn junk mail goed in de gaten, ook tijdens onze 4-daagse vakantie verloor ik mijn telefoon geen moment uit het oog. Ook Lars veerde regelmatig op als mijn telefoon het geluidje van binnenkomende e-mails maakte en vroeg dan gelijk; “ennnnn?” Ik moest hem steeds teleurstellen, want van de gemeente was geen spoor te bekennen….

Totdat we thuis kwamen en er een brief op de mat lag! Ik struikelde bijna over m’n eigen benen en kon opeens geen woord meer uitbrengen! Dat is tie! Daar gaat in staan of we een ambtenaar hebben en dus onze droomlocatie vast kunnen leggen!
Toen ik weer op adem was gekomen, riep ik Lars en samen maakten we de brief open en lazen hem aandachtig:

Aan de heer L. Groenendijk en mevrouw S. van de Hoek,
Onderwerp: Bevestiging huwelijk.
Uw huwelijk wordt, op uw verzoek, voltrokken op: 07 oktober 2017 op de door u gekozen tijd en locatie, namelijk….

YES! Het was gelukt! Wat hebben we gedanst door de kamer! Het gaat door! 07 oktober 2017 wordt onze dag op de door ons gedroomde locatie! 😀
s’ Avonds zijn we gelijk lekker saampjes uit eten geweest om de brief én dus het vast staan van ons voorgenomen huwelijk te vieren!

Het is zo dat we nu ook gelijk in ondertrouw zijn. Alleen bestaat dit niet meer. Tegenwoordig heet dat; melding voorgenomen huwelijk. De voorwaarden zijn hetzelfde; minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar vooraf. Alleen in plaats van op het gemeentehuis iets tekenen, stuur je nu gewoon een e-mail. Romantisch is anders…. 😉

Omdat we nu zeker zijn van de datum en locatie, willen we bepaalde dingen op redelijk korte termijn regelen. Kijk een bedrijf kan vast wel meerdere taarten maken op 1 dag, maar een fotograaf kan zich zelf niet in tweeën splitsen en is toch echt maar 1x beschikbaar voor die dag. En aangezien “onze” datum als populair te boek staat, kunnen we er maar beter snel bij zijn. 🙂

We besloten zondag 16 oktober een bezoekje te brengen aan de Dordtse trouwbeurs in het Postillion in Dordrecht, om daar wat inspiratie op te doen. En wat hebben we genoten!
We hebben onder andere taarten geproefd, een modeshow gezien, fotografen gesproken, dj opstellingen vergeleken en ideeën voor kaarten en decoratie opgedaan.
Ook hebben we daar “onze droomauto” live kunnen aanschouwen en na een praatje met de eigenaar hebben we er zelfs even in mogen proef zitten! Echt vet cool!

We lieten hier en daar onze gegevens achter en liepen met volle magen van de taart, een tasje vol met folders en flyers en een brede glimlach op ons gezicht, naar buiten.

We praten sindsdien over weinig anders, “de bruiloft” is dan ook vaak het gesprek van de dag!
Volgend “trouw punt” op de agenda is het uitzoeken van een trouwjurk! Daar binnenkort meer over!

img_0262

P.s. Heb je al mee gedaan aan mijn winactie? Als je voor 05 november meedoet, maak je nog kans op dat te gekke kookpakket!

Reacties

Reacties

2 gedachten over “Het vastleggen van de trouwambtenaar

 • 1 november 2016 om 08:34
  Permalink

  Top meissie gefeliciteerd allebei op naar een prachtige trouwjurk wel vijf maten kleiner wat zal dat een kick zijn om te passen.
  Geniet van voor pret en een dikke knuffel.

  Beantwoorden
  • 1 november 2016 om 10:15
   Permalink

   Dank je Annie! Maare 5 maten kleiner, maak er maar 8 van! ?
   We genieten met volle teugen! ??

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.