Gehaktpannetje

2 weken geleden ben ik gestart met een GewoonSam account op Instagram. De allereerste foto die ik daar postte was van dit recept. Ik beloofde daarbij dat het recept binnenkort op mijn blog online zou komen. Nou, hier is ie hoor!
Dit keer dus een recept voor een heerlijke, simpele en snelle avondmaaltijd; het gehaktpannetje!
Ik heb het zelf inmiddels 2x gemaakt en ben er helemaal weg van! De eerste keer vond ik het wat flauw, maar met de toevoeging van iets meer kruiden (zoals het recept hieronder) is het erg smaakvol. Uiteraard zou ik tijdens het maken zeker even proeven, zodat je eventueel nog wat meer “smaken” toe kunt voegen. Vooral de toevoeging van de yoghurt vond ik in het begin een beetje vreemd, maar dit geeft net een romige finishing touch!

Heel veel maak- en eetplezier gewenst!

shutterstock_97056338

Gehaktpannetje

Benodigdheden voor 2 personen:
– 200 gram aardappels (Ik heb minikrieltjes gebruikt uit het koelvak, uiteraard kun je ook zelf een aardappel schillen, in stukjes snijden en koken).
– 1 courgette
– 2 paprika’s (1 gele en 1 rode)
– 200 gram mager rundergehakt
– 2 eetlepels magere yoghurt
– Kerriepoeder
– Paprikapoeder
– Cajunkruiden
– Gehaktkruiden
– Zout
– Peper

Bereidingswijze:
– Stoom de krieltjes 5 minuten in de magnetron.
– Snijd de paprika’s en courgette in stukjes.
– Meng het gehakt met een eetlepel gehaktkruiden.
– Laat een pan goed heet worden en bak het gehakt rul.
– Haal het gehakt uit de pan en leg het apart op een bord.
– Bak de courgette en de paprika met een flinke theelepel kerrie- en paprikapoeder.
– Laat de groenten ongeveer 4 minuten smoren in de kruiden.
– Voeg de krieltjes toe.
– Laat het geheel ongeveer 3 minuten bakken.
– Voeg nu het gebakken gehakt en een snufje zout, peper en cajunkruiden toe.
– Als allerlaatste voeg je de yoghurt toe.
– Meng het geheel goed door elkaar en laat het ongeveer een minuutje staan op middelhoog vuur.
– Roer nog 1x goed door en verdeel het gehaktpannetje over 2 borden.

EETSMAKELIJK!

20160629_181943

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.