Shop till we drop

Als je aan het afvallen bent is er een logisch gevolg, namelijk; een slanker lichaam. En ik kan je uit eigen ervaring vertellen, écht alle lichaamsdelen doen hier aan mee!

In plaats van een rond hoofd, heb ik weer mijn oude vertrouwde lange “Bert gezicht” (van Bert en Ernie) terug en van sommige vrouwelijke rondingen blijft nog bar weinig over…. 😉 Maar je hoort mij  niet klagen hoor, ik wil dit immers zelf!

Bij een slanker lichaam hoort vervolgens dat je kleinere kleding aan kan. Waar ik me ooit wurmde in maat 54,  ben ik nu de trotse bezitter van maat 40 (en soms zelfs 38)! Dat is maarliefst 7 á 8 maten kleiner!
Alhoewel ik het lang af kon met kleding die ik had liggen, ik had namelijk een kledingvoorraad waar de gemiddelde kledingwinkel U tegen zegt, was nu toch echt het moment aangekomen om nieuwe dingen te gaan kopen!

Even uitleggen; Door het gejojo met mijn gewicht, heb ik alle voorkomende maten gedragen. Doordat ik de afgelopen 2 jaar van maat 40 naar maat 54 ben gegaan en vervolgens weer terug en ik het zonde vond van al die kleding die ik maar zo kort droeg, had ik besloten deze te bewaren voor “betere tijden”. Dat is achteraf een hele goede keuze geweest, want het kost je onderhand  een “Gods vermogen”! Inmiddels zijn de te  grote maten verkocht en is de voorraad uitgestorven. Hét perfecte moment om te gaan shoppen! En dus legden schoonmams en ik een paar weken geleden een datum vast. Afgelopen vrijdag (8 juli) was het zover!

Om half tien stond ze voor de deur, we hadden een missie!
We reden naar Dordrecht en gingen als eerste richting Primark. Ik weet het, deze kleding wordt niet onder al te beste omstandigheden gemaakt, het is ook geen beste kwaliteit en er zullen vast nog wel meer bezwaren bij mensen opkomen. Maar met de wetenschap dat ik nog 10 kilo (5 officiële en 5 officieuze kilo’s) te gaan heb en omdat er gespaard moet worden voor een bruiloft, is de Primark door z’n absurd lage prijzen voor mij gewoon een hele goede optie!
Ik had precies in mijn hoofd wat ik wilde; vooral korte broeken, driekwart broeken, T-shirts, sportkleding en jurkjes! Het was echt bizar lang geleden dat ik een jurkje had aangehad! Voelde best spannend ook!
Lange broeken heb ik nog genoeg liggen uit mijn “voorraad”, dus dat is voorlopig niet nodig.

Met de officiële Primark mand aan mijn arm snuffelden we langs ieder rek en elke plank. Wat een leuke spullen! En wat fijn dat ik er überhaupt in kom! Dat was 8 maanden geleden wel anders!
Toen we alles hadden gezien, liepen we met een mand die ik amper nog kon dragen, richting paskamers. Daar begon het “werk” van m’n schoonmoeder! Aangezien je maar 8 items tegelijk mee mag nemen om te passen, en er ook wel eens iets niet goed past en er dus een andere maat moet worden gehaald, liep ze zich rot! Ze wist gelijk waarom ze mee mocht! 😉 Hahahaha!
Uiteindelijk slaagde ik er voor een witte korte broek, 3 T-shirts, een sportbroek en 2 JURKJES! 😀 Wat leuk! Aangekomen bij de kassa kwam het volgende leuke moment! €43,75 alsjeblieft, zei de mevrouw achter de kassa. Ik dacht dat ik flauw viel! 7 dingen voor dit geld! Echt bizar!

Daarna ben ik bij de Actiesport nog geslaagd voor de rest van mijn sportoutfit; een T-shirt en een vest. Scoorde ik bij de C&A een 7/8ste broek en een broek tot op m’n knie en maakte ik bij MS mode mijn kleding collectie compleet met een te gek “klokkend” topje, die weer matches bij m’n 7/8ste broek van de C&A!

pixlr_20160709170238666

Moe en hongerig besloten we te gaan lunchen. We streken neer bij Dordts Genoegen. Daar bestelden we allebei een uitsmijter die vernoemd was naar dit gezellige restaurant. Omdat het weer niet al te best was, hebben we helaas niet op het terras kunnen zitten, maar binnen was het zeker zo gezellig! De eieren waren zo op! Shoppen maakt hongerig! 😉

Omdat schoonmams nog avonddienst had, liepen we na de lunch voldaan terug naar de auto.
We speculeerden over het feit dat ik nu niet meer naar de “geijkte” winkels hoef, maar dat ik veel meer keus heb. Het maatje meer is er namelijk echt wel vanaf en dus hoef ik niet meer naar de plus size winkels! Ik ben wát blij geweest dat ze bestonden, maar nu is het toch wel heel erg leuk dat je weer echt lekker kunt shoppen en niet afhankelijk bent van 3 á 4 winkels.
Wel merk ik dat ik het nog moeilijk vind om hiervan af te stappen. Ik ga namelijk gewoon naar de C&A en MS mode, winkels die ook “grote” maten verkopen. Waarom ga ik niet naar Esprit, Sandwich of Vero Moda?! Dat is nog even wennen denk ik….

Thuis aangekomen heb ik aan Lars vol trots al mn kleding geshowd, hij vond het te gek!
Ik poseerde dan ook heel graag voor de camera, zodat ik ook aan jullie kan laten zien wat ik gekocht heb! Wat kun je je toch lekker voelen met nieuwe kleding! Heerlijk!

pixlr_20160709172050205

Welke kledingwinkel kan jij niet voorbij lopen zonder de nieuwste collectie te hebben gecheckt? Ben je ook afgevallen en herken je je in mijn verhaal? Wat vinden jullie van mijn nieuwe kleding?
Ik lees het graag terug als reactie!

Reacties

Reacties

4 gedachten over “Shop till we drop

 • 11 juli 2016 om 18:40
  Permalink

  Wauw!! En wat heb jij mooie rechte benen, mijn jurkjes wil ik toch altijd over mn knieen omdat ik door mn maat 54 verleden van die kromme klutsknieen heb. En dat je de verkeerde maten pakt is ook heel herkenbaar!!! Naar Big Rivers in een jurkje!!! En dan geen legging erbij hè ???

  Beantwoorden
  • 11 juli 2016 om 22:40
   Permalink

   Heej Patries!
   Wat een lieve reactie! Dank je wel!
   En het blauw/wit gestreepte jurkje ligt al klaar hoor voor het weekend!!! En idd geen legging! ?
   Hoop je van het weekend te zien, gezellig!
   Groetjes, Sam

   Beantwoorden
 • 11 juli 2016 om 19:36
  Permalink

  Hehe Sam super leuk wat je gekocht heb staat je super leuk goede keuze,s veel plezier er mee .gr Annie

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.