Surinaamse kipsalade

Het is weer receptendag vandaag! Een recept voor de lunch dit keer, namelijk een heerlijke kipsalade met een Surinaamse twist. Echt super lekker, al zeg ik het zelf! 😉
Het sausje is een tikkeltje pittig, maar de intensiteit daarvan kun je natuurlijk altijd zelf aanpassen.

Het is een vrij magere lunchmaaltijd. De meeste calorieën haal je uit de kipfilet, eieren en de saus. Aangezien de hoeveelheden van deze ingrediënten klein zijn, eet ik deze maaltijd als ik een wat calorierijkere avond voor de boeg heb. Dan is het geheel mooi in balans 🙂
Uiteraard kun je bij de salade ook nog wat (stok)brood serveren, maar dan verlies je wel het caloriearme effect.

Ik zal zeggen: ga het lekker uitproberen! Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar wat jullie ervan vinden! Je kunt het me onder andere laten weten door middel van de nieuwe reactie mogelijkheid, zoals ik heb uitgelegd in mijn vorige blog.

shutterstock_97056338

Surinaamse kipsalade

Benodigdheden voor 2 lunchmaaltijden:
– 1 kipfilet (á 100 gram)
– Augurkenplakjes (+/- 8)
– 2 eieren
– 100 gram sperziebonen
– Kwart krop ijsbergsla
– 2 handjes rucola
– 1 eetlepel halfvolle fritessaus of friteslijn saus
– 1 eetlepel magere yoghurt
– 1 eetlepel kerriepoeder
– Zout en peper
– Chilipoeder
– Olijfolie
(- Evt. peterselie)

Bereidingswijze:
– Snijd de kipfilet in reepjes, smeer ze in met olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.
– Verwarm een grillpan op het vuur en grill de kipstukjes gaar. Heb je geen grillpan? In een koekenpan kan het natuurlijk ook prima, alleen mis je dan de leuke streepjes! 😉
– Kook ondertussen de eieren hard en de sperzieboontjes beetgaar.
– Voor de saus: meng de fritessaus met de yoghurt, kerriepoeder, chilipoeder en wat zout. Proef of de saus op smaak is en voeg eventueel nog wat kruiden toe.
– Snij de eieren in plakjes en de ijsbergsla fijn. Heb je geen augurkenplakjes, maar wel hele augurken of sticks in huis? Snij deze dan ook even in plakjes!
– Meng de rucola met de ijsbergsla.
– Nu gaan we het bord “opmaken”; Verdeel de sla over 2 borden. Leg er achtereenvolgens de sperziebonen, de gebakken kip, de augurk en de plakjes ei op. Druppel de saus erover en strooi er eventueel nog wat (vers gesneden) peterselie over.

EETSMAKELIJK!

20160606_123015

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.