Röstiovenschotel met kip

Het is echt alweer donderdag! En dus is het tijd voor een nieuw recept! Dit keer voor de avondmaaltijd. Ik heb jullie al een paar keer “opgescheept” met een recept voor een ovenschotel en ook vandaag is het weer raak! Een lekkere ovenschotel met veel groenten, kip en rösti dit keer!
Ik ben gek op ovenschotels. Ze zijn vaak ook zo makkelijk te maken en in de tijd dat ie in de oven staat, ruim ik altijd de keuken glad, zodat je na het eten alleen de ovenschaal, de borden en het bestek nog hebt op te ruimen. Echt ideaal! Ze smaken 9 van de 10 keer ook nog eens heerlijk! De gene die ik hier plaats zijn natuurlijk allemaal lekker, want als iets niet in de smaak valt in huize Groenendijk- van der Hoek, dan komt ie echt niet op m’n website! 😉
Ook bij deze schotel kun je weer variëren naar hartenlust. Laat bijvoorbeeld de paprika en ui weg, maar voeg net voor het toevoegen van de roomkaas, (diepvries) doperwten en maïs toe! Ook sperziebonen zullen er vast heerlijk bij smaken! Qua kruiden kun je ook weer alle kanten op. Ga op de Italiaanse toer, of hou het gewoon lekker basic met peper, zout en wat paprika- kerrie- of knoflook poeder. Een teentje verse knoflook is ook altijd lekker, maar pas op dat het niet te overheersend wordt! In de roomkaas met kruiden zit vaak ook al wat knoflook toegevoegd.

Weer een recept waar je alle kanten mee op kunt denk ik zo! Ik zou zeggen; ren naar de supermarkt, ga aan de slag in je keuken en tover deze lekkere schotel op tafel!

Veel kook- en eetplezier alvast!

shutterstock_97056338
Röstiovenschotel met kip

Benodigdheden voor 2 personen:
– 250gr kipfilet
– 250gr rösti (diepvries)
– 1 courgette
– 1 kleine prei
– 1 paprika
– 1 ui
– 2 el roomkaas met kruiden (light)
– 2 tl kipkruiden (of bijv. een theelepel paprikapoeder, snufje knoflookpoeder, zout/peper)
– Zout en peper
– Handje geraspte kaas
– Olie
– Evt. andere kruiden naar smaak

Bereidingswijze:
– Verwarm je oven voor op 200 graden.
– Snijd de kipfilet in stukjes, de courgette en prei in dunne plakjes en de paprika en ui in niet al te grote blokjes.
– Verdeel de helft van de rösti over de bodem van een (kleine) ovenschaal.
– Vermeng de kipfilet met de kipkruiden en giet een scheutje olie in een pan.
– Bak de kip rondom bruin en voeg vervolgens de courgette, paprika en ui toe.
– Bak dit een paar minuten mee (ongeveer 5 minuten) en voeg dan de prei toe.
– Laat deze even slinken en zacht worden, maar niet te gaar.
– Voeg vervolgens de roomkaas toe.
– Meng alles goed door elkaar en laat de roomkaas smelten.
– Proef even en voeg naar smaak kruiden toe.
– Als alles goed zacht is en vermengt, zet je het vuur uit en verdeel je het kipmengsel over de rösti in de ovenschaal.
– Verdeel nu de laatste rösti en de geraspte kaas erover en schuif de schaal in de oven.
– Circa 20 minuten en evt. eventjes onder de grill is vaak lang zat.

EETSMAKELIJK!

20160501_182258

Wat vindt je van dit recept? Zou je het zelf een keer gaan maken? Wat zou je er dan eventueel aan veranderen? En als je het eenmaal gegeten hebt, ben ik natuurlijk heel benieuwd of het in de smaak viel! Ik lees het graag terug in een reactie!

 

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.