Ik en sport

Naast mijn passie voor voetbal en in het bijzonder FC Dordrecht, waar ik eerder een blog over schreef, zijn er meer sporten waarvoor ik me interesseer.
Tijdens de laatste Olympische spelen in Rio kwam dit weer goed tot uiting. Werkelijk iedere Nederlander heb ik gesupporterd! Ik vind ook dat ze dat verdienen.
Of je nu een populaire zwemmer bent, of een onbekende bokster, je hebt er beide 4 jaar (of langer) keihard voor getraind! En dus vind ik het als Nederlandse sportliefhebber niet meer dan normaal, dat ik ze allemaal keihard aanmoedig!
Ik heb zelfs in de nacht van 13 op 14 augustus m’n wekker gezet, omdat “onze Dafne” om 03.30uur Nederlandse tijd, historie kon schrijven op de 100 meter sprint! Helaas deed ze dit niet, maar revancheerde ze zich fantastisch op de 200 meter!
De oppermachtige Sharon, de heftige val van Epke, het onverwachte goud van Ellis en de superieure, net niet in de prijzen gevallen, volleybal dames, ik heb ze allemaal gezien en met volle teugen van ze genoten!
Het was dan ook best wel even wennen toen “de spelen” er na ruim 2 weken weer op zaten. Gelukkig is er nog genoeg andere sport om van te genieten!

Je zou misschien denken dat ik, aangezien ik zo fanatiek naar sport kijk, ook zelf veel sport beoefen. Dit klopt niet helemaal. Als kind was ik al niet zo’n fanatieke sporter en nog steeds doe ik het niet overdreven veel.
Nadat ik op m’n 6e 2 zwemdiploma’s had gehaald, heb ik 6 jaar op jazz ballet gezeten. Hier heb ik altijd veel plezier in gehad. We traden veel op, hadden een leuk groepje en een lieve lerares. Ik heb zelfs tijdens onze versie van de musical “Annie” de hoofdrol mogen spelen. Dit is iets wat ik me nog goed kan herinneren! Erg bijzonder om dat mee te mogen maken! 🙂
Toen ik 12 was en naar de middelbare school ging, ben ik mede door het vele huiswerk gestopt met jazz ballet. Ik heb toen lange tijd niets aan sport gedaan. Pas tijdens mijn MBO- opleiding tot doktersassistente nam ik een abonnement op de sportschool en sportte ik regelmatig. Ik deed aan cardio fitness, maar volgde ook groepslessen als spinning, body pump en step aerobic. Na die opleiding heb ik weer lange tijd niets gedaan. Tegenwoordig skeeler, wandel en fiets ik veel. Ik probeer dit zo’n 4 uur per week te doen. Helaas ben ik met het sporten bij de fysiotherapie gestopt, omdat dit niet meer wordt vergoedt door mijn zorgverzekeraar.

Naast de Olympische spelen, zijn er natuurlijk ook andere wedstrijden waar Nederlanders aan mee doen en die ik op de voet volg. Wimbledon, the Australian open, Le tour de France, WK’s en EK’s en uiteraard op dit moment de kwalificatie voor het WK voetbal in 2018.
Ook al zijn de prestaties van “onze jongens” op internationaal voetbal niveau niet echt om “over naar huis te schrijven”, toch kijk ik het allemaal met veel plezier. En omdat “de beste stuurlui altijd aan wal staan” steek ik mijn mening tijdens zo’n wedstrijd niet onder stoelen of banken en scheld ik er regelmatig op los…. Daar vragen ze op dit moment ook wel een beetje om toch?! 😉
Ik zou jullie verder niet belasten met mijn kijk op de bondscoach, een goede vervanger of de beste kandidaten om het bestuur van de KNVB over te nemen, maar ik denk wel dat we moeten accepteren dat het gewoon niet zo’n beste lichting spelers is die nu aan de beurt is om ons land te vertegenwoordigen. Met het; “Ze zijn ook allemaal nog zo jong”, moet nu echt gestopt worden, het is mijns inziens gewoon echt een tekort aan kwaliteit en teveel ego’s die hun landsbelang niet voorop willen of kunnen stellen.

Zoals jullie kunnen lezen heb ik best een uitgesproken mening over sport en in het bijzonder over voetbal. Ik krijg dan ook regelmatig verbazende blikken tot me gericht als ik met andere liefhebbers (veelal mannen) de discussie aanga. Ze moeten ook altijd even zeggen dat het zo bijzonder is dat ik, als vrouw zijnde, zoveel van voetbal afweet. Vaste vraag om me te testen is dan ook altijd; “leg eens uit wat buitenspel is”! Vaak ga ik geen eens op deze vraag in en vind ik het helemaal niet nodig mezelf “te bewijzen”, maar soms doe ik het toch, gewoon omdat ik dan weer even kan genieten van die rollende ogen en open hangende mond! 😉

Dat de bovenstaande mannen zeer vrouwonvriendelijk zijn, hebben ze zelf vaak helemaal niet in de gaten. Het is blijkbaar heel normaal dat alleen mannen over voetbal praten en kom ik echt van een andere planeet, omdat ik toch echt vrouw ben, en nog zo’n vooroordeel, geen eens op hetzelfde geslacht val. Blijkbaar moet je om voetballiefhebber te kunnen zijn minstens man of lesbienne zijn, en kom je er met een andere geaardheid of geslacht echt niet tussen! Nou gelukkig is dat bij mijn cluppie niet het geval! Dordt is een club van iedereen! Er zitten bij ons op de Noord- tribune dan ook heel veel vrouwen en ik geloof echt niet dat die vrouwen allemaal van de vrouwenliefde zijn! 😉

ik en sport

Van welke sport ben jij idolaat? En wat vindt jij van die voortdurende discussie dat vrouwen of homo’s niet op de tribunes of laat staan de voetbalvelden thuis horen? Ik ben heel benieuwd naar jou mening! Laat deze dan ook gerust achter in een reactie!

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.